8 aug. 2012

Binecuvantare sau blestem?

De cate ori am fost la nuntile prietenilor sau rudelor, am incercat pe cat posibil sa fac prezenta la biserica. Nu sunt o persoana bisericoasa, nicioadata nu am fost, chiar imi amintesc ca fiind copil si mergand de Pasti cu familia la biserica, cum era obiceiul, eram indemnata cand intrebam ce trebuie sa fac odata ce intru, sa ma uit ce fac cei dinaintea mea: era ceva de genul treci pe sub masa, pupi icoana din dreapta si iti faci cruce, pupi icoana din stanga si iti faci cruce, treci pe la popa sa iti dea paine inmuiata in vin si pe drumul de iesire mai pupi nu stiu ce icoane erau in cale si reprezentau pe nu stiu ce sfant. Si intotdeauna ma simteam stupid si rasuflam usurata dupa ce scapam de "ritual". Cred ca la mine pur si simplu nu a prins niciodata chestia asta cu "urmareste turma" de fapt...

In fine, sa trecem la subiect. Revin la ritualul de nunta. Si, cu ocazia unei nunti, cum stateam eu acolo in biserica si ascultam cantarea de nunta, odata incep preotii (ca erau mai multi, deh!) sa cante binecuvantarile miresii: "Si tu, mireasa, marita sa fii ca Sarra, sa te veselesti la Rebeca, sa te inmultesti ca Rahela, veselindu-te cu barbatul tau si pazind randuielile Legii, ca asa a binevoit Dumnezeu." 

Eh, uite ca partea cu : "sa te inmultesti ca Rahela", n-am inteles-o!  Si nu pentru ca as fi eu tare de cap. Ci pentru ca exista numai una Rahela in Biblie, ea fiind una dintre cele doua sotii (si sora buna a celeilalte, Lia) ale lui Iacov. De fapt povestea este ca Iacov pe Rahela o iubea si o dorea de sotie, insa socra-su, dupa ce l-a pus sa munceasca pt el 7 ani la rand promitandu-i ca i-o da, in noaptea nuntii, dupa ce l-a imbatat bine, i-a trimis-o in cort pe Lia, sora mai mare a Rahelei, de frica cum ca daca cea mica s-ar marita inaintea ei, aceasta ar ramanea nemaritata. Si uite asa a mai muncit Iacov inca 7 ani ca s-o ia si pe Rahela, si s-a procopsit cu 2 neveste (deloc rau aud pe unii! ). Pana acum pare telenovela.

Mai departe insa deslusim "binecuvantarea". Nemailuand in considerare ca Lia ii daruia mai multi fii, si pe langa Lia si roaba Liei, Rahela a fost si stearpa la inceput dandu-si acordul ca sotul ei sa se culce cu roaba sa, apoi i-a daruit numai 2 fii, pe Iosif si Beniamin. Cu greu l-a nascut pe Iosif, insa si mai greu pe Beniamin, in urma nasterii celui de-al doilea fiu dandu-si duhul. 

Asadar! Dragutii de preoti le ureaza tinerelor mirese sa aiba nasteri grele si sa se cam limiteze la una, ori de nu sa moara in chinuri??!!! Poate nu am inteles eu bine??!! Ma lamureste cineva in bransa poate?

Citatele din Biblie sunt din Facere, capit. 35.

16. Dupa aceea au plecat din Betel. Si si-a intins cortul sau dincolo de turnul Gader. Dar cand se apropiase de Havrata, inainte de a intra in Efrata, Rahila a nascut si nasterea aceasta a fost iar tare grea.
17. Si pe cand se chinuia Rahila in durerile nasterii, moasa i-a zis: “Nu te teme, ca si acesta va fi baiat!”
18. Iar cand Rahila isi dadea sufletul, caci a murit, a pus copilului numele Ben-Oni, adica fiul durerii mele, iar tatal lui l-a numit Veniamin.4 comentarii:

Da, ciudat aspect ritualul acesta si fraza efectivă, daca poate cineva veni cu detalii si ce inseamna sunt curios

