Calatoriile

Viata este o calatorie...in timp

Simbolurile...

sunt cheia intelegerii trecutului si viitorului

This is default featured slide 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

23 apr. 2012

A aparut seria a II-a din Borgias

Pentru cei carora le-a facut placere vizionarea primei serii a serialului Borgias (Familia Borgia), va anunt ca au aparut deja primele trei episoade din seria a II-a.

Pentru cei care insa nu stiu care este subiectul central al filmului va dezvalui ca da! este vb despre viata familiei Borgia. Cine era aceasta familie? Nimeni alta decat familia Papei Sixtus al VI-lea, papa de origine spaniola care a ajuns sa ocupe scaunul cel mai inalt al bisericii catolice prin simonie, iar a carei viata tumultoasa tesuta cu intrigi care mai de care mai scandaloase a ramas in istorie.




Pe langa acest serial, am mai descoperit inca unul la fel de bun, cumva relationat cu familia Borgia, cel putin in ce priveste tema centrala- tipul de familie (clan) mafiot. Asta deoarece Mario Puzzo considera vechea familie papala nucleul premergator al familiei mafiote.

Deci da, este vorba despre un  serial despre mafie, intitulat Magic City. Din cate am inteles acesta este regizat de aceeasi echipa care s-a ocupat si de seria Spartacus, iar primele trei episoade sunt deja disponibile pe internet. Actiunea se desfasoara pe plaja din Miami prin anii '60.


Pentru primul/prima cititor/oare care stie sa utilizeze UTorrent si este un seeder serios/oasa, am o invitatie catre site-ul de unde le puteti downloada.  

4 apr. 2012

Valdemossa- locatia de vacanta a lui Michael Douglas

Stiti localitatile acelea mici, tipic spaniole, cu case cochete ridicate din piatra, cu tigla ondulata, amplasate in locatii cu vegetatie luxurianta, unde parca timpul sta in loc? Unde predomina o senzatie de liniste iar localnicii par a sti sa se bucure de frumusetile simple ale vietii ?

Ei bine, am avut ocazia sa vizitez o astfel de localitate, si vreau sa impartasesc si cu voi acea experienta minunata.
Valsemossa este situata intre niste dealuri inalte, la 435m fata de nivelul marii, la circa 17 km spre N-E de capitala Mallorcai, Palma, intr-un cadru natural mirific compus de o vegetatie luxurianta: maslini milenari,   stejari, migdali si palmieri, prin urmare ofera vizitatorului un sentiment de calm si liniste seculara. 

Denumirea ei vine din araba - Vall de Mossa (insula a fost ocupata de islamici cca 300 de ani, incand cu anul 711), insemnand Valea Fetei Frumoase. (care fata raman un mister...)

Stradutele inguste si abrupte sunt deosebit de fermecatoare. Atat de fermecatoare incat Michael Douglas si Catherin Zeta Jones se spune ca detin aici o casa unde isi petrec vacantele de vara. 
Cocheta localitate nu duce lipsa de o multime de terase care sa va imbie la un moment de relaxare, si are cel putin sapte hoteluri din care sa va alegeti, daca doriti sa petreceti mai multe zile in aceasta zona. 



Legat de Fieste si obiceiuri ale Valdemossai, doresc sa va mintesc ca cea mai importanta are loc  in data de 28 iulie Fiestas de la Beata, cand se sarbatoreste prima sfanta a localitatii, Catalina Tomas. Atunci un car alegoric al fericitei (reprezentata de o papusa veche de 6 ani) este plimbat pe toate stradutele pe umerii oamenilor.

Pe 24 august mai este Fiestas de Santo Bartomeu, patronul localitatii. Atunci au loc diverse evenimente culturale muzicale si sportive, la care iau parte localnicii, autoritatile locale precum si diverse personaje ilustre invitate. 

Tot in luna august se organizeaza Festivalul  concertului de pian in memoria lui Chopin, festival care dateaza inca din 1930.

Real Cartuja
In ce priveste obiectivele turistice, cel mai important dintre ele este Manastirea antica Real Cartuja. Aceasta a fost la origini resedinta regala, apoi intre anii 1399 si 1835 a devenit manastire, fiind locuita de calugari cartusieni. (ordinul carthusian era un ordin catolic de calugari si maici; numele ordinului vine de la locatia in care s-a infiintat ordinul, mai precis din muntii Chartreuse din Franta).


Complexul manastirii cuprinde o gradina, o capela, farmacia calugarilor carthusieni, o biblioteca, un model de chilie priorala, un muzeu al municipalitatii, cateva camere regale precum si chilia neschimbata in care a locuit Chopin. 


