2 iun. 2011

Adevarul despre inchinarea la Fecioara


vitraliu de la Vatican
Vreau sa atrag atentia in acest articol asupra unui lucru foarte comun in vietile noastre. Atat de comun incat ne-am nascut si am fost invatati cu inchinarea la Fecioara Maria si pruncul, insa fara ca multi dintre noi sa isi puna vreodata intrebarea: de ce se doreste ca mama sa fie mijlocitoarea blanda a unui Iisus neinduplecat si aspru, la care putem mult mai usor ajunge cu rugile noastre indreptate catre ea. Si cat de mult are legatura aceasta inchinaciune cu fecioara Maria si cu Iisus?

Dupa cum am mai spus in alte articole, religiile de astazi nu mai sunt pure. Peste biserica (adica religia) lui Iisus s-a dorit cu inversunare sa fie amestecate paganisme si idolatrii astfel incat sa fie "stricata". Insa ca sa intelegeti mai bine despre ce vorbesc, trebuie sa ne intoacem in timp. Inainte de nasterea lui Iisus. Pe vremea Babilonului, cand a inceput totul legat de aceasta poveste......

Istoria mamei si copilului era foarte cunoscuta in Babilonul antic, dezvoltandu-se chiar intr-o inchinare instituita. Numele acesteia era
regina Semiramida si pruncul Tamuz . Se spune ca numeroase monumente din Babilon o infatisau pe zeita mama Semiramida cu copilul ei Tamuz in brate.

Atunci cand locuitorilor Babilonului, conform Bibliei, le-au fost incurcate graiurile si s-au imprastiat apoi in toate partile pamantului, au luat cu ei inchinarea adusa mamei divine si copilului ei. Asa se explica de ce asa multe natiuni s-au inchinat unei mame si unui copil intr-o forma sau alta, cu multe secole inainte ca adevaratul Mesia sa se nasca in aceasta lume. Astfel ca, in diversele tari in care s-a raspandit aceasta inchinare, mamei si copilului li s-au dat nume diverse, caci, sa nu uitam, in Babel le fusesera incurcate limbile. Astfel:

Afrodita si pruncul

  • Chinezii au avut o zeita mama numita Singmu  (care inseamna Sfanta Mama). Ea era infatisata tinand in brate un copil si avand raze de soare imprejurul capului.
  • Vechii germani s-au inchinat fecioarei Herta cu un copil in brate
  • Scandinavii se inchiau zeitei Disa, deasemena infatisata cu un copil
  • Indienii i se inchinau zeitei Indrani, tot cu pruncul in brate, iar mai apoi lui Isi si pruncului Iswara
  • Grecii i se inchinau lui Afrodita


  • In Asia se regasea sub numele zeitei Cibele cu pruncul Deoius si mai recent sub numele de Devaki si pruncul Crishna
Devaki si pruncul Crishna
  •  Egiptenii i se inchinau lui Isis si pruncului Horus

Isis cu Horus (sau Ra) in brate

  • Aceasta falsa inchinare, dupa ce s-a raspandit din Babilon in diverse natiuni, sub diverse nume si forme, a fost instituita in cele din urma si in Imperiul Roman. Romanii i se inchinau lui Venus (sau Fortuna) care il tinea in brate pe pruncul Jupiter
Venus tinandu-l in brate pe Jupiter
In aceasta perioada, cand inchinarea adusa mamei divine era in toi, a venit Iisus si s intemeiat noua biserica (a se intelege religie). Si cu toate ca a fost o biserica glorioasa la inceput, deja 300-400 de ani mai tarziu a inceput devierea de la calea adevarata, paganismul fiind amestecat cu crestinismul. Cum s-a intamplat acest lucru? Paganii au inceput sa adere la religia crestina din diverse motive, insa in numeroase cazuri li s-a permis sa-si continue multe din obiceiurile si ritualurile lor, de obicei cu cateva restrictii si schimbari astfel ca sa para cat mai asemanatoare credinta lor de pana atunci cu invatatura crestina.

Unul dintre cele mai bune exemple ale unei astfel de influente pagane se poate observa in modul in care a continuat inchinarea adusa divinei mame- doar ca intr-o forma usor diferita si avand un nou nume! Multi pagani fusesera atrasi de crestinism, insa adorarea lor fata de zeita-mama era atat de puternica, incat n-au vrut ca sa o abandoneze.

Conducatorii bisericii, gata de compromis, au inteles ca daca ar putea gasi in crestinism analogii cu aceasta inchinare adusa zeitei-mama, ar putea mari enorm numarul membrilor bisericii. Dar cine o putea inlocui pe Marea Mama a paganismului? Maria, desigur, era cea mai potrivita. De ce sa nu-i lase ei pe oameni sa-si continue devotamentul fata de zeita mama pe care s-o numeasca Maria de acum? Astfel, putin cate putin, inchinarea adusa zeitei mama i-a fost transferata Mariei. 

Insa inchinarea adusa Mariei nu facea parte din credinta crestina originara. Este vadit faptul ca Maria a fost o femeie gingasa si evlavioasa, special aleasa sa-l nasca pe Iisus, insa nici unul dintre apostoli, nici chiar Iisus, nu au facut vreodata vreo aluzie la inchinarea adusa Mariei.

Pana pe vremea lui Constantin, in prima parte a sec IV, nimeni nu o privea pe Maria ca pe o zeita. In aceasta perioada, o astfel de inchinare era privita cu nemultumire. Epiphanius le-a spus oamenilor din Tracia si Arabia sa nu i se mai inchine Mariei ca unei zeite, aducandu-i turte. Ei trebuie sa i se dea cinste, insa nimeni nu trebuie sa i se inchine.

