Calatoriile

Viata este o calatorie...in timp

Simbolurile...

sunt cheia intelegerii trecutului si viitorului

This is default featured slide 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

21 iul. 2010

Evrei adevarati si evrei falsi?

Cine sunt evreii si cat de multe stim despre ei, avand in vedere ca ei conduc lumea din umbra?

Evreii au fost la inceput poporul ales de Dumnezeu. Regele Iudeilor, Isus, fiul lui Dumnezeu, s-a nascut in poporul lor,in Iudeea, pentru a ne izbavi pe toti de pacate. Ce onoare mai mare poate sa existe pentru un popor? Si totusi cine a fost poporul care l-a asuprit cel mai mult, care nu l-a recunoscut drept Fiul lui Dumnezeu? Cine l-a numit Profet Fals? Evreii!!! Evreii in mijlocul carora a rasarit salvarea noastra. Iudaismul oficial nu a negat niciodata existenta lui Isus, insa i-a negat calitatea de Mesia. Mai mult, in cartea lor "sfanta", talmudul, Isus este ridiculizat, se sustine ca s-a nascut chiar din adulter, ca a studiat magia pentru a insela poporul(prin intermediul careia facea minuni), si ca pentru acest motiv a fost judecat si condamnat la moarte. Chiar si astazi ei sustin ca Isus se afla in Gheena, intr-o mocirla cu apa clocotitoare.

Evreii asteapta si acum venirea lui Mesia, dar de fapt ei asteapta venirea antihristului, si va voi spune si de ce. Evreii au ajuns sa conduca lumea din umbra, din toate punctele de vedere. Lucrul pe care-l iubesc ei cel mai mult pe lume sunt banii, iar banii sunt radacina tuturor relelor din lume.



Cu siguranta cu totii ati auzit de expresia: "de la Anna la Caiafa". Pentru cei care nu-si amintesc aceasta expresie este din Biblie. Anna sau Hannas (socrul lui Caiafa) si Caiafa sau Kaiphas, au fost mari preoti evrei care l-au judecat nedrept pe Isus, trimitandu-l de la unul la altul, apoi catre Pilat. Pilat (guvernator roman urat de evrei), nu a considerat ca Isus este vinovat astfel incat sa merite moartea, si a considerat ca multumea de iudei se va potoli daca Isus va fi batut in public.Mai mult, Pilat a dorit sa-i ofere clementa lui Isus, insa evreii au preferat eliberarea unui ucigas, Barabas. In urma insistentelor lui Irod si a celor doi "inalti preoti", Pilat a consimtit (din motive politice-gresite bineinteles-dar asa a fost sa fie), ca Isus sa fie rastignit.

In batjocura evreii i-au pus pe cap coroana de spini si in batjocura il strigau Regele iudeilor. Pana ce a Isus nu murise inca pe cruce, cine estriga:
"Tu,Cel ce darami templul si in trei zile il zidesti, mantuieste-Te pe Tine Insuti! Daca esti Fiul lui Dumnezeu, coboara-Te de pe cruce!Pe altii i-a mantuit, iar pe Sine nu poate sa Se mantuiasca! Daca este regele lui Israel, sa Se coboare acum de pe cruce, si vom crede in El. S-a increzut in Dumnezeu: Sa-l scape acum, daca-L vrea pe El!"


Evreii nu au crezut in Isus nici atunci cand El a murit pentru pacatele tuturor, nici astazi nu cred, si nici in vremurile ce vor veni nu vor crede....

Totusi, se naste in mintea mea o intrebare: sunt evreii care l-au ponegrit si respins pe Isus adevaratii evrei sau cine sunt ei? Pentru ca totusi Dumnezeu a ales acest popor pentru ca salvarea noastra sa se nasca din el. Atunci cine sunt acesti evrei? Sunt evrei falsi? Cand si cum si-au luat denumirea de evrei?

14 iul. 2010

Simbolul dreptatii in lume


Simbolul justitiei în lume este reprezentat de către titanul Themis, fiica lui Gaia si Uranus (cerul si pamantul),o femeie legată la ochi, purtand intr-o mana o balanta, în cealaltă o spadă (de cele mai multe ori cu varful în jos). Totusi Themis reprezenta in lumea antica legea naturii, si nu legea omului, dar...in fine!Se spune chiar ca la un moment dat a detinut titlul de Oracol in Delphi.




Themis avea mai mult rolul de impaciuitoare, dar ce se intampla cand incercarile ei de justitie dadeau gres iar oamenii erau aroganti? Intervenea Nemesis , cea care, tot in sfera justitiei, ii pedepsea crunt pe cei ce meritau. Chiar numele de Nemesis inseamna: Vei primi ceea ce ti se cuvine.


Desi exista deja o interpretare a acestei infatisari a dreptatii, iata cum vad eu lucrurile, mai ales in tara in care traim,Romania: Justitia este oarba (este legata la ochi), sabia dreptatii se odihneste cu varful in jos si nu prea voieste sa-i pedepseasca pe cei in cauza. Insa singurul simt care i-a mai ramas este cel al balantei...Oare in ce parte se va inclina balanta in directia aceluia sortii de izbanda vor fi mai mari? Si oare ce cantareste mai greu in balanta? Dreptatea, sau banii?

7 iul. 2010

Adevarul din versurile lui Michael Jackson

Ati ghicit! Sunt fan Michael Jackson. Am fost inca din copilarie iar cand anul trecut s-a facut anuntul ca este mort, chiar mi-a parut rau.