Interesant si foarte frumoasa expunerea acestor roboti care dau cu cadelnita prin biserici si citesc toate aberatiile de genul acesta scrise de "sfintii parinti" inaintea lor. Cat de "sfant" sa fi fost cel care a scris o asemenea ineptie?
Daca aveti impresia ca este alta Rahela, uitati-va la celelalte doua femei mentionate, Sarra a fost sotia lui Avraam, Rebeca a lui Isaac, Rahela fiind urmatoarea in ordine cronologica dupa acestea, sotia lui Iacov.
Din punctul meu de vedere, este inca o dovada, destul de clara, ca biserica ortodoxa este aceeasi curva ca mama ei, cea catolica, si blesteama omul in orice face:

"4 Şi am auzit altă voce din cer, spunând: Ieşiţi din ea, poporul meu, ca să nu fiţi părtaşi la păcatele ei şi să nu primiţi din plăgile ei.
5 Pentru că păcatele ei au ajuns până la cer şi Dumnezeu şi-a adus aminte de nelegiuirile ei." - Revelatia 18:4-5

Tocmai aici e spilu. Rahela conform legilor naturale nu trebuia sa nasca. Insa naste doi fii pe Iosif care devine mana dreapta a faraonului prin pronia Dumenezeasca si ii salveaza pe fratii lui care il vandusera si pe tatal sau de la moarte prin infometare si pe Beniamin. De asemenea din semintia lui se naste David. Cat despre ce a zis Catalin e o mare prostie: catolicismul s-a rupt de ortodoxie si nu invers; la marea schisma erau 5 patriarhi, si desi cearta a fost intre doi ceilalti 3 au luat partea patriarhului de Constantinopol impotriva Papei care a fost declarat anathema adica afara de biserica.

Normal ca este o mare prostie ce am spus eu, doar nu o recunoaste un ortodox ca se trage din biserica catolica; "Nu, nu, ei s-au separat de noi." Daca ii intrebi pe catolici, vor spune ca ortodoxii s-au separat de ei. In lumea araba este aceeasi chestie: sunni sunt cei care trebuie sa conduca, de fapt nu, shia sunt cei care au dreptate.
In toata aceasta lume idioata exista o dualitate, in masonerie este reprezentata prin culorile alb si negru in ceea ce este vestita tabla de sah afisata si in timpul unor concerte de-ale Rihannei sau al vreo altei marionete de-a lor. Veti vedea Cola si Pepsi, McDonald's si KFC, Intel si Amd, Nvidia si Amd, Democrati si Republicani (SUA), SUA si Rusia in timpul razboiului rece, Aliatii si Axa in timpul celui de-al doilea razboi mondial, tot timpul trebuie sa existe doua parti pentru a tine separati oamenii unii de altii si, cel mai important, a tine ambele parti in eroare si sub controlul lor. Aceasta tehnica poarta denumirea de dialectic hegelian si are ca scop crearea de conflicte artificiale pentru a genera solutiile convenabile lor.
Problema cu catolicii si ortodoxii? Ambele religii sunt false si ambele spun ca au dreptate. In tot acest timp, oamenii ajung in iad prin aceste culte mizerabile in timp ce oameni ca Nightcrawler dezbat praful din ochi. Primul papa a fost Constantin, catolic inseamna universal, pana si protestantii au doctrine similare cu catolicii, dar de unde sa stie majoritatea lucrul asta daca citesc doar carti publicate de BOR si de toti diavolii cu barba lata si sutana care tipa cat ii tin gurile "Erezie, erezie!" de fiecare data cand cineva le expune mizeria. Cititi ce spune Arsenie si Cleopa, dar de Biblie sa nu va atingeti ca trebuie sa va interpreteze ei ce scrie acolo, voi nu sunteti capabili sa cititi si sa va rugati, nu?
In carticica "Singurul Adevar este Ortodoxia", pe coperta este prezentata crucea de calugarie a lui Arsenie, avand ochiul lui Horus (masonic, al lui Lucifer) pe ea, acelasi ochi gasit pe spatele bancnotei de 1$. "NU, de fapt americanii s-au luat dupa..."; da, sigur, si egiptenii au copiat ortodoxismul care exista dinaintea timpului.

Trimiteți un comentariu

Daca vreti sa lasati un mesaj, acum e momentul!