Diana din Efes cu o multime de sani
Insa numai peste 31 de ani, la Conciliul din Efes in 431 d. Hr, inchinarea adusa Mariei nu numai ca a fost ingaduita, ci a devenit o doctrina oficiala. Ironia sortii este ca la Efes in trecut oamenii i se inchinau Dianei (Artemis- ca zeita a virginitatii si maternitatii).


Un alt indiciu al faptului ca inchinarea adusa Mariei s-a dezvoltat din vechea inchinare adusa zeitei-mama reiese din titlurile care i-au fost atribuite. Astfel, Maria este adesea numita Madonna (ceea ce inseamna "doamna mea"). Doamna cui? Se pare ca zeul Baal la care se inchinau fenicienii in negurile istoriei, avea si o soata, o doamna - Baalti (vezi aici detalii) . Ce insemna numele acesteia? Nimic altceva decat doamna mea. (vedeti aici originea numelui)

Biblia arata insa clar ca exista UN SINGUR MIJLOCITOR intre Dumnezeu si oameni: Iisus Christos!Si cu toate acestea, romano-catolicismul si ortodoxismul a preluat deasemenea aceasta credinta, cum ca Maria este o mijlocitoare. Deasemenea Maria este des numita printre catolici "regina cerului". Insa Maria nu era regina cerului, insa da, zeitei-mama asa i se mai spunea cu secole inainte sa se fi nascut Maria. Aceasta reiese clar din Biblie (Ieremia 7:18-19): "Copii strang lemne si parintii aprind focul, iar femeile isi framanta aluatul, ca sa faca turte reginei cerurilor".Dar oarepe Mine Ma ranesc ei- sice Domnul, si nu pe ei insisi, spre rusinea lor?"

Daca este sa facem o comparatie cu varianta egipteana a zeitei-mama, Isis, aceasta era numita "mama lui Dumnezeu" (a lui Horus- numit si Ra- zeul soare). Mai tarziu acelasi titlu i-a fost acordat Mariei de catre teologii din Alexandria, culmea! Intr-adevar, Maria a fost mama lui Iisus, insa numai in sensul naturii sale omenesti. Insa sensul original al expresiei mama lui Dumnezeu trece dincolo de acesta si ii acorda mamei o pozitie glorificata, iar romano-catolicii au fost invatati sa se gandeasca la Maria in acelasi mod.

Maria, mama lui Iisus, nu a fost bogata. Atunci de unde provin bijuteriile si coroanele de pe statuile care vor sa credem ca o infatiseaza? Pentru ca in trecut zeita-mama era reprezentata asa!

Oriunde veti calatori, in intreaga lume, fie intr-o catedrala uriasa, fie intr-o capela dintr-un satuc, statuia Mariei va ocupa o pozitie proeminenta. Multi oameni au fost invatati ca, daca se inchina "Mariei", aceasta le poate duce cererea la Fiul ei, Iisus. Si intrucat ea este mama Lui, El ne va raspunde de dragul ei. GRESIT!!!Asta ne face sa credem ca "Maria" este mai plina de compasiune, mai intelegatoare, si mai miloasa decat Iisus!

In Biblie (Luca 11:27,28), o femeie i-a spus lui Iisus: "Binecuvantat este pantecele care Te-a nacut si sanul pe care L-ai supt". Insa Iisus i-a raspuns: " Binecuvantati sunt mai degraba cei ce aud Cuvantul Lui Dumnezeu si-l pazesc"

Ideea ca Maria ar fi fost superioara altor fiinte umane nu a fost invatatura Lui Iisus. Odata cineva din multime i-a mentionat pe mama si pe fratii Lui. Iisus a intrebat atunci: "Cine este mama mea? Si cine sunt fratii mei?" Apoi, intinzandu-si mana catre discipolii Lui, a spus: " Iata mama mea si fratii mei! Caci oricine face voia Tatalui Meu care este in cer, el imi este frate si sora si mama" (Matei 12: 46-50). Este limpede, oricine face voia Lui Dumnezeu, este in acest sens la acelasi nivel cu adevarata Marie!

Alte incercari de a o glorifica pe Maria se regasesc in doctrina catolica a virginitatii perpetue, sugerandu-se ca Maria a ramas fecioara pana la sfarsitul vietii. Intr-adevar, nasterea lui Iisus a fost rezultatul unei conceperi supranaturale, insa dupa Iisus, Maria a avut si alti copii, acestia fiind facuti cu sotul ei, Iosif. In Matei (1:25), se specifica destul de clar ca Iisus a fost "intaiul nascut". (va asigur ca in Biblia initiala, Vulgata, in latina, desi in timp s-au facut modificari, aparea denumirea de primogenitum; in Biblia pe care o am eu acum in fata este modificat si apare Cel-Unul-Nascut, insa este o modificare grosolana, iar cei care au facut-o stiu bine ca si-au atras blestemul Lui Dumnezeu asupra lor). Dati click aici pentru a accesa varianta initiala a Bibliei, in latina vorbita, intrati la Matthew capitolul 1 randul 25 si veti vedea adevarul!). De aici se poate trage concluzia ca Maria a avut mai apoi si alti copii.


Concluzia acestui articol este ca inchinarea catre Maria este falsa, pentru ca numai numele este al ei, insa ce se afla in spatele numelui este o antica zeitate pagana. Maria a fost cea mai imaculata dintre femei, insa aceasta nu s-a ridicat la cer in trup asa cum sustin catolicii (nicaieri in Biblie nu este specificat acest lucru). Maria a fost cea mai fericita dintre femei, insa a avut o viata de om (inclusiv relatii sexuale cu sotul ei). Singurul mijlocitor catre Tatal este Fiul si numai El! Asadar, sa o cinstim pe Maria in amintirea noastra, sa ii amintim cuviosenia si puritatea, insa sa nu i ne inchinam ca unei zeite! Si sa nu credem vreodata ca ea ne este mijlocitoare catre Iisus, pentru ca Iisus ar fi aspru si nu poate auzi foarte bine rugile noastre, carora le va raspunde spre binele noastru, chiar daca noi poate nu vom intelege la inceput cum lucreaza.

