Calatoriile

Viata este o calatorie...in timp

Simbolurile...

sunt cheia intelegerii trecutului si viitorului

This is default featured slide 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

24 sept. 2010

Un secret de gradul...zero (partea I)

Pamantul. Planeta noastra minunata.

Exista o vreme cand oamenii se credeau centrul Universului, cand se credea ca Pamantul este plat si imobil...Ce bine ca "cineva" ne-a luminat mintile si ne-a spus ca de fapt este rotund. Probabil va ganditi la ...Aristotel! El a spus ca pamantul este rotund. Hm...Eu ma gandesc si la Aristarchus din Samos (a nu se confunda cu Aristarchus din Samorthrace), un mare matematician si astronom grec, ce a trait intre 310-230iHr. Aristarchus a spus si el ca pamantul....se roteste in jurul soarelui. "Eppur si mouve", celebra replica a lui Galilei era demult dovedita, cam cu vreo 1800 de ani inainte. Comic, nu? Cateodata am inpresia ca omenirea nu progreseaza, ci regreseaza.

Cum a dovedit Aristarchus ca pamantul se invarte in jurul soarelui? Pai a observat ca umbra lasata de Turnul lui Pharos din Alexandria isi schimba directia cate un pic in fiecare zi, pana ce, in ziua de anul nou, umbra acestuia cadea exact pe celebra bibliotedca din Alexandria (biblioteca ce a ars impreuna cu muuulte multe descoperiri si informatii pretioase). De ce se afla Aristarchus in Egip, daca el era din Grecia? Pai era maestrul lui Euergetes al II-lea pe cand acesta era copil, Euergetes fiind regele Egiptului intre anii 246-222.

Asa se crede ca era organizata faimoasa Biblioteca din Alexandria

Asta sa fie secretul de gradul zero?! Stiu ca m-am invartit putin in jurul cozii, dar am facut-o cu un scop. Am vrut sa dovedesc ceva:

  •  In primul rand, dintre oameni putini inteleg anumite lucruri mai repede decat altii

  • Aceste lucruri nu sunt usor acceptate si dureaza zeci de ani, sute sau chiar mii de ani (cum e cazul cu pamantul care se invarte in jurul soarelui- caci Aristarchus nu a fost crezut, insa Galileo Galilei da, insa cu greu, chiar si dupa aprox 1800  ani), ca aceste lucruri sa fie imbratisate si considerate credibile
Acum ajung si la oile noastre, care se afla intr-o alta directie. Divizia zero din SRI. Nu stiu cati dintre noi au aflat ca SRI-ul are o divizie ZERO. Cu ce se ocupa? Pai, cu "chestii" paranormale...asa ca....flacara vilolet sa spunem! (stiu ca multi dintre voi deja zambesc ironic si malitios, I see Uuuu!). Aceasta divizie este veeche, de pe timpul comunismului, poate si mai veche, si este intr-un fel independenta de SRI. Dar sa fie flacara violet scopul activitatii lor?! Naha! Sa fie ceva mai....mare? Mult mai mare? Ceva secret, top secret, strict secret!!! CALD!!!

Mai fac o mica paranteza, ca sa ma leg de inca un element important pentru acest post. Cred ca am auzit cu totii pana astazi de masoni. Masoni in sus, masoni in jos, blah blah blah. Sunt atat de mediatizati incat nimanui

nu-i mai este frica de bau-bau. Gresit! Pentru ca bau-bau exista cu adevarat.Masonii exista. Si nu sunt inofensivi, tin multe fraie in mainile lor, fraie pe care le-au cumparat fie cu bani, fie le-au subjugat cu amenintari. In Romania s-au inmultit mai rau decat iepurii. Au "filiale" in toate orasele mari din tara. Imi amintesc si acum cand i-am vazut prima oara in viata mea ( si nu am fost singura persoana). Era prin 200_-200_. Coborai tacticosi din Hummerurile lor negre, imbracati in costumele lor negre, cu sabiile lor de "cavaleri asi luminii" si purtand in mana saculete albe ce duhneau ingrozitor a mortaciune. De obicei impreuna cu grupul de barbati venea si o femeie blonda, trecuta de tinerete dar totusi care se "tinea bine". Aveau o sala inchiriata unde isi faceau ritualurile (probabil femeia servea pt obtinerea de energii sexuale), pe care o tineau incuiata si unde lasau scrise blesteme ciudate. Acestia erau masoni romani, acoliti "proaspeti", dar daca va intrebati de ce fel de oameni sunt mai marii masonilor, ei bine sunt e..lefanti? e...nglezi? Eeeee, las' ca stiti voi!

Mereu m-am intrebat de ceva ani de ce s-au impuiat la noi in tara? Cu ce scop? Ce cauta, ce vor? Ei stiau ce vor demult...noi abia incepem sa aflam... Se pare ca vor ceva ce se afla in muntii nostri. In Bucegi posibil. Probabil. Sau sigur? Ce credeti? Tot mai multi oameni au inceput sa "vorbeasca" pe internet despre campuri puternice de energie in Bucegi, in special in preajma structurilor megalitice de genul Sfinxul, Babele etc. Am trecut de cel putin 4 ori pe langa ele si am lasat sa scape privirii unghiuri ascunse, pentru ca eu cautam sa fac poze cu Sfinxul asa cum il stiam din unghiul din manualele de scoala generala.

Insa privit din alte unghiuri....Dar daca va spun ca exista mai multi Sfinxi (in muntii Bratocea, Rodna, Valea Sebesului, Toplet, Ciucas), v-ati convinge cu ochii vostrii? si numa refer la videoclipul de mai jos, ci la fata locului!




www.youtube.com/watch?v=RNuFoRuFERk

VA URMA...

Noua....sau vechea tehnologie 3D

Tehnologia 3D ne-a invadat. Putem viziona filme 3D la cinematografe, putem citi ziare in format 3D, putem chiar sa ne achizitionam televizoare care emit 3D!!!!!!  Parca suntem in era 3D!!!
In realitate insa, tehnologia 3D nu este o noutate deloc, ea existand inca din perioada interbelica, adica intre 1918-1938. Dati click pe linkul de mai jos pentru a vedea o fotografie 3D a Palatului de Justitie din Bucuresti.

22 sept. 2010

Port Aventuraaaa! Adrenalina maxima si distractie cat cuprinde!

La plecarea din Barcelona catre Benidorm, am facut o oprire de o jumatate de zi la Port Aventura, stiind deja ce ne astepta acolo. O tona de distractie!

Port Aventura este cel mai mare parc de distractii din Spania si primul parc tematic Universal Studios din Europa iar anul acesta a implinit 15 ani de existenta.  Situat pe coasta Marii Mediterane (Costa Dorada), la 120 km de Barcelona, (am ajuns dis de dimineata pe la 9:00 si am facut o ora cu masina), parcul este structurat pe cinci zone de atractie: Mediteraniaa, Polinezia, China, Mexic si zona Western.

La intrare in Port Aventura te intampina Ciocanitoarea Woody, mascota parcului

Desi era dimineata, oamenii zambind pana la urechi si chicotind, veneau din toate partile. Am platit biletele de intrare in parc (44 de euro/persoana), bilete care iti dadeau liber acces la orice atractie. Insa cozile erau ataaaat de mari incat ne-ar fi venit randul la o ora. Asa ca ne-am dus frumusel inapoi la casa, si am mai cumparat cate un "add-on" la bilet, in valoare de 23 euro/persoana, prin care aveam acces expres la 8 atractii majore (acces expres insemnand ca era o alta zona prin care aveai acces la fiecare atractie, si in 5 minute erai gata de distractie). Mai exista posibilitatea de a cumpara bratari expres, (se mai platea pe langa bilet inca 36 de euro), cu care aveai acces nelimitat la toate distractiile, de dimineata pana la miezul noptii (insa cum noi puteam sa stam numai pana la ora 16:00, am facut bine ca am ales semi-expres).

Vreau sa va mai spun ca pe langa atractiile ce te umpleau de adrenalina, existau restaurante cu specific (mediteranean, chinezesc, mexican etc), spectacole (cu papagali, cu dansatori hula-hula, dansuri chinezesti etc etc erau multeeee ca-ti trebuia 2 zile sa le vezi pe toate) si daca doreai sa te cazezi in buricul targului cum s-ar zice, aveau si hoteluri tematice!!!!! Ceva extraordinar! Am intrat intr-un hotel western de curiozitate si am avut uimirea si incantarea totadata sa constat ca totul era ca in filmele western, mobila, decoruri, ospatari si receptionere!
O alta chstie interesanta in acest parc era ca, atunci cand te dadeai intr-un roller-coster de exemplu, undeva pe drum (nu am observat ca mai mult stateam cu ochii inchisi de frica :)  ), era o camera care iti facea instantanee. Iar cand terminai cursa puteai achzitiona fotografia pentru 7 euro. Nu puteti sa va imaginati ce fete avem in unele dintre ele!

Am facut multe fotografii prin acest mininat parc, am facut si cateva filmari pe care insa nu am descoperit cum sa le transform din UDF in AVI la o calitate corepsunzatoare, de aceea filmulete am sa pun filmulete de la niste oameni mai curajosi care au filmat in timp ce eu nici macar nu tineam ochii deschisi decat cateva secunde.
 Prima atractie cu care va veti intalni este Furios Baco (zona Mediterana-atinge uimitoarea viteza de 135km in 3 sec de la pornire). Este demential. Cand am coborat imi tremurau picioarele :)


Am gasit un filmulet frumos care reda f bine traseul Furios Baco. Asadar...


In drum spre cea de-a doua atractie din drumul nostru- Tutuki Splash- zona Polinezia
inconjurata de bambus


Calatoria cu barca Tutuki Splash se termina .......


Cu un mare splash!!! barca nu se vede dar este acolo


Totusi va recomand sa va dati in Tutuki in costum de baie pt ca o sa va inmuiati BINE


Tot prin Polinezia....

Zona de spectacole Polinezia


Kon-Tiki Wave-Polinezia



Zona China



Acest dragon nu scuipa foc, ci apa (atunci cand treceai pe langa el)

Si iata si cea mai periculoasa atractie - Dragon-Khan. I SURVIVED!

Se pare ca cineva a fost destul de nebun sa filmeze in Dragon-Khan, la viteza de 110km/ora si 8 loopinguri!!!


21 sept. 2010

Cum arata libertatea...

V-ati intrebat vreodata cum arata libertatea?



