2 apr. 2011

Assasins Creed Brotherhood si familia Borgia


Nu de foarte mult timp a fost eliberata urmarea celebrului joc Assasins Creed- Assasins Creed Brothehood.
Scurt rezumat: Personajul central este in continuare Ezio Auditore, iar naratiunea este preluata la cateva momente dupa terminarea seriei anterioare (Assasisn Creed 2), cand Minerva il instiinteaza pe eroul nostru ca Pamantul este in mare pericol de distrugere, iar Desmond (urmasul lui Ezio in timpurile actuale) este singurul care poate face ceva in sensul de a evita nenorocirea care ne pandeste.
Pentru cine nu a jucat seriile anterioare, Desmond este rapit de ordinul templierilor pentru ca acestia sa-i acceseze amintirile genetice pe care le poseda,  prin intermediul unui aparat numit Animus. Amintirile devin vizibile folosind aparatul, iar Desmond poate retrai vietile stramosilor sai (Ezio Auditore), care faceau parte din Ordinul Asasinilor.
Singurul lucru care poate salva omenirea de la o distrugere iminenta este Marul din Eden (desi fructul interzis nu se specifica nicaieri ca a fost un mar, Marul din Eden nu este in fapt un fruct, ci un artefact cu buteri nebanuite). Desmond intra in Animus pentru a descoperi ce a facut stramosul sau renascentist  Ezio Marul din Eden (unde l-a ascuns).
Partea "turistica" a jocului: Cea mai mare parte a actiunii jocului se petrece la Roma, undeva prin anii 1500. Veti avea posibilitatea sa vedeti cum ar fi aratat la acea data: Colloseumul, Catelul Sant Angelo (refigiul si resedinta papala la acea vreme), Pantheonul, dealul Palatin etc etc etc. De fiecare data cand veti trece pe langa un obiectiv turistic, se poate accesa o baza de date cu istoria acelui obiectiv. Deplasarea prin joc este per pedes sau ecvestra. dat fiind ca de ex Colloseumul tocmai ce fusese "chelit" de invelisul exterior, si cam toata Roma zacea in saracie, dat fiind ca Papa nu considera restaurarea obiectivelor o prioritate, veti avea posibilitatea de a restaura o parte din maretia acestora.



Inamicul major din aceasta serie este familia Borgia (Rodrigo Borgia- care a ajuns Papa Alexandru al 6-lea si era de origine spaniola, precum si fiul sau Cesare Borgia si fiica sa, Lucrezia Borgia). Familia Borgia era foarte cunoscuta pentru faradelegile sale: corupatori de temut, au fots acuzati de adulter, simonie, furt, violuri, mita, incest si crima.

Si avand in vedere ca recent a aparut si un serial instoric intitulat "The Borgias" (deocamdata primul episod), va recomand sa-l vizionati (mai ales daca se va dovedi la fel de fidel in relatarile istorice precum a fost "The Tudors").



Enjoy!

2 comentarii:

Dupa parerea mea... jocul nu este decat o perspectiva a "Ilustrilor Domni" cum imi place mie sa le zic la Illuminati.

Da, ai dreptate in mare masura. Am observat si eu ca, desi se spune in joc ca asasii erau importiva papei, dupa cucerirea turnurilor de obsrvatie, era inlocuita sigla familiei Borgia (cea cu taurul pe fond rosu), culmea! cu sigla papalitatii dn ziua de astazi. Am observat.
Povestea este "periculoasa" pt cine nu intelege pentru ca induce idei gresite si jocul este si manipulator, insa mi-a placut partea turistica dupa cum am spus. Asta a fost principalul lucru care mi-a placut.
Mai era si faza cu marul din Eden. Si aceasta idee este luata de la Illuminati, am recunoscut imediat, pentru ca teoria lor este ca de fapt fructul oprit (despre care nu se spune nicaieri oricum ca ar fi fost mar)a eliberat omul din nestiinta si astfel i-a facut un bine (Luifer fiind cosiderat de ei un fel de erou)

Trimiteți un comentariu

Daca vreti sa lasati un mesaj, acum e momentul!