21 comentarii:

Bai p*lica! Se vede de la o posta ca esti sectar. Nu stau sa te contrazic cu argumente ca n-are nici un sens de vreme ce esti atat de indoctrinat, iti spun doar un lucru. M-am rugat Maicii Domnului, care este Mama lui Dumnezeu, (ca zice scriptura -"puterea celui Preainalt de va umbrii", adica Duhul Sfant) si care este PURUREA fecioara, neispitita de barbat, care n-a gresit nici macar cu gandul in toata viata ei, care a fost luata la cer cu trupul, cum a marturisit Apostolul Toma care a vazut aceasta, iar apoi s-a gasit mormantul gol, aceasta marturiseste biserica care a pastrat traditia de la inceput,... si ceea ce vreau sa spun este ca rugaciunea catre Maica Domnului a dat rezultate pe care un blasfemiator ca tine nu merita sa le auda.
Iar daca Maica Domnului este mijlocitoare la Dumnezeu este pentru ca are autoritate de mama, mama fiind miloasa si grabnica ajutatoare a fiilor ei atunci cand acestia sunt in necaz. Noi cei ce credem in Maica Domnului, care este Sfanta de vreme ce a nascut pe Fiul lui Dumnezeu, o avem ca mama duhovniceasca.
Demonstratia ta nu zdruncina credinta celor care au probat adevarul, chiar daca pare ca este asa cum zici tu.
Inca ceva. Apostolul si evanghelistul Luca a pictat numeroase icoane ale Maicii Domnului dupa cum marturiseste traditia si cum s-a dovedit prin dezvaluirile facute chiar de Maica Domnului oamenilor. Dupa cate reiese de aici se intelege ca cinstirea Maicii Domnului s-a facut de la inceputul crestinismului ca si a icoanelor.
Se vede deci ca ceea ce sustii sunt minciuni si erezii.
Cu asta te-am lasat. Pa.

eu cred cu tarie in maica domnului , si de cate ori m am rugat la ea mi a ascultat rugaciunea , si daca n ar exista nu ar fi atat de"cantata" de religiile care o iubesc

Fiecare are dreptul sa creada in ce si cine doreste. In acest articol am vrut numai sa analizez o credinta care m-a facut sa imi ridic niste semne de intrebare, in principal datorita faptului ca in toate calatoriile mele prin diverse locuri si catedrale, biserici, am observat ca aceasta Fecioara (despre care eu nu cred ca are vreo legatura cu Maria, mama lui Iisus) este atat de venerata incat l-a depasit pe Dumnezeu in venerare! Ceea ce, nu este ok! Si atunci am relationat cu tot ce am pus pe perete in articol, si mi-am pus si mai multe semne de intrebare!

Chestia cu venerarea acestei zeitati (pt ca eu asa o consider, repet) se trage de la catolici. Iar catolicii o numesc pe "Fecioara" "regina cerurilor" sau Maria Regina Caelis http://en.wikipedia.org/wiki/Regina_Coeli

Si deoarece te-ai declarat credincios/oasa, cu siguranta ai o Biblie in casa, nu? Este Biblia ta, a religie tale, nu? Deschide te rog la Vechiul Testament,(Ieremia capit7:versetele 18-19) si citeste: "Copii strang lemne si parintii aprind focul, iar femeile isi framanta aluatul, ca sa faca turte reginei cerurilor".Dar oarepe Mine Ma ranesc ei- sice Domnul, si nu pe ei insisi, spre rusinea lor?"

Si poti sa mai citesti si versetul 4: " Nu va incredeti in cuvintele mincinoase care zic: Acesta este templul Domnului, templul Domnului, templul Domnului!"

Sper ca macar ti-am trezit curiozitatea sa o recitesti, este cea mai interesanta carte dintre toate cate am citit.

Tu spui :Luca 11:27,28: o femeie i-a spus lui Iisus: "Binecuvantat este pantecele care Te-a nascut si sanul pe care L-ai supt". Insa Iisus i-a raspuns: "Binecuvantati sunt mai degraba cei ce aud Cuvantul Lui Dumnezeu si-l pazesc"

La mine in biblie scrie asa: "Fericit este pantecele care Te-a purtat si fericiti sunt sanii pe care i-ai supt!" Iar El a zis: "Asa este, dar fericiti sunt si cei ce asculta cuvantul lui Dumnezeu si-l pazesc."
Ceea ce suna ...altfel.

Si mai am asa: Luca, 1,41: Iar cand a auzit Elisabeta salutarea Mariei, pruncul a saltat in pantecele ei si Elisabeta s-a umplut de Duh Sfant" - ce facea vocea Mariei!

si Luca, 1,47-48: "Si s-a bucurat duhul meu de Dumnezeu.... Ca, iata, de acum ma vor ferici toate neamurile" -

mai vorbim. Dumnezeu sa ne aiba pe toti in paza!

In ce priveste primul citat, din pacate este vorba despre o greseala de traducere.
Varianta Bibliei in latina se numeste Vulgata, sigur ai auzit de ea!

ei bine aceste citate suna cam asa in latina :
"27 Factum est autem, cum haec diceret, extollens vocem quaedam mulier de turba dixit illi: “ Beatus venter, qui te portavit, et ubera, quae suxisti! ”.
28 At ille dixit: “ Quinimmo beati, qui audiunt verbum Dei et custodiunt! ”.

iti atasez si linkul unde gasesti Biblia in latina, direct la Luca http://www.vatican.va/archive/bible/nova_vulgata/documents/nova-vulgata_nt_evang-lucam_lt.html

Din cate cunosc eu Quininmo beati inseamna "mai degraba sunt binecuvantati...)