</div> <script type='text/javascript'>createSummaryAndThumb("summary7048501104348999310");</script> </p> <div class='readmore'> <a href='http://aripileluirafael.blogspot.com/2010/09/cum-arata-libertatea.html'>Read More</a> </div> <div style='clear: both;'></div> </div> <div class='post-footer'> <div class='post-footer-line post-footer-line-1'></div> <div class='post-footer-line post-footer-line-2'></div> <div class='post-footer-line post-footer-line-3'></div></div> </div> </div> <h2 class='date-header'>19 sept. 2010</h2> <div class='wrapfullpost'> <div class='post hentry'> <a name='8668343250016236062'></a> <h3 class='post-title entry-title'> <a href='http://aripileluirafael.blogspot.com/2010/09/oldies-but-goldies.html'>Oldies but Goldies</a> </h3> <div class='post-header-line-1'></div> <div class='postmeta-primary'> <span class='meta_date'>01:57</span> &nbsp;<span class='meta_categories'><a href='http://aripileluirafael.blogspot.com/search/label/divertisment' rel='tag'>divertisment</a></span> &nbsp;<span class='meta_comments'><a href='http://aripileluirafael.blogspot.com/2010/09/oldies-but-goldies.html#comment-form' onclick=''>No comments</a></span> </div> <div class='post-body entry-content'> <p> <div id='summary8668343250016236062'><div style="text-align: justify;">Tocmai ce am descoperit un site cu&nbsp;hiturile muzicale de la jumatatea secolului trecut, muzica de calitate; un videoblog cu o colectie de melodii minunate din anii &#8216;50-&#8217;60. Ii vei gasi pe toti pionierii muzicii moderne de azi si acordurile lor magice care te vor face sa iti tii respiratia pentru a nu pierde nici un sunet din cantecul lor plin de emotie si sentiment. Poate ca in marea de tehno si house actuala e nevoie si de cate o evadare in perioada rock and roll, blues, jive sau twist. Muzica veche, muzica buna, muzica rock and roll interpretata de mari artisti ai lumii. </div><div style="text-align: justify;"><br /> </div><div align="center" style="text-align: justify;"><br /> </div><div style="text-align: center;"><a href="http://www.goldies.ro/" title="Muzica veche"><img alt="muzica buna" border="0" height="125" src="http://www.goldies.ro/wp-content/uploads/2010/03/Banner-Goldies6.jpg" style="border-bottom: #fce38f 1px solid; border-left: #fce38f 1px solid; border-right: #fce38f 1px solid; border-top: #fce38f 1px solid;" width="125" /></a></div><div style="text-align: center;"><br /> </div><div style="text-align: left;">Printre aceste melodii veti gasi: Drinking Rum and Coca-Cola&#65279;, Gingle Bell Rock, Mr. Lonely, My love not fade away, Lets twist again etc.&nbsp;&nbsp;&nbsp; Enjoy!</div><div style="text-align: center;"><br /> </div><div style="text-align: left;">&#65279;</div></div> <script type='text/javascript'>createSummaryAndThumb("summary8668343250016236062");</script> </p> <div class='readmore'> <a href='http://aripileluirafael.blogspot.com/2010/09/oldies-but-goldies.html'>Read More</a> </div> <div style='clear: both;'></div> </div> <div class='post-footer'> <div class='post-footer-line post-footer-line-1'></div> <div class='post-footer-line post-footer-line-2'></div> <div class='post-footer-line post-footer-line-3'></div></div> </div> </div> <h2 class='date-header'>16 sept. 2010</h2> <div class='wrapfullpost'> <div class='post hentry'> <a name='2943304032076177330'></a> <h3 class='post-title entry-title'> <a href='http://aripileluirafael.blogspot.com/2010/09/catina-minunea-naturii.html'>Catina, minunea naturii!</a> </h3> <div class='post-header-line-1'></div> <div class='postmeta-primary'> <span class='meta_date'>14:28</span> &nbsp;<span class='meta_categories'><a href='http://aripileluirafael.blogspot.com/search/label/de%20actualitate' rel='tag'>de actualitate</a></span> &nbsp;<span class='meta_comments'><a href='http://aripileluirafael.blogspot.com/2010/09/catina-minunea-naturii.html#comment-form' onclick=''>No comments</a></span> </div> <div class='post-body entry-content'> <p> <div id='summary2943304032076177330'><div style="text-align: justify;">&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; Martea aceasta am trecut seara prin piata, sa cumpar struguri, ca tot este sezonul lor. Si cautand eu niste struguri frumosi pe care sa-i vanda o tarancuta, ma opresc asupra unora. Si ce-mi vad ochii? Fata aceea mai vindea si catina alba (mai bine zis portocalie). </div><div style="text-align: justify;"><br /> </div><div class="separator" style="clear: both; text-align: center;"><a href="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgfWMV5Cfz56zPjxVuv6tFNMOqx9-0K-A9MorxSEaxqVIC_7SadZ2TS0Sa3IfzcXLK4q6wfqNCt444EB5GOUMX7WXsrRwVzqZfPTchVcX9JFYzBuc3K6BOeuFOcm83cmKJx5RAUEHZq8nw/s1600/catina.jpg" imageanchor="1" style="margin-left: 1em; margin-right: 1em;"><img border="0" height="300" qx="true" src="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgfWMV5Cfz56zPjxVuv6tFNMOqx9-0K-A9MorxSEaxqVIC_7SadZ2TS0Sa3IfzcXLK4q6wfqNCt444EB5GOUMX7WXsrRwVzqZfPTchVcX9JFYzBuc3K6BOeuFOcm83cmKJx5RAUEHZq8nw/s400/catina.jpg" width="400" /></a></div><div class="separator" style="clear: both; text-align: center;"><br /> </div><div style="text-align: justify;">&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; Desi nu stiam multe despre aceste bobite miraculoase, am intrebat la ce sunt bune, si mi s-a spus ca fac minuni pentru sistemul imunitar. Cum se pregatesc? Pai se spala, se aleg de codite (sunt cam migaloase si trebuiesc manuite cu mare grija pentru a nu&nbsp;le storci), si se pun intr-un borcan de sticla, dupa care se toarna miere cat sa fie acoperite bobitele. Apoi se lasa la macerat cam 2 saptamani, timp in care se amesteca in borcan o data pe zi cu o lingura de plastic sau de lemn (in nici un caz de fier pt ca metalul ii ia din proprietatile curative). </div><div style="text-align: justify;">&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; Dupa ce am avut rabdare si le-am lasat sa se imprieteneasca cu mierea, putem lua cate o lingura dimineata, neaparat pe stomacul gol.</div><div style="text-align: justify;"><br /> </div><div style="text-align: justify;">&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;La noi in tara denumirea populara a catinei este &#8220;boabele de leac ale Maicii Domnului&#8221;, întrucât fructele sunt folosite la vindecarea multor boli. Recent, virtuţile medicale ale acestui arbust miraculos au fost prezentate la Congresele Internaţionale din India &#8211; la Universitatea Palampur din Delhi şi Germania la Universitatea Humbaldi din Berlin. <em><strong>Tezaurul vitaminic al fructelor, cel mai mare dintre toate plantele medicinale de pe glob, a stârnit un interes excepţional.</strong></em></div><br /> <div style="text-align: justify;"><br /> &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Germania şi ţările scandinave importă din România cantităţi de fructe din subspecia carpatică, cea mai valoroasă din lume. Fiind o plantă protectoare, contra radiaţiilor atomice, fructele cătinei albe sunt foarte căutate.Studiile efectuate în ţară şi în S.U.A au demonstrat efectul benefic al fructelor în lupta contra cancerului şi în stimularea sistemului imunitar în scopul prevenirii îmbolnăvirii cu virusul HIV.</div><br /> <div style="text-align: justify;">&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;<strong>Compozitia chimica a catinei</strong>: Fructul de catina contine <strong><em>de doua ori mai multa vitamina C decat macesul si de 10 ori mai mult decat citricele.</em></strong> In fructele coapte continutul depaseste 400-800 mg la 100 g suc proaspat. Alte vitamine prezente in fruct sunt <strong><em>A, B1, B2, B6, B9, E, K, P, F</em></strong>. Mai regasim celuloza, <strong><em>betacaroten (intr-un procent net superior celui din pulpa de morcov</em></strong>), <strong><em>microelemente </em></strong>ca fosfor, calciu, magneziu, potasiu, fier si sodiu, uleiuri complexe, etc. <strong><em>Practic catina este o intreaga farmacie a naturii intr-un fruct.&nbsp; </em></strong></div><div style="text-align: justify;"><br /> </div><div style="text-align: justify;"><strong><em>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; Sfatul meu este: daca o veti gasi in piata, nu evitati sa o luati acasa!</em></strong></div><div style="text-align: justify;"><br /> </div><div style="text-align: justify;">&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Multa sanatate!</div><br /> <br /> <br /> &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; <br /> <div style="text-align: justify;"><br /> </div></div> <script type='text/javascript'>createSummaryAndThumb("summary2943304032076177330");</script> </p> <div class='readmore'> <a href='http://aripileluirafael.blogspot.com/2010/09/catina-minunea-naturii.html'>Read More</a> </div> <div style='clear: both;'></div> </div> <div class='post-footer'> <div class='post-footer-line post-footer-line-1'></div> <div class='post-footer-line post-footer-line-2'></div> <div class='post-footer-line post-footer-line-3'></div></div> </div> </div> <h2 class='date-header'>2 sept. 2010</h2> <div class='wrapfullpost'> <div class='post hentry'> <a name='5785927240565321980'></a> <h3 class='post-title entry-title'> <a href='http://aripileluirafael.blogspot.com/2010/09/va-amintiti-de-povestea-cu-barba.html'>Va amintiti de povestea cu BARBA ALBASTRA?</a> </h3> <div class='post-header-line-1'></div> <div class='postmeta-primary'> <span class='meta_date'>12:07</span> &nbsp;<span class='meta_categories'><a href='http://aripileluirafael.blogspot.com/search/label/povesti%20adevarate' rel='tag'>povesti adevarate</a></span> &nbsp;<span class='meta_comments'><a href='http://aripileluirafael.blogspot.com/2010/09/va-amintiti-de-povestea-cu-barba.html#comment-form' onclick=''>No comments</a></span> </div> <div class='post-body entry-content'> <p> <div id='summary5785927240565321980'><div class="separator" style="clear: both; text-align: center;"><a href="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjwcf0SswjaGWqZoMAzAzq37S8LuBzXkU0kc21APinFYJP6T4MNwfJGFpgz-24DLqIEla7fnrzdmIFO6aD7UEWQ1ssZYPpi3Yf5kjyxJMU2o81ZPlQ0J-w3GZ2O_nLeLZHy5VgMhkkVWWI/s1600/BlueBeard.jpg" imageanchor="1" style="clear: right; cssfloat: right; float: right; margin-bottom: 1em; margin-left: 1em;"><img border="0" height="200" ox="true" src="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjwcf0SswjaGWqZoMAzAzq37S8LuBzXkU0kc21APinFYJP6T4MNwfJGFpgz-24DLqIEla7fnrzdmIFO6aD7UEWQ1ssZYPpi3Yf5kjyxJMU2o81ZPlQ0J-w3GZ2O_nLeLZHy5VgMhkkVWWI/s200/BlueBeard.jpg" width="182" /></a></div><div style="text-align: justify;">Va mai amintiti de povestea cu <strong>Barba Albastra</strong>?