Nu am crezut nici o clipa zvonurile dure care au fost lipite fortat imaginii lui, probabil prea bune in lume!!!Temele a prea multor melodii de-ale sale erau problemele sociale,dezastrele naturale provocate, iubirea fata de semeni, incat a calcat pe cineva pe coada. Prea imprastia un sentiment de iubire in jur. Trebuia oprit.

Astazi vreau sa va explic faptul ca unele versuri ale lui nu erau numai sociale, dar aveau implicatii ceva mai adanci...

Probabil va amintiti cu totii melodia lui "They don't care about us!" Dar videoclipul? Tin sa va spun ca fiind copil stiam pe de rost versurile acestei melodii. Dar sunt doua versuri asupra carora vreau sa va atrag atentia :

"But if Martin Luther was living/ He wouldn't let this be!"

Atunci nu stiam nici cine era Martin Luther, nici nu intelegeam anumite imagini din videoclip. Acum insa am inceput sa inteleg.

Pentru a va convinge va pun la dispozitie o versiune tradusa a videoclipului "They don't care about us".-Lor nu le pasa de noi!


Aceste versuri le puteti asculta incepand cu minutul 3:33.

Un alt lucru de observat in videoclip la minutul 1:15 este ca MJ se opreste in fata unui zid spunand" Wheel me, thrill me, you can never kill me!" Pe zidul respectiv este desemnat un simbol pe care sigur l-ati mai vazut -ochiul din care ies raze, simbolul masonilor sau Illuminati cum isi mai zic.

Simbolul acesta care se gaseste pe bancnotele dolarilor americani:

Credeti ca este o coincidenta? La baza piramidei de pe dolarul american este un numar in cifre romane 1776. Dar ce semnifica acesta data inafara de ziua cand s-a semnat declaratia de independenta, sper sa va scriu cand voi putea intelege ce inseamna.......

Sper ca v-am dat iarasi de gandit......

1 iul. 2010

Razboiul conceptelor religioase 1500

Salutare,

Astazi vreau sa va vorbesc despre cele mai sangeroase razboaie purtate "pentru religie si credinta", razboaie ce s-au intins pe o perioada de 150 de ani.

Dupa cum probabil stiti, biserica (si nu credinta) catolica a fost si este mai ales in ziua de astazi una dintre cele mai mari puteri in lume, din multe puncte de vedere (financiar, si mai ales de influentare a maselor).

In anii 1500, biserica catolica detinea suprematia in Europa, afisand o aparenta unitate. Papa, ca si in ziua de astazi, il reprezenta pe trimisul lui Dumnezeu pe pamant, si prin emiterea de bule papale putea face si desface tot ce se putea. Insa cineva, mai precis Martin Luther, s-a opus autoritatii papale si a declarat Reforma protestanta. Multe critici au curs la adresa bisericii catolice, cele mai multe indreptatite din punctul meu de vedere:

  • detinea o avere enorma, avere din care s-a nascut coruptia pe care aceasta bogastie o incuraja;

  • folosirea exclusiva a limbii latine limita intelegerea Bibliei pentru majoritatea oamenilor pastoriti, in special oamenii de rand;

  • vanzarea de indulgente catre credinciosi (indulgentele erau documente care puteau fi cumparate de catre credinciosi pentru ispasirea pacatelor)-oamenilor li se spunea ca daca vor cumpara indulgente vor putea pune capat suferintelor prietenilor si rudelor care se aflau in purgatoriu- hilar nu? Una dintre replicile folosite de calugarii catolici era:" Imediat ce banul de aur a fost dat, sufletul in ceruri s-a ridficat!"

In 1517, Martin Luther, scarbit de aceasta practica meschina a solicitat printr-o petitie interzicerea vanzarii de indulgente. Ajutat de o inventie recenta, tiparnita, ideile lui s-au raspandit cu o rapiditate nemaivazuta. Mii de pamflete si carti iesite de sub tipar au dat o noua dimensiune disputelor .

Desi biserica catolica a incercat sa-l reduca la tacere prin amenintari, beneficiind de o larga sustinere a atacat: a respins autoritatea papala si practicile catolice sustinand ca Biblia este singura autoritate adevarata in practica si credinta crestina. Pentru acest afront Luther a fost excomunicaty si scos inafara legii. Aceasta a fost perioada cand Biblia a fost tradusa pentru prima oara.

Acum oamenii obisnuiti aveau posibilitatea sa citeasca singuri "cuvantul lui Dumnezeu"!

Razboaie sangeroase au urmat intre catolici si luterani. Oameni torturati, arsi sau fierti de vii, decapitari, spanzurari.....toate in numele lui Dumnezeu...Abia in anul 1555 s-a semnat pacea intre parti, la Ausburg.

Unul dintre regii Angliei, Henric al VIII-lea, (sau Henric sase neveste) a fost primul rege care a rupt legaturile cu Papa, desi totusi a oscilat oarecum intre cele doua religii, prin oamenii de care s-a inconjurat pe parcursul vietii.

Toleranta religioasa s-a nascut din aceste razboaie, din epuizarea cauzata de ele.

Legat de Henric al VIII-lea, va recomand sa vizionati seria "Dinastia Tudorilor", un film istoric fidel, care a traspus nu doar viata zbuciumata a lui Henric al VIII-lea, dar si conflictele religioase de care v-am povestit mai sus.