QUINIMMO este forma mai noua a lui QUINYMO, sau se mai regaseste uneori si sub forma QUIN IMMO (separat). Toate formele inseamna DAR, INSA. Te rog sa nu ma crezi pe cuvant, intreaba o profesoara buna de latina semnificatia acestui cuvant. daca vei cauta pe internet vei gasi unii care sustin ca inseamna si intr-adevar, ca ar avea dublu sens. insa nu este asa. tocmai pentru cunoasterea ta, intreaba o profesoara de latina sau roaga o cunostinta mai tinara care este inca la liceu sa isi intrebe profesorul/profesoara despre acest cuvant. asta o vei face daca vei dori sa stii adevarul, bineinteles.

In ce priveste celalat citat al tau, Elisabeta s-a umplut de Duh Sfant pentru ca Maria tocmai ce fusese binecuvantata de Dumnezeu prin Ingerul care i-a dat vestea ca il are pe Domnul in pantece, ea fiind umpluta de Duh de la Dumnezeu, nu il avea ea de la ea putere: " Luca Cap 1 versetul 35: "Si raspunzand, ingerul; i-a zis: Duhul Sfant se va pogori peste tine si puterea Celui Preainalt te va umbri; pentru aceea si Sfantul care Se va naste din tine, Fiul lui Dumnezeu Se ca chema." - de aici reiese ca Maria fusese umpluta cu Duh Sfant pentru ca Il purta pe Iisus in pantece. Duhul Sfant practic era la ea in pantece. Intelegi?

Felicitari pt curajul de a zice lucrurilor pe nume.Ideea de Mama a Dumnezeului infinit este in ea insasi o erezie mare !
Ce ai scris aici este in primul rând istorie,cunoastere..insa habotnicii se vor crampona de obiceiuri si basme lumesti fara sa stieoriginea acestora si ca acestea aduc intuneric si moarte sufletului !La Bunul Dumnezeu nu se intra decât prin Fiul sau Isus.Balivernele cu inaltarea la cer a Mariei si cu aparitiile marianice sunt demonice si nu au a face nimic cu mama Domnului Isus ,fecioara Maria.Religia Anticristului va scoate pe Hristos si va pune in golul ramas inchinarea la Fecioara straveche pe care o recunosc si musulmanii si hindusii si budistii si ortodoxii si catolicii.Semiramida cunoscuta ca Astarteea si ca Magdalena masonilor...Ramâi in Adevar...Pace tie
Freedom .

Sustin punctul de vedere al autorului. Este adevarat, Maria din bisericile lumesti este un diavol, nu are nici o legatura cu Fecioara Maria, draga noastra sora care a fost binecuvantata peste masura pentru a facilita intruparea Domnului. Pentru cei obsedati de om, este logic ca Maria va fi pentru ei ceea ce erau idolii pentru paganii din antichitate. Ei nu vad in Fecioara Maria intelepciunea si uimitoarea planificare a Domnului, ci o vad pe ea ca fiind insasi o zeitate, cum spunea cineva mai sus "care n-a gresit nici macar cu gandul in toata viata ei". Singurul om care nu a gresit toata viata Lui a fost Isus, iar El a fost mai mult decat un om. Cel care spune aceste lucruri este primul din lista de comentarii si uitati-va cum isi incepe discursul, intr-adevar au dat rezultate acele rugaciuni catre acest diavol pe care voi viperelor il asemanati cu Fecioara Maria, i-a distrus creierul si i-a intunecat inima ca sa nu vada cat de oribil este in fata Lui spunand asemenea mizerii.
Am mai auzit oameni care spuneau ca se roaga Domnului si cand incepeam sa le citez pasaje din Biblie si sa incerc sa le vorbesc despre Dumnezeu, isi schimbau total atitudinea fata de mine si deveneau agresivi, exact ce a facut si persoana mai sus mentionata. Am pus aceasta atitudine pe seama demonizarii, a diavolilor din ei care nu suporta sa fie expusi si incep sa agite omul, le pompeaza adrenalina in sange si activeaza creierul limbic ca omul sa fie total irational si sa nu inteleaga nimic din ce i se spune, fiind coplesit de emotii.
Daca vi se pare exagerata prezumptia demonizarii, ganditi-va la urmatoarele: omul este o gazda, poate fi gazda pentru Dumnezeu sau pentru demoni. Atunci cand vad ca cineva uraste sa vorbeasca despre El si nu suporta sa auda cuvantul Lui, este cam logic ca nu are nici o treaba cu El desi va sustine inversunat ca lui ii raspunde Dumnezeu la rugaciuni, desi se roaga pentru cele mai mizerabile lucruri posibile, care culmea i se si implinesc. Aceste lucruri ar trebui sa puna pe ganduri pe orice om sanatos la cap, dar cultistii (ortodocsii, catolicii, protestantii, musulmanii si oricine apartine religiilor lumesti) nu au demonstrat niciodata ca sunt oameni rationali, cunosc foarte bine ce este in sufletul lor cand aud lucruri similare cu cele spuse in acest articol, am fost unul dintre ei, un ortodox penibil care incerca sa rationalizeze rostul tainelor acestor sarlatani imputiti in fata cuvantului Domnului:

"Isus i-a spus: Eu sunt calea şi adevărul şi viaţa: nimeni nu vine la Tatăl decât prin mine." - Ioan 14:6

Vedeti undeva scris acolo: decat daca se spovedeste, se impartaseste, si asa mai departe? Da, stiu versetele acelea scoase din context, care vi le-au spus popii vostri si pe care le repetati ca niste papagali. De ce nu va rugati Domnului sa va explice exact ce scrie in acele versete, daca tot sustineti ca va raspunde la rugaciuni, si sa lasati Patericul si alte astfel de borhoturi "intelectuale" scoase de biserica voastra ordinara? De ce nu vreti sa auziti parerea Lui despre aceste versete? De ce nu-l intrebati? Pentru ca nici nu stiti cui va rugati, sunteti ignoranti, la fel cum eram si eu. Va rugati pentru sanatate si bani, iar cand veti muri, sanatatea si banii v-au fost degeaba pentru ca v-ati pierdut sufletul.