</div><div style="text-align: justify;">In fapt o poveste de groaza, care incanta copii prin faptul ca era -de groaza- bineinteles!</div><div style="text-align: justify;"><br /> </div><div style="text-align: justify;">Era cam asa: Regele Barbă albastră dorește să se căsătorească, el reușește în cele din urmă să ia de soție pe fiica frumoasă a unei vecine. Aducând miresasa în casă dorește să o pună la încercare, dacă ea îl iubește cu adevărat. El spune tinerei femei că trebuie să plece într-o călătorie, încredințându-i cheile casei cu condiția să nu intre în odaia, la care se închisă cu cheia de aur. Din plictiseală și curiozitate femeia va folosi în cele din urmă și cheia de aur, unde va găsi prima soție ucisă de Barbă albastră. Regele întors găsește urme de sânge pe cheia de aur și vrea să-și pedepsească soția. Aceasta va scăpa de la moarte, prin faptul că sosesc frații ei care în cele din urmă ucid regele. </div><div style="text-align: justify;"><br /> </div><div style="text-align: justify;">V-ati intrebat insa vreodata de unde vin povestile? Daca nu cumva este un sambure de adevar in spatele povestilor pe care le ascultam sau citeam in copilarie? Dar daca s-ar ascunde un adevar groaznic in spatele unei povesti de adormit copii? Probabil v-ati intreba cine a fost "dementul" care sa vrea sa faca o poveste din asta, nu-i asa?</div><div style="text-align: justify;"><br /> </div><div style="text-align: justify;">Ei bine, in spatele acestei povesti sta o poveste <em>TERIFIANTA</em>! O poveste <em>ADEVARATA</em>!</div><div style="text-align: justify;"><br /> </div><div class="separator" style="clear: both; text-align: center;"><a href="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEinrxfn61kI33laUCNIi9HHY3SgsKg8ZD1a-3hSThyXg2ZuXI5CVinA8wI9clKOMNhR0TIh6ljp1tUhyphenhyphen1GN3KiIlLh9nePAJqe8_0ntKZb5za3CZ6Wfbp-t8vA5e3676AX4JeEaot0FJjA/s1600/gilles-02.jpg" imageanchor="1" style="clear: left; cssfloat: left; float: left; margin-bottom: 1em; margin-right: 1em;"><img border="0" ox="true" src="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEinrxfn61kI33laUCNIi9HHY3SgsKg8ZD1a-3hSThyXg2ZuXI5CVinA8wI9clKOMNhR0TIh6ljp1tUhyphenhyphen1GN3KiIlLh9nePAJqe8_0ntKZb5za3CZ6Wfbp-t8vA5e3676AX4JeEaot0FJjA/s320/gilles-02.jpg" /></a></div><div style="text-align: justify;">Numele adevarat al lui Barba Albastra este <strong>Gilles de Rais, </strong>un personaj controversat al istoriei. S-a nascut in 1404 in orasul Chaptoce, Franta, intr-o familie de nobili (cavaleri de fapt). Ca urmas al acestei familii a fost crescut in lux intr-o perioada de saracie lucie generala cand Franta si Anglia se afllau cam pe la mijlocul&nbsp; Razboiului de 100 de ani. </div><div style="text-align: justify;"><br /> </div><div style="text-align: justify;">Tatal sau a murit pe cand Gilles de Rais avea noua ani, iar mama sa l-a abandonat pe el si pe fratele sau, mai departe crescandu-i bunicul (un om rece). La varsta&nbsp;de 16 ani&nbsp;s-a casatorit, devenind si mai bogat.&nbsp;Moartea bunicului sau i-a adus apoi o mostenire uriasa. <br /> <br /> Succesul militar i-a batut la usa la varsta de 24 de ani. A luptat alaturi de&nbsp;Ioana d' Arc in doua&nbsp;lupte importante &nbsp;in care i-au infrant pe englezi in 1429. Regele Charles al VII-lea, in urma acestor victorii, i-a&nbsp;acordat rangul de Maresal al Frantei.&nbsp;De&nbsp;Rais era erou national.&nbsp;&nbsp;Avea bani multi, castele, faima, si libertate totala. Resedinta sa era mai luxoasa chiar decat a regelui, dadea cele mai costisitoare petreceri si avea in garda sa 200 de cavaleri. Era modelul ideal al nobilului din acele vremuri. <br /> <br /> Pana aici totul bine si frumos nu? Quite a catch!!! (dupa cum ar gandi unele fete materialiste). Dar raul are doua fete!!! Una incantatoare cu care te atrage, si fata reala, hidoasa, care evident! nu te-ar atrage, dar este fata adevarata, cealalta este o iluzie. <br /> <br /> Dar se pare ca averea uriasa pe care o detinea nu-i era suficienta. <strong>Vroia mai mult! Mai multi bani! </strong>A inceput sa fie pasionat de ocult, de alchimie, in special de "piatra filozofala"(o substanta)&nbsp;despre care se credea ca transforma metalele ordinare in aur<br /> <div class="separator" style="clear: both; text-align: center;"></div><div class="separator" style="clear: both; text-align: center;"><a href="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjIxuv_f5ESGmfAiJenoClyghxXlDhfFek2HWypbPnD7R96A3YQE8TDYkI-EzAMhSKpRzha6zvLYzpglW5fabPNw_5vUeemHypyTWEVKc1VlNEcnR_yA6nkdYMA68mU4MhNWILUFHB9FJ0/s1600/untitled.bmp" imageanchor="1" style="clear: left; cssfloat: left; float: left; margin-bottom: 1em; margin-right: 1em;"><img border="0" ox="true" src="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjIxuv_f5ESGmfAiJenoClyghxXlDhfFek2HWypbPnD7R96A3YQE8TDYkI-EzAMhSKpRzha6zvLYzpglW5fabPNw_5vUeemHypyTWEVKc1VlNEcnR_yA6nkdYMA68mU4MhNWILUFHB9FJ0/s320/untitled.bmp" /></a></div><br /> <br /> Pe măsură ce devenea tot mai fermecat de&nbsp;Magia Neagră, el a înce&#173;put să aducă sacrificii, din ce în ce mai multe sacrificii noilor săi zei si demoni.&nbsp; Poate va intrebati ce sacrifica....Copii. Nu unul, doi. Sute de copii. Atat fetite cat si baietei. Iar aceste atrocitati le-a infaptuit in numai 8 ani (intre 1432-1440). <br /> <br /> Potrivit martorilor oculari, Gille de Rais ii atragea pe copii in locuinta sa &#8211; in special baieti blonzi, cu ochii albastri &#8211;, dupa care ii viola, ii tortura, ii mutila si ii omora. De regula ejacula pe cadavre. Nu se stie numarul precis al victimelor pentru ca multe dintre ele au fost arse. Oricum, se estimeaza ca ar fi fost intre 80 si doua sute. Unii spun chiar 600. Victimele, atat baieti cat si fete, aveau varste cuprinse intre sase si optsprezece ani.<br /> <br /> <em>&#8222;... Conform mărturiilor referitoare la ţipete, gemete şi vaiete, ca si potrivit denunţurilor sosite din partea numeroaselor persoane de ambele sexe, care au deplâns pierderea şi moartea copiilor lor, numitul Gilles de Rais a răpit băieţi si fete nevino&#173;vate, copii pe care i-a măcelărit bestial, i-a ucis, i-a dezmembrat, i-a ars şi le-a aplicat şi alte torturi, după care acelaşi Gilles le-a sacrificat trupurile demonilor, spiritelor răului, a comis păcatul sodomiei cu băieţi tineri si a preacurvit contra naturii cu tinere fete... în timp ce nevinovaţii copii trăiau, muriseră sau se aflau în chinurile morţii".</em><br /> <br /> Cu adevarat zdruncinatoare este marturia unuia dintre servitorii baronului, Etienne Corillait, care a dezvaluit:<br /> <br /> <em>&#8222;... ca să-si practice actele de desfrâu cu băieţii si fetele menţionate, împotriva cursului naturii, el îşi lua mai întâi mădularul în mâna stângă sau dreaptă si şi-l freca, până când devenea erect si pulsând, apoi şi-1 plasa între picioarele băieţilor sau fetelor, fiind indiferent faţă de organul feminin natural, şi-si freca membrul viril pe pântecele numiţilor băieţi sau fete cu o excitare libidinoasă, până ce-si arunca sperma pe stomacurile lor... după ce avea un orgasm... avea o plăcere deosebită să observe cum sânt separate capetele copiilor de corpul lor. Uneori, le făcea o incizie în ceafă, pentru a-i face să moară încet, moment în care devenea foarte excitat şi, în timp ce ei sângerau de moarte, el se masturba uneori pe ei, iar alteori o făcea după ce muriseră si corpurile le erau încă fierbinţi...</em><br /> <em>Ca să înăbuşe ţipetele copiilor când voia să aibă relaţii cu ei, le punea mai întâi o frânghie în jurul gâtului şi îi ridica la trei picioare deasupra solului, după care dispunea să fie daţi jos exact înainte de a muri, şi le poruncea să nu scoată nici o silabă. După asta îşi excita membrul până ce ejacula pe stomacurile lor. Când termina, le tăia gâtul şi le separa capetele de trup. Uneori, după ce mureau, întreba care dintre ei avea cel mai frumos cap".</em><br /> <br /> Ce m-a frapat cel mai tare in aceasta poveste este ca baronul posedat nu a fost tras la judecata din acest motiv.Desi copii dispareau cu nemiluita, se pare ca fapta declansatoare a fost ca l-a insultat pe fratele puternicului trezorier al Bretaniei, Geoffroi de Ferron, bătîndu-l şi trimiţîndu-l în temniţă. Abia atunci, in timpul procesului, a inceput sa se cerceteze aceste crime odioase. <br /> <br /> De ce? imi pun eu intrebarea.... Pai gasiti raspunsul intr-un alt articol de pe blog la sectia simboluri. <br /> <br /> Pedeapsa aplicata a fost spanzurarea si apoi arderea pe rug. O pedeapsa cam blanda (parerea mea este ca trebuia in ordine inversa)...<br /> <br /> <u>Asadar si prin urmare....aveti grija cu ce povesti va delectati copiii!!!</u><br /> <br /> PS: probabil va intrebati "Bine, bine! dar de unde pana unde este Gilles de Rais Barba Albastra?!"<br /> <br /> <em>In ciuda precaritatii de documente diversi istorici vorbesc despre prestanta nobila si aerul lui distins, dar mai ales despre faimoasa lui barba albastra. In doua vechi texte bretone si intr-o legenda, Gilles aparea, conform celor spuse de abatele Bossard, sub chipul faimosului "Barba Albastra".</em><br /> <em><br /> </em><br /> <em>Verill, un istoric contemporan, intr-o lucrare asupra Inchizitiei (Paris 1932), mentioneaza: "..este cunoscut sub numele de Barba Albastra si se povesteste ca un demon familiar a schimbat barba rosie a maresalului in albastra". Un alt istoric, Charles Lea, a relatat si el aceasta anecdota conform traditiei, adaugand: "Demonul i-a schimbat intr-o barba de un albastru arzator superba&nbsp;barba rosie, de care Gilles era asa de mandru".