Gradinile manastirii sunt nu foarte vaste, insa sunt cohete si linistite.
Imediat dupa ce platim taxa de intrare (4euro/persoana), patrundem in capela manastirii. Aceasta dateaza din anul 1751 si este construita in stil neo-clasic. Clopotnita care se observa in fotografia de mai sus, este acoperita cu bucati mici de tigla verde.



Frescele de bolta au fost pictate de catre Bayeu (cumnatul lui Goya).


Apoi patrundem in Farmacia Carthusiana a manastirii. Aici erau pregatite chiar de catre calugari, tot felul de preparate medicinale pastrate in recipiente colorate. Colectia ce insumeaza 135 de borcane de ceramica colorate in predominante nuante de albastru este deosebita. Mai exista un cantar vechi medicinal si o mojarnita mare.



Mai departe urmeaza biblioteca calugarilor, care cuprinde un numar destul de mare de carti foarte vechi. Printre cartile pe care le studiau nu se afla numai cele legate de credinta, ci si Operele lui Platon, carti de filosofie, tiparite atat in latina, cat si in franceza si spaniola.




Ceea ce mi-a placut mie cel mai mult insa, erau terasele chiliilor, practic niste balcoane imense, pline de verdeata, ce ofereau o vedere minunata asupra privelistior din jurul manastirii.



De aici patrundem in chilia care a fost locuita pt o vreme de Chopin. Chilia nr 4.
Aici gasim un pian Pleyel care i-a apartinut compozitorului, si un bust de-al sau. Pe pereti sunt inramate o parte dintre piesele compuse pe durata sederii.

Intre anii 1838 -1839, aici au locuit pentru trei luni celebrul compozitor polonez Frederic Chopin, impreuna cu iubita luui, scriitoarea George Sand. Cuplul a venit in Mallorca din Barcelona, in cautatea unui climat propice ameliorarii starii de sanatate a compozitorului, care suferea de tuberculoza. George Sand a scris si o carte cu ocazia acestei sederi- O iarna in Mallorca, carte care se spune ca a adus celebritate insulei. Cei care sa asteapta ca subiectul cartii sa fie relatia scriitoarei cu Chopin, vor fi dezamagiti in acest aspect. Insa cartea descrie mediul, locuitorii, gastronomia Mallorcai. Spre surprinderea tuturor,  fiind nemultumita de aceasta sedere, aceasta nu lauda insula ci critica totul: de la maslini, vreme, peisaje, pana la caracterul moral al locuitorilor. Probabil acesta stare de spirit a scriitoarei, nu foarte buna, se datora lui Chopin, care,  bolnav, fiind, avea crize de gelozie din ce in ce mai dese.

Terasa chiliei este deosebita, plina de verdeata.



In camerele dedicate Muzeului Municipal intalnim una dintre cele mai vechi si mai bine pastrate tiparnite din Europa, ce dateaza din secolul XVI.


Dar si o colectie frumoasa de tablouri, intr-una dintre salile cele mai luminate natural.



La sfarsit se pot vizita camerele regale, "imbracate intr-un rosu de sa-ti ia ochii ca la taur! Se vede ca elitele nu au neaparat si gust! Cred ca numai niste persoane cu niscaiva probleme psihice ar putea suporta atata rosu, dar inca o data, aceasta este strict parerea mea.


Iesirea se face printr-o mica si frumoasa gradina...




1 apr. 2012

DACII-Adevaruri tulburatoare (documentar HD 2012)

Poporul Roman isi va REGASI demnitatea si puterea de a sta cu fruntea sus numai atunci cand isi va cunoaste ADEVARATA istorie!
Va invit sa urmariti dedesubt un documentar deosebit ce vizeaza recuperarea adevarului istoric, sustinut de persoanlitati precum: 
General (rez.) dr. Mircea Chelaru (fost Sef al Marelui Stat Major al Armatei Romane), 
- Dr. Napoleon Savescu (director fondator al Dacia Revival International Society), 
- General (rez.) Nicolae Spiroiu (fost Ministru al Apararii Nationale), 
- Prof. dr. Mihai Popescu(Biblioteca Militara Nationala), 
- Prof. univ. dr. dr. Alexander Rodewald(directorul Institutului de Biologie Umana al Universitatii din Hamburg, Germania), 
- Dr. Georgeta Cardos (cercetator stiintific biolog specialist genetica - Institutul Victor Babes), 
- Prof. doctorand Sebastian Stanculescu(paleografie si antropologie culturala).