"22 Mulţi îmi vor spune în acea zi: Doamne, Doamne, nu am profeţit în numele tău? Şi nu am scos draci în numele tău? Şi nu am făcut multe lucrări minunate în numele tău?
23 Şi atunci le voi mărturisi: Niciodată nu v-am cunoscut; plecaţi de la mine, voi, cei care lucraţi nelegiuire." - Matei 7:22-23

Si pentru cei care insista ca ceea ce fac este bine, priviti ce ii spune ingerul lui Ioan cand acesta a vrut sa i se roage:

"8 Şi eu, Ioan, am văzut acestea şi le-am auzit. Şi când am auzit şi am văzut, am căzut jos să mă închin înaintea picioarelor îngerului care mi-a arătat acestea.
9 Atunci mi-a spus: Vezi, nu face aceasta, fiindcă eu sunt împreună-rob cu tine şi cu fraţii tăi, profeţii, şi cu cei ce ţin strâns cuvintele acestei cărţi; închină-te lui Dumnezeu." - Revelatia 22:8-9

"...eu sunt impreuna-rob cu tine si cu fratii tai...", asta include si pe Fecioara Maria, sora noastra.

Dumnezeu sa va ajute si chiar ma bucur ca exista in Romania oameni care indraznesc sa gandeasca, poate drumurile noastre se vor intalni candva.

@ Catalin: Ma bucur ca esti de acord cu ceea ce am expus in articol, insa Catalin, de ce esti atat de vehement. Nu poti numi alti oameni "vipere" si "demonizati" numai ca nu iti impartasesc opiniile. Faci o mare greseala! sa iti explic de ce:
- majoritatea dintre noi s-au nascut partasi intr-o anumita religie, prin apartenenta familiala
- aceasta apartenenta i-a educat in spiritul acelei religii
- acei oameni pot spune la randul lor despre tine ca esti posedat, demonizat, aceasta va fi reactia lor fireasca si logica
- credinta nu se impune cu de-a sila nici cu semne de repulsie fata de cei care inca nu stiu, pt ca, crede-ma, mai raspunzator esti tu in fata Lui Dumnezeu, pt ca stii, daca nu faci intocmai, decat unul care nu stie pt ca este sarac cu duhul
- trebuie sa intelegi ca unii oameni vor fi treziti spre a vedea adevarul iar altii nu. de ce te infurii?!

In final, pe mine nu ma deranjeaza oamenii de alte religii, atat timp cat sunt oameni morali si buni cetateni. ar trebui sa traim cu totii in armonie, in fond toti suntem oameni, deci aproapele, si ar trebui sa ne iubim unii pe altii neconditionat. avem aceleasi trairi in viata: suntem tristi, ne bucuram, plangem daca ne doare! numai prin iubire ii poti arata cuiva ca greseste, daca asa este sa fie, si nu prin propaganda agresiva si mai mult, plina de rautate. apropo, eu sunt ortodoxa ca botez,dar nu practic obiceiurile, nici biserica n-o vizitez, nici o alta biserica? crezi ca sunt "pierduta" cum mi-a mai spus cineva. oare Iisus nu s-a inconjurat de cativa "pierduti" ca apostoli?

Trebuie sa fim vehementi in credinta noastra si trebuie sa expunem raul si sa nu-l toleram. Nu iti impartasesc atitudinea ta de toleranta fata de religii, religiile sunt ceea ce au adus lumea in halul in care este acum. Credinta este cu totul altceva, religia este o credinta institutionalizata si controlata de om, provenind de la tatal minciunilor, Lucifer. Nu pot tolera un habotnic ortodox caruia ii prezint pasaje din Biblie care ii contrazic absolut toate doctrinele si care dupa imi spune ca eu sunt posedat. Fundatia credintei este Biblia, in cazul cultelor sunt scrierile oamenilor si poate si Biblia candva pe acolo.
Faptul ca esti moral si bun te va arunca direct in iad atunci cand te vei intalni cu Dumnezeu pentru ca El are alta parere despre moralitatea omului:

"Fiindcă toţi au păcătuit şi nu ajung la gloria lui Dumnezeu" - Romani 3:23

"Dar noi suntem toţi ca un lucru necurat şi toate faptele noastre drepte sunt precum zdrenţe murdare; şi toţi ne veştejim ca o frunză; şi nelegiuirile noastre, ca vântul, ne-au dus." - Isaia 64:6

Intr-adevar am tendinta cateodata sa fiu mai agresiv in argumentare, probabil pentru ca am fost in acest cult nenorocit numit ortodoxism si nu suport sa vad oameni de genul celor descrisi mai sus, habotnici speriati de icoane, cruci si popi si care tin pe scarba cu sutana in mare stima. Am fost in Teologie un an si am vazut cam ce fel de persoane ies din aceste facultati mizerabile; am vazut betivi si curvari mai mari decat in cercurile mele de prieteni "pacatosi". Nu generalizez, stiu ca sunt oameni care vor sa ii slujeasca Lui, dar majoritatea slujesc banului:

"Dar fraţilor, vă implor să însemnaţi pe cei ce fac dezbinări şi poticniri contrare doctrinei pe care voi aţi învăţat-o, şi ocoliţi-i.
Fiindcă toţi cei ce sunt astfel nu servesc Domnului nostru Isus Cristos, ci pântecelui lor; şi prin cuvinte bine alese şi vorbiri plăcute, înşală inimile celor creduli." - Romani 16:17-18