&nbsp;</em><br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> <br /> </div></div> <script type='text/javascript'>createSummaryAndThumb("summary5785927240565321980");</script> </p> <div class='readmore'> <a href='http://aripileluirafael.blogspot.com/2010/09/va-amintiti-de-povestea-cu-barba.html'>Read More</a> </div> <div style='clear: both;'></div> </div> <div class='post-footer'> <div class='post-footer-line post-footer-line-1'></div> <div class='post-footer-line post-footer-line-2'></div> <div class='post-footer-line post-footer-line-3'></div></div> </div> </div> <!--Can't find substitution for tag [adEnd]--> </div> <style type='text/css'> #blog-pager-newer-link{background:none repeat scroll 0 0 #fff;border:1px dotted #eee;float:left;padding:4px} #blog-pager-older-link{background:none repeat scroll 0 0 #fff;border:1px dotted #eee;float:right;padding:4px} .home-link {background:none repeat scroll 0 0 #fff;border:1px dotted #eee;padding:4px} #blog-pager{margin:15px 0 0;overflow:hidden;text-align:center} #blog-pager-newer-link a{color:#666;text-decoration:none} #blog-pager-older-link a{color:#666;text-decoration:none} .home-link a{color:#666;text-decoration:none} </style> <div class='blog-pager' id='blog-pager'> <span id='blog-pager-newer-link'> <a class='blog-pager-newer-link' href='http://aripileluirafael.blogspot.com/search?updated-max=2010-12-01T16:42:00%2B02:00&amp;max-results=10&amp;reverse-paginate=true' id='Blog1_blog-pager-newer-link' title='Postări mai noi'>Postări mai noi</a> </span> <span id='blog-pager-older-link'> <a class='blog-pager-older-link' href='http://aripileluirafael.blogspot.com/search?updated-max=2010-09-02T12:07:00%2B03:00&amp;max-results=10' id='Blog1_blog-pager-older-link' title='Postări mai vechi'>Postări mai vechi</a> </span> <a class='home-link' href='http://aripileluirafael.blogspot.com/'>Pagina de pornire</a> </div> <div class='clear'></div> </div><div class='widget HTML' data-version='1' id='HTML7'> <div class='widget-content'> <div style="width:420px;padding:0;margin:0;border:none;background:#000 url(http://tripwow.tripadvisor.com/tripwow/ta-021d-2e78-e9a0/e/74e497142d/bg)0 0 no-repeat"><embed width="420" height="272" src="http://images.travelpod.com/bin/tripwow/flash/tripwow.swf" flashvars="xmlPath=http%3A%2F%2Ftripwow.tripadvisor.com%2Ftripwow%2Fta-021d-2e78-e9a0%2Fapxml%3Fed%3D74e497142d%26ref%3D" base="http://images.travelpod.com/bin/tripwow/flash/" type="application/x-shockwave-flash" quality="high" bgcolor="#000000" name="TripWow" wmode="opaque" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed><!-- Use of this widget is subject to the terms stated here: http://tripwow.tripadvisor.com/tripwow/widget_terms.html --><div style="width:420px;padding:0;margin:0;border:none;background:#fff;font-family:verdana,sans-serif;color:#999;text-align:justify;font-size:9px"><a href="http://tripwow.tripadvisor.com/tripwow/ta-021d-2e78-e9a0" style="color:#c60"></a></div></div> </div> <div class='clear'></div> </div><div class='widget HTML' data-version='1' id='HTML6'> <div class='widget-content'> <div style="width:420px;padding:0;margin:0;border:none;background:#000 url(http://tripwow.tripadvisor.com/tripwow/ta-0243-0490-c316/e/a4e496e9e3/bg)0 0 no-repeat"><embed width="420" height="272" src="http://images.travelpod.com/bin/tripwow/flash/tripwow.swf" flashvars="xmlPath=http%3A%2F%2Ftripwow.tripadvisor.com%2Ftripwow%2Fta-0243-0490-c316%2Fapxml%3Fed%3Da4e496e9e3%26ref%3D" base="http://images.travelpod.com/bin/tripwow/flash/" type="application/x-shockwave-flash" quality="high" bgcolor="#000000" name="TripWow" wmode="opaque" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed><!-- Use of this widget is subject to the terms stated here: http://tripwow.tripadvisor.com/tripwow/widget_terms.html --><div style="width:420px;padding:0;margin:0;border:none;background:#fff;font-family:verdana,sans-serif;color:#999;text-align:justify;font-size:9px"><a href="http://tripwow.tripadvisor.com/tripwow/ta-0243-0490-c316" style="color:#c60"></a></div></div> </div> <div class='clear'></div> </div></div> </div> <div id='rsidebar-wrapper'> <div class='widget-container'> <div class='social-profiles-widget'> <h3 class='widgettitle'>Platforme sociale</h3> <a href='http://twitter.com/' target='_blank'><img alt='Twitter' src='http://2.bp.blogspot.com/-oFF4HrEbwaI/To9NpETr6dI/AAAAAAAAEJk/jowvXNvTKcY/s1600/twitter.png' title='Twitter'/></a><a href='http://facebook.com/' target='_blank'><img alt='Facebook' src='http://4.bp.blogspot.com/-O6nMA1_akTo/To9NmwKzo4I/AAAAAAAAEJU/UFiFTyAJbnw/s1600/facebook.png' title='Facebook'/></a><a href='https://plus.google.com/' target='_blank'><img alt='Google Plus' src='http://3.bp.blogspot.com/-NbS3DZVbHU0/To9NnX6odTI/AAAAAAAAEJY/SvIFghHPw-k/s1600/gplus.png' title='Google Plus'/></a><a href='http://www.linkedin.com/' target='_blank'><img alt='LinkedIn' src='http://3.bp.blogspot.com/-bzutYp7uln0/To9Nn2z36jI/AAAAAAAAEJc/-_kgc1MkEB4/s1600/linkedin.png' title='LinkedIn'/></a><a href='http://aripileluirafael.blogspot.com/feeds/posts/default' target='_blank'><img alt='RSS Feed' src='http://1.bp.blogspot.com/-SLbNOLbWhs0/To9NoZ-cOHI/AAAAAAAAEJg/uRl444L2fyg/s1600/rss.png' title='RSS Feed'/></a><a></a>. </div> </div> <div style='clear:both;'></div> <div class='widget-container'> <div class='tabviewsection'> <script type='text/javascript'> jQuery(document).ready(function($){ $(".tabs-widget-content-widget-themater_tabs-1432447472-id").hide(); $("ul.tabs-widget-widget-themater_tabs-1432447472-id li:first a").addClass("tabs-widget-current").show(); $(".tabs-widget-content-widget-themater_tabs-1432447472-id:first").show(); $("ul.tabs-widget-widget-themater_tabs-1432447472-id li a").click(function() { $("ul.tabs-widget-widget-themater_tabs-1432447472-id li a").removeClass("tabs-widget-current a"); $(this).addClass("tabs-widget-current"); $(".tabs-widget-content-widget-themater_tabs-1432447472-id").hide(); var activeTab = $(this).attr("href"); $(activeTab).fadeIn(); return false; }); }); </script> <ul class='tabs-widget tabs-widget-widget-themater_tabs-1432447472-id'> <li><a href='#widget-themater_tabs-1432447472-id1'>Articole vedeta </a></li> <li><a href='#widget-themater_tabs-1432447472-id2'>Subiecte</a></li> <li><a href='#widget-themater_tabs-1432447472-id3'>Arhiva </a></li> </ul> <div class='tabs-widget-content tabs-widget-content-widget-themater_tabs-1432447472-id' id='widget-themater_tabs-1432447472-id1'> <div class='sidebar section' id='sidebartab1'><div class='widget HTML' data-version='1' id='HTML2'> <h2 class='title'>Translate</h2> <div class='widget-content'> <div id='MicrosoftTranslatorWidget' class='Dark' style='color:white;background-color:#555555'></div><script type='text/javascript'>setTimeout(function(){{var s=document.createElement('script');s.type='text/javascript';s.charset='UTF-8';s.src=((location && location.href && location.href.indexOf('https') == 0)?'https://ssl.microsofttranslator.com':'http://www.microsofttranslator.com')+'/ajax/v3/WidgetV3.ashx?siteData=ueOIGRSKkd965FeEGM5JtQ**&ctf=False&ui=true&settings=Auto&from=en';var p=document.getElementsByTagName('head')[0]||document.documentElement;p.insertBefore(s,p.firstChild); }},0);</script> </div> <div class='clear'></div> </div><div class='widget PopularPosts' data-version='1' id='PopularPosts1'> <h2>Articole vedeta</h2> <div class='widget-content popular-posts'> <ul> <li> <div class='item-content'> <div class='item-thumbnail'> <a href='http://aripileluirafael.blogspot.com/2011/02/misterul-conului-de-pin-de-la-vatican.html' target='_blank'> <img alt='' border='0' src='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi3BIjxICWMAzLHwsQXBJLcq5yMC2WHB6sxZmwAG4o8rMB90QCKOvVTL8sQwSoXad-FnXu8YWs74lpnaap5ZXx8fke75P6Vdh86fwicAKUrANbr4z_FjY3_tiPd5bmwUeD7BoA9vFRmRYY/w72-h72-p-k-no-nu/con+pin.jpg'/> </a> </div> <div class='item-title'><a href='http://aripileluirafael.blogspot.com/2011/02/misterul-conului-de-pin-de-la-vatican.html'>Misterul Conului de Pin de la Vatican</a></div> <div class='item-snippet'>Revin in aceasta postare cu un nou mister. Este vorba despre un obiect de arta (oare?), care mi-a atras atentia intr-una dintre curtile Muze...</div> </div> <div style='clear: both;'></div> </li> <li> <div class='item-content'> <div class='item-thumbnail'> <a href='http://aripileluirafael.blogspot.com/2010/07/simbolul-dreptatii-in-lume.html' target='_blank'> <img alt='' border='0' src='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhJ9BLC5pwVaO4dBqpts7JrDFQRZWYCvJLbJDyY6pg5Jf0VizIAnMyejg4xBJble_89rTr3qWsBNTZw7nfyWx6Qkc_Tq8uRK3EXzpWy8SmACqosRQVA91qEHn1ESbAOFPZZa6w_3bUbJFI/w72-h72-p-k-no-nu/themis.gif'/> </a> </div> <div class='item-title'><a href='http://aripileluirafael.blogspot.com/2010/07/simbolul-dreptatii-in-lume.html'>Simbolul dreptatii in lume</a></div> <div class='item-snippet'> Simbolul justitiei în lume este reprezentat de către titanul Themis, fiica lui Gaia si Uranus (cerul si pamantul),o femeie legată la ochi, ...</div> </div> <div style='clear: both;'></div> </li> <li> <div class='item-content'> <div class='item-thumbnail'> <a href='http://aripileluirafael.blogspot.com/2012/08/binecuvantare-sau-blestem.html' target='_blank'> <img alt='' border='0' src='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjU3iA0mLu-RIQ_fZfVEVeFk3crz2vRX1MsvTWhwDpMSuNnnR0cY6CDUWpWzIF_kEtU6RKYxQD2OccgoRtP9Go9DHbFkrd0HyuPHBNC5Y_yqWXu055Gm_ShzXNReOohyeP9YIhhO5MvTCA/w72-h72-p-k-no-nu/video-nunta-de-cosmar-mireasa-si-preotul-au-cazut-in-piscina-1_size1.jpg'/> </a> </div> <div class='item-title'><a href='http://aripileluirafael.blogspot.com/2012/08/binecuvantare-sau-blestem.html'>Binecuvantare sau blestem?</a></div> <div class='item-snippet'> De cate ori am fost la nuntile prietenilor sau rudelor, am incercat pe cat posibil sa fac prezenta la biserica. Nu sunt o persoana biseric...