"Spunând: Scribii şi fariseii şed pe scaunul lui Moise;
De aceea toate, oricâte vă spun ei să ţineţi, acestea să le ţineţi şi să le faceţi; dar să nu faceţi conform cu faptele lor; fiindcă ei spun şi nu fac.
Fiindcă leagă sarcini grele şi greu de purtat şi le pun pe umerii oamenilor; dar ei, nici cu degetul lor, nu voiesc să le mişte.
Ci toate faptele lor le fac pentru a fi văzuţi de oameni; îşi fac filacterele late şi îşi lăţesc marginile hainelor;
Şi le plac locurile de onoare la ospeţe şi scaunele din faţă în sinagogi,
Şi saluturile în pieţe şi să fie numiţi de oameni Rabi, Rabi.
Dar voi, să nu fiţi numiţi Rabi; fiindcă unul este Stăpânul vostru, Cristos; şi voi toţi sunteţi fraţi." - Matei 23:2-8

Daca doresti, cu cea mai mare placere iti pot spune mai multe, dar nu aici, ci in cadrul unui mail eventual. Si faptul ca nu practici obiceiurile si nu te duci in bisericile lor mie imi spune ca ai mult mai mari sanse sa primesti adevarul decat cei care o fac. Apropo, nu sunt sectar, nu fac parte din nici o organizatie sau alte baliverne de genul, doar doresc sa expun adevarul celor care vor sa-l primeasca.

Intr-adevar, nimeni nu cunoaste mintea Domnului, dar iti poti face o idee foarte buna despre cine este pierdut si cine nu din Biblie. Cand ma uit la ortodoxi imi dau seama ca sunt pierduti si comportamentul lor o confirma. Am persoane in jurul meu care spun ca sunt credincioase si nu contenesc in a spune numele diavolului de fiecare data cand au ocazia, sau urasc pe unul si pe altul si cate si mai cate. Eu nu urasc oamenii, stiu ca sunt tembeli, si eu am fost in intuneric si eram chiar mai penibil ca unii dintre ei; eu urasc inversunarea lor impotriva adevarului pentru ca stiu ca nu vine de la Dumnezeu. Atunci cand cineva te ia cat de frumos poate si tu o ti pe a ta, la un moment dat iti pierzi rabdarea cu astfel de persoane; de obicei atunci ma retrag din discutie si nu pot sa imi maschez supararea pentru ca nu am cum cand vad ca am stat de vorba cu niste roboti. Roboti care insista sa caute ceva neinregula in tine sau in ce faci doar pentru a distrage atentia de la propria prostie.

Ceea ce vad in tine este ca incerci sa justifici comportamentul lor pentru ca probabil ai prieteni care gandesc similar si nu ai vrea sa te judece pentru ceea ce spui. Poate gresesc, dar asa imi lasi impresia. Pe mine sincer nu ma intereseaza ce crede omul despre mine atata timp cat nu isi justifica in nici un fel punctul de vedere decat prin faptul ca "asa zic eu". Nu te mai amagi, necredinciosii nu vor fi salvati si nici nu exista asa ceva ca prea-credincios. Ori crezi, ori nu. Este simplu, omul complica tot.

Apropo de iubire, Isus ne-a spus ca toata legea se rezuma la doar doua porunci: sa-l iubim pe Dumnezeu si sa ne iubim unii pe altii. Fara Dumnezeu nu exista iubire si este imposibil sa iubesti jegul care a devenit omul in ultimul timp fara ca El sa-ti lumineze mintea si sa-ti inmoaie inima ca sa poti vedea dincolo de aparente. Daca nu iubeam omul, nu mai stateam sa scriu atat acum, ma jucam in continuare pe calculator si ma uitam la seriale, asa cum am facut si pana acum.

Buna articolul si indraznet, pacat de comentariile stupide inclusiv raspunsurile autorului.
Personificarea lui Dumnezeu si Indumnezeirea oamenilor inca este greu de digerat.
Succes!
Dragos

Articolul este excelent ! Sunt pe deplin de acord cu ceea ce prezinta Raphaelly in acesta.Totodata apreciez viziunea pe care o are Catalin in general.M-as bucura daca am putea dialoga toti trei in privat.Cred ca am avea multe lucruri de invatat uii de la altii.Am fost si eu ortodox pana cand am dat de Biblie,dar dupa aceea mi-am dat seama ca nu trebuie sa apartin unui cult,ci doar lui Dumnezeu si asa am ramas pana acum.Intr-adevar trebuie sa avem o singura Cale de urmat - BIBLIA,respectiv Calea lui Cristos,dar in afara cultelor religioase care iata au ajuns sa deformeze adevarurile biblice insuflate de Duhul Sfant.Nu avem nevoie de nici un cult,religie,secta sau organizatie religioasa pentru a fi mantuiti,ci doar de tot ceea ce inseamna o relatie curata cu Divinitatea prin ascultarea si implinirea Voii lui D-zeu.
Astept pe Catalin si pe Raphaelly sa imi scrie daca doresc la adresa de mail absolut_crestin@yahoo.com,urmand sa stabilim un dialog pe voce.Sunt deschis in a discuta pe astfel de subiecte si cu alte persoane doritoare ce impartasesc ideile celor doi amintiti mai sus.Fie ca Dumnezeu sa ne lumineze si sa ne ajute sa umblam pe Calea Lui !

Raphaelly, eu cred ca tu dai 90% crezare celor prezentate de tine mai sus in articol.
Te felicit pentru munca de cercetare depusa de tine in acest sens, insa...sufletul meu a rumegat cele 10%..nelamuriri, sa le spunem.

Voi lua lucrurile putin mai simplist decat ai facut-o tu, Interpretand metafora "Fecioarei cu Fiul": puritatea (totala) in gandire si in fapta care da nastere FIULUI. Ai mentionat si tu acest lucru, dar MINIMALIZANDU-L! Ai privit problema, examinand-o STRICT logic, deci (GRESIT!!!!!) doar din unghiul care ti-a convenit tie.
Asa cum sabia are 2 taisuri si cuvantul simbolic are doua sensuri.