</div> </div> <div style='clear: both;'></div> </li> <li> <div class='item-content'> <div class='item-thumbnail'> <a href='http://aripileluirafael.blogspot.com/2011/04/rain-man-si-industria-muzicala.html' target='_blank'> <img alt='' border='0' src='https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_u0gj8UZnGraplEaDNMH5V5VH9sPFyqE9n8t-NYlmfe32fioPBF9SWzmeaqlqIDaGVPilbsUZ_LMjzZf909Kulks86dvUvHtUab2wQI7Lm6wbf-Hw=w72-h72-n-k-no-nu'/> </a> </div> <div class='item-title'><a href='http://aripileluirafael.blogspot.com/2011/04/rain-man-si-industria-muzicala.html'>Rain Man si Industria Muzicala</a></div> <div class='item-snippet'> &#65279;Vreau sa va supun atentiei&#160;un film documentar&#160;despre industria muzicala internationala. &#160;(si sper sa aveti rabdare sa vizionati prezentare...</div> </div> <div style='clear: both;'></div> </li> <li> <div class='item-content'> <div class='item-thumbnail'> <a href='http://aripileluirafael.blogspot.com/2010/10/misterele-de-la-sagrada-familia.html' target='_blank'> <img alt='' border='0' src='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg7Bvl02g1p_1Khn8LA7u1yA-1iPIMMkWpDzL6Rm1dz-6PDMifzO9RB0AzwYALEklYIZhmtSs7PgfcLIZSwneW2v-sdDv8E8-Pg_xsGrFzrxZdcZnRDAEesC2okeITxeh0_nlOijys2fjo/w72-h72-p-k-no-nu/769.JPG'/> </a> </div> <div class='item-title'><a href='http://aripileluirafael.blogspot.com/2010/10/misterele-de-la-sagrada-familia.html'>Misterele de la Sagrada Familia</a></div> <div class='item-snippet'>De multa vreme am vrut sa postez acest articol..insa am amanat (mai mult din lipsa timpului). In primul rand vreau sa incep prin a va spune ...</div> </div> <div style='clear: both;'></div> </li> <li> <div class='item-content'> <div class='item-thumbnail'> <a href='http://aripileluirafael.blogspot.com/2011/03/sphera-con-sphera-indiciul-de-la.html' target='_blank'> <img alt='' border='0' src='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhWRBTbOVRLeUObS6htwJ1hOMJmZjBXNs-jxt6OCkRfIJNVKL8Vhg8ucRtUwXB4UcCYFf4T-4hHDvKgZ9COgKtzz9oImVMlS5N5v6P5CjxkIsUuf8HgAjrTxyIpUE_kVAi-osSEYgtT-rc/w72-h72-p-k-no-nu/DSCN0643.JPG'/> </a> </div> <div class='item-title'><a href='http://aripileluirafael.blogspot.com/2011/03/sphera-con-sphera-indiciul-de-la.html'>Sfera con Sfera- Indiciul de la Vatican</a></div> <div class='item-snippet'> Revin de data aceasta cu inca un simbol-indiciu de la Vatican. Locatia lui este aceeasi curte in care se afla si &quot;conul de pin&quot;&#160;...</div> </div> <div style='clear: both;'></div> </li> <li> <div class='item-content'> <div class='item-thumbnail'> <a href='http://aripileluirafael.blogspot.com/2011/09/crucea-simbolul-crestinatatii.html' target='_blank'> <img alt='' border='0' src='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgxdWbxcGfu_D1IWhpudqOSHLzmNuqrSIVRy7aqBUQ412VfblXr3f4NzVXiWUlikL-jA3Ir0sG8yijBnzO8dBLJFmGoiqZ2Dvpfu1VG_mKNI0zsNw8k_VOm9s36iGUgrkW-Kwez4mH38rs/w72-h72-p-k-no-nu/imagesCAXKNF9I.jpg'/> </a> </div> <div class='item-title'><a href='http://aripileluirafael.blogspot.com/2011/09/crucea-simbolul-crestinatatii.html'>Crucea, simbolul crestinatatii?</a></div> <div class='item-snippet'>Crestinii &quot;cu frica de Dumnezeu&quot; (desi asta cu frica n-am inteles-o niciodata din moment ce Dumnezeu este dragoste, cui i-ar fi fr...</div> </div> <div style='clear: both;'></div> </li> <li> <div class='item-content'> <div class='item-thumbnail'> <a href='http://aripileluirafael.blogspot.com/2011/06/adevarul-din-spatele-inchinarii-aduse.html' target='_blank'> <img alt='' border='0' src='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhz5asgsY1MIeRFtc4nOaj2Lp99n3wYJAjtPcrN01TUisQu_maIjhYy9ercHymAVHChIsROWhMveVCeHB_1j84gUoMFbLQlOmh7QlfBNl2b1AZAZ7-Jul-i0NZhtH7r6RKXPBWtsxkhahE/w72-h72-p-k-no-nu/DSCN0889.JPG'/> </a> </div> <div class='item-title'><a href='http://aripileluirafael.blogspot.com/2011/06/adevarul-din-spatele-inchinarii-aduse.html'>Adevarul despre inchinarea la Fecioara</a></div> <div class='item-snippet'> vitraliu de la Vatican Vreau sa atrag atentia in acest articol asupra unui lucru foarte comun in vietile noastre. Atat de comun incat...</div> </div> <div style='clear: both;'></div> </li> <li> <div class='item-content'> <div class='item-thumbnail'> <a href='http://aripileluirafael.blogspot.com/2011/01/egiptul-antic-si-credintele-religioase.html' target='_blank'> <img alt='' border='0' src='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgZ07s60LQdfAg4x0h6R9bjWkoiBJcKy-tqtcDeS9SkiOZlFG6nHAPH8Eg8hyphenhyphen5Pnu1Fno1Sel7UJr3TNy6K0oUlJl4DtOucQ0zy9T3CMx-yBusENRkLasRpoMi0PIrEMp3FczXvzG0OnNM/w72-h72-p-k-no-nu/egyptian20princess.jpg'/> </a> </div> <div class='item-title'><a href='http://aripileluirafael.blogspot.com/2011/01/egiptul-antic-si-credintele-religioase.html'>Egiptul Antic si ...credintele religioase actuale</a></div> <div class='item-snippet'>Egiptul antic&#8230;se spune ca a avut o incredibila longevitate ca si imperiu, de circa 3100 de ani! (i. Hr ). Daca ar mai fi existat in ziua de ...</div> </div> <div style='clear: both;'></div> </li> <li> <div class='item-content'> <div class='item-thumbnail'> <a href='http://aripileluirafael.blogspot.com/2011/10/muzeul-de-ceara-din-madrid.html' target='_blank'> <img alt='' border='0' src='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhHoUe-Kg_YqX6P67bmiqDn1Q_xcOqxFw4dxpnE0TvdwKmwlVBqzaQQGQNXDbXgsGYCOoWlSK6HYtQRiCknrHRaZ2UnjD-Sriid5nkNDCzpH9P03YshDJ3cDTU2yd7cPt1EWBIFUUxMGgI/w72-h72-p-k-no-nu/segovia+ziua+8+096.JPG'/> </a> </div> <div class='item-title'><a href='http://aripileluirafael.blogspot.com/2011/10/muzeul-de-ceara-din-madrid.html'>Muzeul de ceara din Madrid</a></div> <div class='item-snippet'>Asa cum Londra are faimosul Madame Tussauds, si Madridul are propriul sau Museo de Cera, in atmosfera caruia va voi invita astazi sa ma inso...</div> </div> <div style='clear: both;'></div> </li> </ul> <div class='clear'></div> </div> </div><div class='widget Text' data-version='1' id='Text1'> <h2 class='title'>Atentie!</h2> <div class='widget-content'> <em>Toate drepturile asupra blogului </em><a href="http://www.aripileluirafael.blogspot.com/"><em>www.aripileluirafael.blogspot.com</em></a><em> apartin lui <a href="http://www.aripileluirafael.blogspot.com/">http://www.aripileluirafael.blogspot.com/</a>. Reproducerea integrala sau partiala a textelor care au precizat autorul Raphaelly, din orice pagina a blogului, este posibila numai cu acordul prealabil scris al <a href="http://www.aripileluirafael.blogspot.com/">http://www.aripileluirafael.blogspot.com/</a> </em> <br/> <br/><em>Fotografiile de pe acest blog sunt proprietate personala iar reproducerea lor este strict interzisa. </em> <br/> <br/><em></em> <br/> <br/><em>Va multumesc </em> <br/> <br/> </div> <div class='clear'></div> </div><div class='widget Stats' data-version='1' id='Stats1'> <div class='widget-content'> <div id='Stats1_content' style='display: none;'> <span class='counter-wrapper graph-counter-wrapper' id='Stats1_totalCount'> </span> <div class='clear'></div> </div> </div> </div><div class='widget HTML' data-version='1' id='HTML1'> <div class='widget-content'> <a href="http://pixelulalbastru.blogspot.com/" title="Un blog despre clima, mediu, spatiu, stiinta si dezastre globale"><img src="http://4.bp.blogspot.com/-y0tiUT-_Z1U/TcDzVyBSX9I/AAAAAAAAAQM/9YLsecASR2c/s1600/banner%2Bblog%2B125x125.jpg" alt="Un blog despre clima, mediu, spatiu, stiinta si dezastre globale / "/></a> </div> <div class='clear'></div> </div><div class='widget HTML' data-version='1' id='HTML4'> <div class='widget-content'> <script id="_waucux">var _wau = _wau || []; _wau.push(["colored", "fo367gat5ykr", "cux", "f6915a000000"]);(function() { var s=document.createElement("script"); s.async=true; s.src="http://widgets.amung.us/colored.js";document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);})();</script> </div> <div class='clear'></div> </div><div class='widget HTML' data-version='1' id='HTML5'> <div class='widget-content'> <script type="text/javascript" src="http://cdn.widgetserver.com/syndication/subscriber/InsertWidget.js"></script><script type="text/javascript">if (WIDGETBOX) WIDGETBOX.renderWidget('5a851616-c178-4b53-bc05-00b3272d29f0');</script><noscript>Get the <a href="http://www.widgetbox.com/widget/neoplanet">NeoPlanet</a> widget and many other <a href="http://www.widgetbox.com/">great free widgets</a> at <a href="http://www.widgetbox.com">Widgetbox</a>! Not seeing a widget? (<a href="http://docs.widgetbox.com/using-widgets/installing-widgets/why-cant-i-see-my-widget/">More info</a>)</noscript> </div> <div class='clear'></div> </div><div class='widget HTML' data-version='1' id='HTML8'> <div class='widget-content'> <a href="http://campanie.bymos.ro" target="_blank"><img src="http://www.bymos.ro/web/campanie/logo4.jpg" alt="Campanie anti-furt" /></a> </div> <div class='clear'></div> </div><div class='widget HTML' data-version='1' id='HTML12'> <div class='widget-content'> <a href="http://www.rosiamontana.net/" title="Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage"><img alt="Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage" src="http://www.rosiamontana.net/img/rosia-montana-200x506.jpg" width="200" height="506" border="0" /></a> </div> <div class='clear'></div> </div><div class='widget HTML' data-version='1' id='HTML10'> <div class='widget-content'> <p><a href="http://feeds.feedburner.com/AripileLuiRafael"><img src="http://feeds.feedburner.com/~fc/AripileLuiRafael?bg=99CCFF&amp;fg=444444&amp;anim=1" height="26" width="88" style="border:0" alt="" /></a></p> </div> <div class='clear'></div> </div><div class='widget Attribution' data-version='1' id='Attribution1'> <div class='widget-content' style='text-align: center;'> Raphaelly. Un produs <a href='https://www.blogger.com' target='_blank'>Blogger</a>. </div> <div class='clear'></div> </div><div class='widget Followers' data-version='1' id='Followers1'> <h2 class='title'>Persoane interesate</h2> <div class='widget-content'> <div id='Followers1-wrapper'> <div style='margin-right:2px;'> <div><script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <div id="followers-iframe-container"></div> <script type="text/javascript"> window.followersIframe = null; function followersIframeOpen(url) { gapi.load("gapi.iframes", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { window.followersIframe = gapi.iframes.getContext().openChild({ url: url, where: document.getElementById("followers-iframe-container"), messageHandlersFilter: gapi.iframes.CROSS_ORIGIN_IFRAMES_FILTER, messageHandlers: { '_ready': function(obj) { window.followersIframe.getIframeEl().height = obj.height; }, 'reset': function() { window.followersIframe.close(); followersIframeOpen("https://www.blogger.com/followers.g?blogID\x3d8087505725063238600\x26colors\x3dCgt0cmFuc3BhcmVudBILdHJhbnNwYXJlbnQaByM2NjY2NjYiByM1NTg4YWEqByNmZmZmZmYyByNjYzY2MDA6ByM2NjY2NjZCByM1NTg4YWFKByM5OTk5OTlSByM1NTg4YWFaC3RyYW5zcGFyZW50\x26pageSize\x3d21\x26origin\x3dhttp://aripileluirafael.blogspot.com/"); }, 'open': function(url) { window.followersIframe.close(); followersIframeOpen(url); }, 'blogger-ping': function() { } } }); } }); } followersIframeOpen("https://www.blogger.com/followers.g?blogID\x3d8087505725063238600\x26colors\x3dCgt0cmFuc3BhcmVudBILdHJhbnNwYXJlbnQaByM2NjY2NjYiByM1NTg4YWEqByNmZmZmZmYyByNjYzY2MDA6ByM2NjY2NjZCByM1NTg4YWFKByM5OTk5OTlSByM1NTg4YWFaC3RyYW5zcGFyZW50\x26pageSize\x3d21\x26origin\x3dhttp://aripileluirafael.blogspot.com/"); </script></div> </div> </div> <div class='clear'></div> </div> </div> </div> </div> <div class='tabs-widget-content tabs-widget-content-widget-themater_tabs-1432447472-id' id='widget-themater_tabs-1432447472-id2'> <div class='sidebar section' id='sidebartab2'><div class='widget Label' data-version='1' id='Label1'> <h2>Subiecte</h2> <div class='widget-content list-label-widget-content'> <ul> <li> <a dir='ltr' href='http://aripileluirafael.blogspot.com/search/label/Blurry%20times'>Blurry times</a> <span dir='ltr'>(1)</span> </li> <li> <a dir='ltr' href='http://aripileluirafael.blogspot.com/search/label/de%20actualitate'>de actualitate</a> <span dir='ltr'>(22)</span> </li> <li> <a dir='ltr' href='http://aripileluirafael.blogspot.com/search/label/divertisment'>divertisment</a> <span dir='ltr'>(12)</span> </li> <li> <a dir='ltr' href='http://aripileluirafael.blogspot.com/search/label/obiective%20turistice'>obiective turistice</a> <span dir='ltr'>(28)</span> </li> <li> <a dir='ltr' href='http://aripileluirafael.blogspot.com/search/label/povesti%20adevarate'>povesti adevarate</a> <span dir='ltr'>(21)</span> </li> <li> <a dir='ltr' href='http://aripileluirafael.blogspot.com/search/label/religie'>religie</a> <span dir='ltr'>(9)</span> </li> <li> <a dir='ltr' href='http://aripileluirafael.blogspot.com/search/label/simboluri'>simboluri</a> <span dir='ltr'>(12)</span> </li> <li> <a dir='ltr' href='http://aripileluirafael.blogspot.com/search/label/slide-uri%20photo'>slide-uri photo</a> <span dir='ltr'>(1)</span> </li> <li> <a dir='ltr' href='http://aripileluirafael.blogspot.com/search/label/tablourile%20mele'>tablourile mele</a> <span dir='ltr'>(2)</span> </li> </ul> <div class='clear'></div> </div> </div></div> </div> <div class='tabs-widget-content tabs-widget-content-widget-themater_tabs-1432447472-id' id='widget-themater_tabs-1432447472-id3'> <div class='sidebar section' id='sidebartab3'><div class='widget BlogList' data-version='1' id='BlogList1'> <h2 class='title'>Lista mea de bloguri</h2> <div class='widget-content'> <div class='blog-list-container' id='BlogList1_container'> <ul id='BlogList1_blogs'> <li style='display: block;'> <div class='blog-icon'> <img data-lateloadsrc='https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_sxhqQufUTBi6eS_HlS7RIjmji9TKDGS6nGFtVP8XAN6ZxuZC3Z-TfRgfHo07ltDEJUH7uy_-mDq1nj5t8wZ4ZENZZm=s16-w16-h16' height='16' width='16'/> </div> <div class='blog-content'> <div class='blog-title'> <a href='https://gandeste.org/' target='_blank'> gandeste.org</a> </div> <div class='item-content'> <span class='item-title'> <a href='https://gandeste.org/analize-si-opinii/cel-mai-intunecat-si-mai-anti-american-discurs-tinut-vreodata-de-un-presedinte-american/131264/' target='_blank'> &#8222;Cel mai întunecat și mai anti-american discurs ținut vreodată de un președinte american&#8221; </a> </span> <div class='item-time'> Acum 17 ore </div> </div> </div> <div style='clear: both;'></div> </li> <li style='display: block;'> <div class='blog-icon'> <img data-lateloadsrc='https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_u4F9S2brYip8hWlVpW7bUVzczV1kT2wiz7XTRctxXfenFbps0a9_R4_VkHi_BkrHYkSf05Pbtq-xJ1dkn-TdPizIvSe1mXCmM12ST5ksKZ9g=s16-w16-h16' height='16' width='16'/> </div> <div class='blog-content'> <div class='blog-title'> <a href='https://hartacomorii.blogspot.com/' target='_blank'> HARTA COMORII</a> </div> <div class='item-content'> <span class='item-title'> <a href='https://hartacomorii.blogspot.com/2023/02/o-masca-rara-de-parada-cavaleriei.html' target='_blank'> O mască rară de paradă a cavaleriei romane, descopertă în Gorj </a> </span> <div class='item-time'> Acum un an </div> </div> </div> <div style='clear: both;'></div> </li> <li style='display: block;'> <div class='blog-icon'> <img data-lateloadsrc='https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_tyj-7vOzmLfQkO1ekP0LdFeyYFzmvSA_z-BsijLl5_WIHjTS1L3wC18rkMIKx3eiMLe6OoP_U1Oic745jav7clj73MsDY4AwAQV4Q=s16-w16-h16' height='16' width='16'/> </div> <div class='blog-content'> <div class='blog-title'> <a href='https://bloguldecalatorii.ro' target='_blank'> Blogul de calatorii al Alexandrei</a> </div> <div class='item-content'> <span class='item-title'> <a href='https://bloguldecalatorii.ro/2022/05/vacanta-10-zile-apusenii-mici.html' target='_blank'> Vacanța mea în Apuseni: de 10 zile de drumeții și drumuri </a> </span> <div class='item-time'> Acum un an </div> </div> </div> <div style='clear: both;'></div> </li> <li style='display: block;'> <div class='blog-icon'> <img data-lateloadsrc='https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_uqvXhwQsobSaA-PM05Jgr-tsmASrh0SkESp9xTYiiDmRe7rK6pCkrQjyJzckci0E4UTBqz5QrqKOGALgsN4djthxW2iYCmf5eXi6NBpT32GgwYyZo=s16-w16-h16' height='16' width='16'/> </div> <div class='blog-content'> <div class='blog-title'> <a href='http://porumbeidelabuzau.blogspot.com/' target='_blank'> Porumbei Buzau</a> </div> <div class='item-content'> <span class='item-title'> <a href='http://porumbeidelabuzau.blogspot.com/2020/03/de-ce-orasele-au-atat-de-multi-porumbei.html' target='_blank'> De ce orașele au atât de mulți porumbei </a> </span> <div class='item-time'> Acum 4 ani </div> </div> </div> <div style='clear: both;'></div> </li> <li style='display: block;'> <div class='blog-icon'> <img data-lateloadsrc='https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_s-Xs-R1K08yUUASc3UUwFdEiYZNo6OxWDt6bPDaBVJWeck-l79IPN2s-zygbKD2ab5sZzoq5BTgrki3Vss5aRmwqwO=s16-w16-h16' height='16' width='16'/> </div> <div class='blog-content'> <div class='blog-title'> <a href='https://stiati-ca.com/' target='_blank'> Stiati ca...?</a> </div> <div class='item-content'> <span class='item-title'> <a href='https://stiati-ca.com/2018/07/18/google-hit-with-record-eu-fine-over-shopping-service/' target='_blank'> Google hit with record EU fine over Shopping service </a> </span> <div class='item-time'> Acum 5 ani </div> </div> </div> <div style='clear: both;'></div> </li> <li style='display: block;'> <div class='blog-icon'> <img data-lateloadsrc='https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_sEbiAmKDcaOqH4BLhc0ljoYT2CAshkFfOnIQJquwetl0F5EAsk81wwadAwvAaGXXlllVIDHgk-Irn5_vw3gBb6YWbRUuRZgp8SxS6GMe4K=s16-w16-h16' height='16' width='16'/> </div> <div class='blog-content'> <div class='blog-title'> <a href='http://mayas-esprit.blogspot.com/' target='_blank'> Maya's World</a> </div> <div class='item-content'> <span class='item-title'> <a href='http://mayas-esprit.blogspot.com/2016/03/spanac-in-crusta-de-cartofi-dulci.html' target='_blank'> Spanac în crusta de cartofi dulci </a> </span> <div class='item-time'> Acum 8 ani </div> </div> </div> <div style='clear: both;'></div> </li> <li style='display: block;'> <div class='blog-icon'> <img data-lateloadsrc='https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_vSiem05n94LAXNTzlwraTAFh9Oc_3olf1QSQWecpo8x-d6q8KcrPtpuQ26F_v963uhPdY-tln2ZygCT_GJkq5jSt6rzeD87atd94EAO0HDEQ=s16-w16-h16' height='16' width='16'/> </div> <div class='blog-content'> <div class='blog-title'> <a href='http://multa-liniste.blogspot.com/' target='_blank'> Anacuzie</a> </div> <div class='item-content'> <span class='item-title'> <a href='http://multa-liniste.blogspot.com/2014/09/eu-nu-vreau-sa-indragostesti-de-o.html' target='_blank'> </a> </span> <div class='item-time'> Acum 9 ani </div> </div> </div> <div style='clear: both;'></div> </li> </ul> <div class='clear'></div> </div> </div> </div><div class='widget BlogArchive' data-version='1' id='BlogArchive1'> <h2>Arhivă</h2> <div class='widget-content'> <div id='ArchiveList'> <div id='BlogArchive1_ArchiveList'> <ul class='hierarchy'> <li class='archivedate collapsed'> <a class='toggle' href='javascript:void(0)'> <span class='zippy'> &#9658;&#160; </span> </a> <a class='post-count-link' href='http://aripileluirafael.blogspot.com/2014/'> 2014 </a> <span class='post-count' dir='ltr'>(1)</span> <ul class='hierarchy'> <li class='archivedate collapsed'> <a class='toggle' href='javascript:void(0)'> <span class='zippy'> &#9658;&#160; </span> </a> <a class='post-count-link' href='http://aripileluirafael.blogspot.com/2014/11/'> noiembrie </a> <span class='post-count' dir='ltr'>(1)</span> </li> </ul> </li> </ul> <ul class='hierarchy'> <li class='archivedate collapsed'> <a class='toggle' href='javascript:void(0)'> <span class='zippy'> &#9658;&#160; </span> </a> <a class='post-count-link' href='http://aripileluirafael.blogspot.com/2013/'> 2013 </a> <span class='post-count' dir='ltr'>(2)</span> <ul