Uite ce scria Dominique Viseux in aceasta privinta: "Dezbarat de constiinta sa iluzorie, sufletul capata aspectul unei cetati de clestar prin care se cerne lumina increata. Zidurile acestei cetati sunt meterezele credintei, Cele Douasprezece Porti sunt caile Intelepciunii, iar cele douasprezece pietre de temelie sunt virtutile de nezdruncinat ce stau la baza lor. Fiecare piatra pretioasa din care sunt facute portile si pietrele de temelie ale cetatii capteaza un aspect al Intelepciunii Cuvantului divin, incoruptibil si intransformabil. Piata cetatii este din aur curat, stravezie precum sticla. Ea este locul Prezentei divine, imaginea acesteia. Puritatea fiind calitatea esentiala a cetatii ceresti, se intelege de ce, deseori, ea este un simbol asociat Sfintei Fecioare."

Marile catedrale sunt locuri foarte speciale, foarte puternice, dedicate Celui Preainalt, in care s-a investit sume exorbitante, forte de munca impresionanta si stralucite minti in arhitectura, si nu cred ca intamplator plaseaza fecioara astfel, i se da atata cinste. (Ca doar nu L-au scos pe Fiul si au lasat doar fecioara, nu?)

Dupa mine, ai dat dovada de inflexibilitate in gandire. Numai bine!

P.S.: Imi pare rau ca am fost nevoita sa folosesc majuscule.





Otilia, sunt foarte flexibila in gandire, ca dovada nu urmez orbeste dogmele niciunei religii, ci trec totul prin prisma propriei gandiri, nealterate de spiritul de truma si de "pt ca asa se face etc".
Spui ca doar nu L-au scos pe Fiul si au lasat fecioara, insa fecioara, care, repet, este numai fals asemuita cu Maria, mama Mantuitorului, nu ar mai avea nici om putere fara Fiul. pentru ca ea isi ea "indumnezeirea" din faptul ca este prezentata ca mama Lui Dumnezeu. Nu are nici o legatura cu mama lui Iisus sau cu Iisus. Prezentata singura ar fi powerless, pt ca de-a lungul istoriei si miilor de ani, "marea mama" este well, mama. Nicaieri in Biblie nu se aduce referinta ca ar trebui sa i se aduca inchinare Mariei, ci numai "invatatii" de mai tarziu aunascocit o asmenea aberartie pt a face de fapt corespondenta cu marea mama, Semiramida, Ishtar si cu ce alte denumiri a avut de-a lungul secolelor.
O mica paranteza etimologica. Stii de la ce vine Easter in engleza? De la Ishtar. Marea mama ishtar avea ca simboluri si iepurele (fertilitate, sexualitate), si oul (fertilitate), pe langa altele cum sunt leul etc

Nu inteleg ce-i cu citatul lu' nenea Dominique. Spiritul artisctic este bun, este creator, insa si creator de fantezie, iar ce spune acolo sunt aberatii, daca chiar al lui este citatul :)
Mie peronal imi place mai mult cifra 13, decat 12 :)

Eu nu am avut nimic de spus contra, inchinarii la Fecioara. aici iti dau dreptate tie. Eu am spus doar ce inseamna simbolul fecioarei pentru mine, si in acest sens l-am citit pe Dominique; tu nu ai luat insa decat, desigur, decat interpretarea negativa a acesteia.

Acum voi arunca o privire asupra simbolismului universal al Fecioarei (cu pruncul, se intelege).

Oare toate religiile sa fi fost pagane...? Reamintesc ca crestinismul nu este altceva decat o alta(noua) traditie adaptata civilizatiei si culturii europene. Doctrina ei fiind dintotdeauna acoperita de UMBRELE SIMBOLISMULUI. Dar Rephaelly,
Inalta stiinta a fost aceeasi la toate popoarele mari ale antichitatii si simbolurile lor, chiar fara sa existe o intelegere la mijloc, se raporteaza unele la altele. (La fel ca si acum, foarte putini oameni au fost cei care au inteles si atunci.) Plus de asta, niciodata n-a fost permis oricui accesul la mistere - da? - Caci "ceea ce da viata celor puternici poate omori pe cei slabi si nu toti pot fi hraniti cu aceeasi paine si adapati cu acelasi vin" (pentru cine are ochi ca sa vada si urechi ca sa auda).
Astfel, ocultismul a devenit necesar in prezenta triumfului temporar al Bisericii. Asta fiindca ca stam sa ne amintim sinagoga i-a persecutat si renegat mereu pe profeti (Galileo Galileei, Giordano Bruno...s.a.)
Insa lucrurile s-au schimbat odata cu perioada renascentista. Atunci o noua cale s-a deschis pentru Biserica, aceea a inteligentei si progresului.

Femeia este mama lui Dumnezeu in umanitate, Fecioara care naste pe Fiul:
Traditia care naste o noua Religie.
Prin mecanismul nasterii SAU ratiunea sacrificiului, a penitentei si a rigorilor sale....

Sa ne reamintin de florenta, de marile genii Rafael, Michelangelo, Da Vinci..... toti au infatisat fecioara atat de frumos. Crezi tu ca au facut-o in nume de hula?

Acelasi simbol, al fecioarei, mai este infatisat si de "columna", emblema luminii si blandetii. Stiinta rel. este calma, blanda pentru ca eternitatea ii apartine, ea este soarele spiritelor si caldura sufletelor, templul cultului universal, pentru ca ea schimba lumea intreaga intr-un templu in care se adora inaccesibila ratiune si neclintita dreptate.

Imi place "despre tine" ca esti o dura, insa prea dura.

AD MAJOREM GLORIAM DEI CAPE DIEM!

*l-am citat pe Dominique
*fiindca daca stam sa ne amintim,

Scuze si pentru acel de doua ori "decat"..