class='hierarchy'> <li class='archivedate collapsed'> <a class='toggle' href='javascript:void(0)'> <span class='zippy'> &#9658;&#160; </span> </a> <a class='post-count-link' href='http://aripileluirafael.blogspot.com/2013/09/'> septembrie </a> <span class='post-count' dir='ltr'>(2)</span> </li> </ul> </li> </ul> <ul class='hierarchy'> <li class='archivedate collapsed'> <a class='toggle' href='javascript:void(0)'> <span class='zippy'> &#9658;&#160; </span> </a> <a class='post-count-link' href='http://aripileluirafael.blogspot.com/2012/'> 2012 </a> <span class='post-count' dir='ltr'>(14)</span> <ul class='hierarchy'> <li class='archivedate collapsed'> <a class='toggle' href='javascript:void(0)'> <span class='zippy'> &#9658;&#160; </span> </a> <a class='post-count-link' href='http://aripileluirafael.blogspot.com/2012/11/'> noiembrie </a> <span class='post-count' dir='ltr'>(1)</span> </li> </ul> <ul class='hierarchy'> <li class='archivedate collapsed'> <a class='toggle' href='javascript:void(0)'> <span class='zippy'> &#9658;&#160; </span> </a> <a class='post-count-link' href='http://aripileluirafael.blogspot.com/2012/10/'> octombrie </a> <span class='post-count' dir='ltr'>(1)</span> </li> </ul> <ul class='hierarchy'> <li class='archivedate collapsed'> <a class='toggle' href='javascript:void(0)'> <span class='zippy'> &#9658;&#160; </span> </a> <a class='post-count-link' href='http://aripileluirafael.blogspot.com/2012/08/'> august </a> <span class='post-count' dir='ltr'>(3)</span> </li> </ul> <ul class='hierarchy'> <li class='archivedate collapsed'> <a class='toggle' href='javascript:void(0)'> <span class='zippy'> &#9658;&#160; </span> </a> <a class='post-count-link' href='http://aripileluirafael.blogspot.com/2012/05/'> mai </a> <span class='post-count' dir='ltr'>(1)</span> </li> </ul> <ul class='hierarchy'> <li class='archivedate collapsed'> <a class='toggle' href='javascript:void(0)'> <span class='zippy'> &#9658;&#160; </span> </a> <a class='post-count-link' href='http://aripileluirafael.blogspot.com/2012/04/'> aprilie </a> <span class='post-count' dir='ltr'>(3)</span> </li> </ul> <ul class='hierarchy'> <li class='archivedate collapsed'> <a class='toggle' href='javascript:void(0)'> <span class='zippy'> &#9658;&#160; </span> </a> <a class='post-count-link' href='http://aripileluirafael.blogspot.com/2012/03/'> martie </a> <span class='post-count' dir='ltr'>(2)</span> </li> </ul> <ul class='hierarchy'> <li class='archivedate collapsed'> <a class='toggle' href='javascript:void(0)'> <span class='zippy'> &#9658;&#160; </span> </a> <a class='post-count-link' href='http://aripileluirafael.blogspot.com/2012/02/'> februarie </a> <span class='post-count' dir='ltr'>(2)</span> </li> </ul> <ul class='hierarchy'> <li class='archivedate collapsed'> <a class='toggle' href='javascript:void(0)'> <span class='zippy'> &#9658;&#160; </span> </a> <a class='post-count-link' href='http://aripileluirafael.blogspot.com/2012/01/'> ianuarie </a> <span class='post-count' dir='ltr'>(1)</span> </li> </ul> </li> </ul> <ul class='hierarchy'> <li class='archivedate collapsed'> <a class='toggle' href='javascript:void(0)'> <span class='zippy'> &#9658;&#160; </span> </a> <a class='post-count-link' href='http://aripileluirafael.blogspot.com/2011/'> 2011 </a> <span class='post-count' dir='ltr'>(52)</span> <ul class='hierarchy'> <li class='archivedate collapsed'> <a class='toggle' href='javascript:void(0)'> <span class='zippy'> &#9658;&#160; </span> </a> <a class='post-count-link' href='http://aripileluirafael.blogspot.com/2011/10/'> octombrie </a> <span class='post-count' dir='ltr'>(2)</span> </li> </ul> <ul class='hierarchy'> <li class='archivedate collapsed'> <a class='toggle' href='javascript:void(0)'> <span class='zippy'> &#9658;&#160; </span> </a> <a class='post-count-link' href='http://aripileluirafael.blogspot.com/2011/09/'> septembrie </a> <span class='post-count' dir='ltr'>(6)</span> </li> </ul> <ul class='hierarchy'> <li class='archivedate collapsed'> <a class='toggle' href='javascript:void(0)'> <span class='zippy'> &#9658;&#160; </span> </a> <a class='post-count-link' href='http://aripileluirafael.blogspot.com/2011/08/'> august </a> <span class='post-count' dir='ltr'>(2)</span> </li> </ul> <ul class='hierarchy'> <li class='archivedate collapsed'> <a class='toggle' href='javascript:void(0)'> <span class='zippy'> &#9658;&#160; </span> </a> <a class='post-count-link' href='http://aripileluirafael.blogspot.com/2011/07/'> iulie </a> <span class='post-count' dir='ltr'>(2)</span> </li> </ul> <ul class='hierarchy'> <li class='archivedate collapsed'> <a class='toggle' href='javascript:void(0)'> <span class='zippy'> &#9658;&#160; </span> </a> <a class='post-count-link' href='http://aripileluirafael.blogspot.com/2011/06/'> iunie </a> <span class='post-count' dir='ltr'>(5)</span> </li> </ul> <ul class='hierarchy'> <li class='archivedate collapsed'> <a class='toggle' href='javascript:void(0)'> <span class='zippy'> &#9658;&#160; </span> </a> <a class='post-count-link' href='http://aripileluirafael.blogspot.com/2011/05/'> mai </a> <span class='post-count' dir='ltr'>(6)</span> </li> </ul> <ul class='hierarchy'> <li class='archivedate collapsed'> <a class='toggle' href='javascript:void(0)'> <span class='zippy'> &#9658;&#160; </span> </a> <a class='post-count-link' href='http://aripileluirafael.blogspot.com/2011/04/'> aprilie </a> <span class='post-count' dir='ltr'>(8)</span> </li> </ul> <ul class='hierarchy'> <li class='archivedate collapsed'> <a class='toggle' href='javascript:void(0)'> <span class='zippy'> &#9658;&#160; </span> </a> <a class='post-count-link' href='http://aripileluirafael.blogspot.com/2011/03/'> martie </a> <span class='post-count' dir='ltr'>(7)</span> </li> </ul> <ul class='hierarchy'> <li class='archivedate collapsed'> <a class='toggle' href='javascript:void(0)'> <span class='zippy'> &#9658;&#160; </span> </a> <a class='post-count-link' href='http://aripileluirafael.blogspot.com/2011/02/'> februarie </a> <span class='post-count' dir='ltr'>(5)</span> </li> </ul> <ul class='hierarchy'> <li class='archivedate collapsed'> <a class='toggle' href='javascript:void(0)'> <span class='zippy'> &#9658;&#160; </span> </a> <a class='post-count-link' href='http://aripileluirafael.blogspot.com/2011/01/'> ianuarie </a> <span class='post-count' dir='ltr'>(9)</span> </li> </ul> </li> </ul> <ul class='hierarchy'> <li class='archivedate expanded'> <a class='toggle' href='javascript:void(0)'> <span class='zippy toggle-open'> &#9660;&#160; </span> </a> <a class='post-count-link' href='http://aripileluirafael.blogspot.com/2010/'> 2010 </a> <span class='post-count' dir='ltr'>(33)</span> <ul class='hierarchy'> <li class='archivedate collapsed'> <a class='toggle' href='javascript:void(0)'> <span class='zippy'> &#9658;&#160; </span> </a> <a class='post-count-link' href='http://aripileluirafael.blogspot.com/2010/12/'> decembrie </a> <span class='post-count' dir='ltr'>(6)</span> </li> </ul> <ul class='hierarchy'> <li class='archivedate collapsed'> <a class='toggle' href='javascript:void(0)'> <span class='zippy'> &#9658;&#160; </span> </a> <a class='post-count-link' href='http://aripileluirafael.blogspot.com/2010/11/'> noiembrie </a> <span class='post-count' dir='ltr'>(2)</span> </li> </ul> <ul class='hierarchy'> <li class='archivedate collapsed'> <a class='toggle' href='javascript:void(0)'> <span class='zippy'> &#9658;&#160; </span> </a> <a class='post-count-link' href='http://aripileluirafael.blogspot.com/2010/10/'> octombrie </a> <span class='post-count' dir='ltr'>(8)</span> </li> </ul> <ul class='hierarchy'> <li class='archivedate expanded'> <a class='toggle' href='javascript:void(0)'> <span class='zippy toggle-open'> &#9660;&#160; </span> </a> <a class='post-count-link' href='http://aripileluirafael.blogspot.com/2010/09/'> septembrie </a> <span class='post-count' dir='ltr'>(7)</span> <ul class='posts'> <li><a href='http://aripileluirafael.blogspot.com/2010/09/un-secret-de-gradulzero-partea-i.html'>Un secret de gradul...zero (partea I)</a></li> <li><a href='http://aripileluirafael.blogspot.com/2010/09/nouasau-vechea-tehnologie-3d.html'>Noua....sau vechea tehnologie 3D</a></li> <li><a href='http://aripileluirafael.blogspot.com/2010/08/port-aventuraaaa-adrenalina-maxima-si.html'>Port Aventuraaaa! Adrenalina maxima si distractie...</a></li> <li><a href='http://aripileluirafael.blogspot.com/2010/09/cum-arata-libertatea.html'>Cum arata libertatea...</a></li> <li><a href='http://aripileluirafael.blogspot.com/2010/09/oldies-but-goldies.html'>Oldies but Goldies</a></li> <li><a href='http://aripileluirafael.blogspot.com/2010/09/catina-minunea-naturii.html'>Catina, minunea naturii!</a></li> <li><a href='http://aripileluirafael.blogspot.com/2010/09/va-amintiti-de-povestea-cu-barba.html'>Va amintiti de povestea cu BARBA ALBASTRA?</a></li> </ul> </li> </ul> <ul class='hierarchy'> <li class='archivedate collapsed'> <a class='toggle' href='javascript:void(0)'> <span class='zippy'> &#9658;&#160; </span> </a> <a class='post-count-link' href='http://aripileluirafael.blogspot.com/2010/08/'> august </a> <span class='post-count' dir='ltr'>(3)</span> </li> </ul> <ul class='hierarchy'> <li class='archivedate collapsed'> <a class='toggle' href='javascript:void(0)'> <span class='zippy'> &#9658;&#160; </span> </a> <a class='post-count-link' href='http://aripileluirafael.blogspot.com/2010/07/'> iulie </a> <span class='post-count' dir='ltr'>(4)</span> </li> </ul> <ul class='hierarchy'> <li class='archivedate collapsed'> <a class='toggle' href='javascript:void(0)'> <span class='zippy'> &#9658;&#160; </span> </a> <a class='post-count-link' href='http://aripileluirafael.blogspot.com/2010/06/'> iunie </a> <span class='post-count' dir='ltr'>(3)</span> </li> </ul> </li> </ul> </div> </div> <div class='clear'></div> </div> </div></div> </div> </div> </div> <div style='height:5px;clear:both;'></div> <div class='sidebar section' id='sidebarright'><div class='widget BlogList' data-version='1' id='BlogList2'> <h2 class='title'>Mai citesc si...</h2> <div class='widget-content'> <div class='blog-list-container' id='BlogList2_container'> <ul id='BlogList2_blogs'> </ul> <div class='clear'></div> </div> </div> </div></div> <p></p></div> <!-- spacer for skins that want sidebar and main to be the same height--> <div class='clear'>&#160;</div> </div> <!-- end content-wrapper --> <div style='clear:both;'></div> <div id='footer'> <div id='copyrights'> Copyright &#169; 2011 <a href='http://aripileluirafael.blogspot.com/'>Aripile lui Rafael</a> | Powered by <a href='http://www.blogger.com/'>Blogger</a> </div> <div id='credits'> <!-- you don't have permission to remove or change these --> Design by <a href='http://newwpthemes.com/' target='_blank'>NewWpThemes</a> | Blogger Theme by <a href='http://www.bloggertipandtrick.net/' target='_blank' title='Best Blogging Tutorials'>Lasantha</a> - <a href='http://www.premiumbloggertemplates.com/' target='_blank' title='Free Blogger Templates'>Premium Blogger Themes</a> | <a href='http://www.virtualservergeeks.com/virtual-server-hosting/' target='_blank'>Virtual Server Hosting</a> </div> </div><!-- #footer --> <div style='clear:both;'></div> </div></div></div> <!-- end outer-wrapper --> <script type="text/javascript" src="https://www.blogger.com/static/v1/widgets/1794065108-widgets.js"></script> <script type='text/javascript'> window['__wavt'] = 'AOuZoY56TGFxGL2R8Vjx4Ejv0tdJWWg8ag:1710817597543';_WidgetManager._Init('//www.blogger.com/rearrange?blogID\x3d8087505725063238600','//aripileluirafael.blogspot.com/2010/09/','8087505725063238600'); _WidgetManager._SetDataContext([{'name': 'blog', 'data': {'blogId': '8087505725063238600', 'title': 'Aripile lui Rafael', 'url': 'http://aripileluirafael.blogspot.com/2010/09/', 'canonicalUrl': 'http://aripileluirafael.blogspot.com/2010/09/', 'homepageUrl': 'http://aripileluirafael.blogspot.com/', 'searchUrl': 'http://aripileluirafael.blogspot.com/search', 'canonicalHomepageUrl': 'http://aripileluirafael.blogspot.com/', 'blogspotFaviconUrl': 'http://aripileluirafael.blogspot.com/favicon.ico', 'bloggerUrl': 'https://www.blogger.com', 'hasCustomDomain': false, 'httpsEnabled': true, 'enabledCommentProfileImages': true, 'gPlusViewType': 'FILTERED_POSTMOD', 'adultContent': false, 'analyticsAccountNumber': '', 'encoding': 'UTF-8', 'locale': 'ro', 'localeUnderscoreDelimited': 'ro', 'languageDirection': 'ltr', 'isPrivate': false, 'isMobile': false, 'isMobileRequest': false, 'mobileClass': '', 'isPrivateBlog': false, 'isDynamicViewsAvailable': false, 'feedLinks': '\x3clink rel\x3d\x22alternate\x22 type\x3d\x22application/atom+xml\x22 title\x3d\x22Aripile lui Rafael - Atom\x22 href\x3d\x22http://aripileluirafael.blogspot.com/feeds/posts/default\x22 /\x3e\n\x3clink rel\x3d\x22alternate\x22 type\x3d\x22application/rss+xml\x22 title\x3d\x22Aripile lui Rafael - RSS\x22 href\x3d\x22http://aripileluirafael.blogspot.com/feeds/posts/default?alt\x3drss\x22 /\x3e\n\x3clink rel\x3d\x22service.post\x22 type\x3d\x22application/atom+xml\x22 title\x3d\x22Aripile lui Rafael - Atom\x22 href\x3d\x22https://www.blogger.com/feeds/8087505725063238600/posts/default\x22 /\x3e\n', 'meTag': '', 'adsenseClientId': 'ca-pub-0971019595228824', 'adsenseHostId': 'ca-host-pub-1556223355139109', 'adsenseHasAds': false, 'adsenseAutoAds': false, 'boqCommentIframeForm': true, 'loginRedirectParam': '', 'view': '', 'dynamicViewsCommentsSrc': '//www.blogblog.com/dynamicviews/4224c15c4e7c9321/js/comments.js', 'dynamicViewsScriptSrc': '//www.blogblog.com/dynamicviews/4540d11ee6a9acb1', 'plusOneApiSrc': 'https://apis.google.com/js/platform.js', 'disableGComments': true, 'interstitialAccepted': false, 'sharing': {'platforms': [{'name': 'Solicita\u021bi un link', 'key': 'link', 'shareMessage': 'Solicita\u021bi un link', 'target': ''}, {'name': 'Facebook', 'key': 'facebook', 'shareMessage': 'Trimite\u021bi c\u0103tre Facebook', 'target': 'facebook'}, {'name': 'Posta\u021bi pe blog!', 'key': 'blogThis', 'shareMessage': 'Posta\u021bi pe blog!', 'target': 'blog'}, {'name': 'Twitter', 'key': 'twitter', 'shareMessage': 'Trimite\u021bi c\u0103tre Twitter', 'target': 'twitter'}, {'name': 'Pinterest', 'key': 'pinterest', 'shareMessage': 'Trimite\u021bi c\u0103tre Pinterest', 'target': 'pinterest'}, {'name': 'E-mail', 'key': 'email', 'shareMessage': 'E-mail', 'target': 'email'}], 'disableGooglePlus': true, 'googlePlusShareButtonWidth': 0, 'googlePlusBootstrap': '\x3cscript type\x3d\x22text/javascript\x22\x3ewindow.___gcfg \x3d {\x27lang\x27: \x27ro\x27};\x3c/script\x3e'}, 'hasCustomJumpLinkMessage': false, 'jumpLinkMessage': 'Citi\u021bi mai multe', 'pageType': 'archive', 'pageName': 'septembrie 2010', 'pageTitle': 'Aripile lui Rafael: septembrie 2010', 'metaDescription': 'blog de travel, simboluri si alte \x22aiureli\x22'}}, {'name': 'features', 'data': {}}, {'name': 'messages', 'data': {'edit': 'Edita\u021bi', 'linkCopiedToClipboard': 'Linkul a fost copiat \xeen clipboard!', 'ok': 'Ok', 'postLink': 'Posta\u021bi linkul'}}, {'name': 'template', 'data': {'name': 'custom', 'localizedName': 'Personalizat', 'isResponsive': false, 'isAlternateRendering': false, 'isCustom': true}}, {'name': 'view', 'data': {'classic': {'name': 'classic', 'url': '?view\x3dclassic'}, 'flipcard': {'name': 'flipcard', 'url': '?view\x3dflipcard'}, 'magazine': {'name': 'magazine', 'url': '?view\x3dmagazine'}, 'mosaic': {'name': 'mosaic', 'url': '?view\x3dmosaic'}, 'sidebar': {'name': 'sidebar', 'url': '?view\x3dsidebar'}, 'snapshot': {'name': 'snapshot', 'url': '?view\x3dsnapshot'}, 'timeslide': {'name': 'timeslide', 'url': '?view\x3dtimeslide'}, 'isMobile': false, 'title': 'Aripile lui Rafael', 'description': 'blog de travel, simboluri si alte \x22aiureli\x22', 'url': 'http://aripileluirafael.blogspot.com/2010/09/', 'type': 'feed', 'isSingleItem': false, 'isMultipleItems': true, 'isError': false, 'isPage': false, 'isPost': false, 'isHomepage': false, 'isArchive': true, 'isLabelSearch': false, 'archive': {'year': 2010, 'month': 9, 'rangeMessage': 'Se afi\u0219eaz\u0103 post\u0103ri din septembrie, 2010'}}}]); _WidgetManager._RegisterWidget('_NavbarView', new _WidgetInfo('Navbar1', 'navbar', document.getElementById('Navbar1'), {}, 'displayModeFull')); _WidgetManager._RegisterWidget('_HeaderView', new _WidgetInfo('Header1', 'header', document.getElementById('Header1'), {}, 'displayModeFull')); _WidgetManager._RegisterWidget('_BlogView', new _WidgetInfo('Blog1', 'main', document.getElementById('Blog1'), {'cmtInteractionsEnabled': false, 'lightboxEnabled': true, 'lightboxModuleUrl': 'https://www.blogger.com/static/v1/jsbin/2915389245-lbx__ro.js', 'lightboxCssUrl': 'https://www.blogger.com/static/v1/v-css/3268905543-lightbox_bundle.css'}, 'displayModeFull')); _WidgetManager._RegisterWidget('_HTMLView', new _WidgetInfo('HTML7', 'main', document.getElementById('HTML7'), {}, 'displayModeFull')); _WidgetManager._RegisterWidget('_HTMLView', new _WidgetInfo('HTML6', 'main', document.getElementById('HTML6'), {}, 'displayModeFull')); _WidgetManager._RegisterWidget('_HTMLView', new _WidgetInfo('HTML2', 'sidebartab1', document.getElementById('HTML2'), {}, 'displayModeFull')); _WidgetManager._RegisterWidget('_PopularPostsView', new _WidgetInfo('PopularPosts1', 'sidebartab1', document.getElementById('PopularPosts1'), {}, 'displayModeFull')); _WidgetManager._RegisterWidget('_TextView', new _WidgetInfo('Text1', 'sidebartab1', document.getElementById('Text1'), {}, 'displayModeFull')); _WidgetManager._RegisterWidget('_StatsView', new _WidgetInfo('Stats1', 'sidebartab1', document.getElementById('Stats1'), {'title': '', 'showGraphicalCounter': true, 'showAnimatedCounter': false, 'showSparkline': false, 'statsUrl': '//aripileluirafael.blogspot.com/b/stats?style\x3dWHITE_TRANSPARENT\x26timeRange\x3dALL_TIME\x26token\x3dAPq4FmD1QjQlz7YP89bfotPWLnbqjXFQNVwO3GlkfFMLuAH5rtB0EmAfNuMh3-AKPQIVrIL3Hg2lBkrojtHIGO1sLZYNTHJXjQ'}, 'displayModeFull')); _WidgetManager._RegisterWidget('_HTMLView', new _WidgetInfo('HTML1', 'sidebartab1', document.getElementById('HTML1'), {}, 'displayModeFull')); _WidgetManager._RegisterWidget('_HTMLView', new _WidgetInfo('HTML4', 'sidebartab1', document.getElementById('HTML4'), {}, 'displayModeFull')); _WidgetManager._RegisterWidget('_HTMLView', new _WidgetInfo('HTML5', 'sidebartab1', document.getElementById('HTML5'), {}, 'displayModeFull')); _WidgetManager._RegisterWidget('_HTMLView', new _WidgetInfo('HTML8', 'sidebartab1', document.getElementById('HTML8'), {}, 'displayModeFull')); _WidgetManager._RegisterWidget('_HTMLView', new _WidgetInfo('HTML12', 'sidebartab1', document.getElementById('HTML12'), {}, 'displayModeFull')); _WidgetManager._RegisterWidget('_HTMLView', new _WidgetInfo('HTML10', 'sidebartab1', document.getElementById('HTML10'), {}, 'displayModeFull')); _WidgetManager._RegisterWidget('_AttributionView', new _WidgetInfo('Attribution1', 'sidebartab1', document.getElementById('Attribution1'), {}, 'displayModeFull')); _WidgetManager._RegisterWidget('_FollowersView', new _WidgetInfo('Followers1', 'sidebartab1', document.getElementById('Followers1'), {}, 'displayModeFull')); _WidgetManager._RegisterWidget('_LabelView', new _WidgetInfo('Label1', 'sidebartab2', document.getElementById('Label1'), {}, 'displayModeFull')); _WidgetManager._RegisterWidget('_BlogListView', new _WidgetInfo('BlogList1', 'sidebartab3', document.getElementById('BlogList1'), {'numItemsToShow': 0, 'totalItems': 7}, 'displayModeFull')); _WidgetManager._RegisterWidget('_BlogArchiveView', new _WidgetInfo('BlogArchive1', 'sidebartab3', document.getElementById('BlogArchive1'), {'languageDirection': 'ltr', 'loadingMessage': 'Se \xeencarc\u0103\x26hellip;'}, 'displayModeFull')); _WidgetManager._RegisterWidget('_BlogListView', new _WidgetInfo('BlogList2', 'sidebarright', document.getElementById('BlogList2'), {'numItemsToShow': 0, 'totalItems': 0}, 'displayModeFull')); </script> </body> </html>