Vin cu o completare la acest articol:

"31 Atunci au venit fraţii lui şi mama lui, şi, stând în picioare afară, au trimis la el
să îl cheme.
32 Şi mulţimea şedea în jurul lui şi i-au spus: Iată, mama ta şi fraţii tăi sunt afară, te caută.
33 Iar el le-a răspuns, zicând: Cine este mama mea, sau fraţii mei?
34 Şi s-a uitat împrejur la cei ce şedeau în jurul lui şi a spus: Iată, mama mea şi fraţii mei.
35 Fiindcă oricine va face voia lui Dumnezeu, acesta este fratele meu şi sora mea şi mamă." - Marcu 3:31-35

"4 Să nu îţi faci niciun chip cioplit, sau vreo asemănare a oricărui lucru care este în
cer deasupra, sau care este în pământ dedesubt, sau care este în apa de sub pământ;
5 Să nu te prosterni lor, nici să nu le serveşti, fiindcă eu, DOMNUL Dumnezeul tău,
sunt un Dumnezeu gelos, pedepsind nelegiuirea părinţilor peste copii până la a treia
şi a patra generaţie a celor ce mă urăsc;
6 Şi arătând milă la mii dintre cei ce mă iubesc şi ţin poruncile mele." - Exodul 20:4-6

"17 ¶ Să nu gândiţi că am venit să distrug legea sau profeţii; nu am venit să distrug,
ci să împlinesc.
18 Fiindcă adevărat vă spun: Până cerul şi pământul vor trece, o iotă sau o frântură
de literă nu va trece nicidecum din lege, până totul va fi împlinit.
19 De aceea, oricine va strica una dintre cele mai mici din aceste porunci şi va învăţa pe oameni astfel, va fi chemat cel mai mic în împărăţia cerului; dar oricine le va împlini şi îi va învăţa pe alţii, acela va fi chemat mare în împărăţia cerului.
20 Căci vă spun că: Dacă dreptatea voastră nu va întrece dreptatea scribilor şi a
fariseilor, nicidecum nu veţi intra în împărăţia cerului." - Matei 5:17-20

Nu conteaza cate lumanari aprindeti, cate icoane pupati, cati bani dati la popa, la cate slujbe participati, nu conteaza nimic din ceea ce faceti in ceea ce priveste mantuirea:

"5 Nu prin faptele dreptăţii pe care noi le-am făcut, ci conform milei sale el ne-a
salvat, prin spălarea regenerării şi înnoirea Duhului Sfânt,
6 Pe care l-a turnat abundent peste noi prin Isus Cristos, Salvatorul nostru,
7 Pentru ca, fiind declaraţi drepţi prin harul său, să fim făcuţi moştenitori conform
cu speranţa vieţii eterne." - Titus 3:5-7

Acum aveti de ales: sa il ascultati pe Dumnezeu sau vreun om amagit caruia i s-a spus de mic ca ala cu plete e Cristos.

"8 Fiindcă prin har sunteţi salvaţi, prin credinţă; şi aceasta nu din voi înşivă, ci este
darul lui Dumnezeu;
9 Nu prin fapte, ca să nu se fălească nimeni." - Efeseni 2:8-9

Fie ca Domnul Isus sa va arate mai multa mila decat mi-a aratat mie in a va da voalul amagirii acestei lumi si al venerarii desarte jos de pe ochi ca "...să vadă cu ochii lor şi să audă cu urechile lor şi să înţeleagă cu inima lor şi să se întoarcă şi să îi vindec." (Fapte 28:30)

Am ajuns sa cred,instinctual,ca unii oameni,pur si simplu,nu vor afla adevarul,oricat vor incerca altii sa li-l arate. Adevarul le este dezvaluit oamenilor care se roaga la Dumnezeu din sufletul lor,si numai Lui. Atunci devenim mai puternici, si tot atunci incepem sa vedem din adevar. Sa ne rugam dimineata, sa ne rugam pentu binecuvintarea mesei, sa ne rugam seara,inainte de culcare, si sa ne rugam pentru altii s necazurile lor.Cu fiecare ruga adevarata ne vom afla mai aproape de Dumnezeu, si ni se vor arata noi parti ale adevarului, conform puterii pe care o dobandim in urma rugii catre Dumnezeu. Intre timp, de la scrierea acestui articol a trecut mut...lumea se schimba...fie ca atunci cand umbrele raului vor cuprinde pamantul, sa ne pastram sufletele curate. Amin!

MARIA, DISCIPOL NU REGINĂ

A EXISTAT o întâmplare cât se poate de neobişnuită în cetatea Nazaret din Galileea. Nu i s-a întâmplat fiicei unui rege, ci fetei modeste a lui Eli, care urma să se mărite în curând cu un tânăr tâmplar, Iosif, că îngerul Gabriel i s-a arătat cu salutul, „Pacea să fie cu tine, femeie căreia i s-a arătat o mare favoare! Iehova este cu tine.” Destul de firesc, Maria a fost tulburată de acel salut. Ce voia să însemne? Îngerul a continuat: „Nu te teme, Maria, căci ai găsit favoare la Dumnezeu! Iată că vei concepe în pântecele tău şi vei naşte un fiu, căruia îi vei pune numele Isus. El va fi mare şi va fi numit Fiul Celui Preaînalt, iar Iehova Dumnezeu îi va da tronul lui David, tatăl său. El va domni peste casa lui Iacob pentru totdeauna şi împărăţia sa nu va avea sfârşit.” Nu a fost nicio făgăduinţă de coroană acoperită cu nestemate pentru ea. Ea urma să poarte fiul, dar El va fi regele. Ea nu a fost îngâmfată şi nici nu a cerut mai multe pentru ea, ci a răspuns: „Iată sclava lui Iehova! Să mi se facă după cuvintele tale.”—Luca 1:28-38, NW.

Trimiteți un comentariu

Daca vreti sa lasati un mesaj, acum e momentul!