Revin in aceasta postare cu un nou mister. Este vorba despre un obiect de arta (oare?), care mi-a atras atentia intr-una dintre curtile Muzeului Vaticanului.
Acest obiect "troneaza" intr-o curte interioara catre care exista acces chiar inainte de a intra in Aripa Egipteana. Curtea este relativ mare, complet imprejmuita de cladiri si ziduri inalte. Imediat cum patrundem in curte, pe partea stanga, intalnim un fel de monument ce infatiseaza un "con de pin" de dimensiuni mari (este amplasat pe un soclu deasupra unei scari-tip veranda) strajuit in parti de statuile a: doi pauni la nivelul de la baza conului, si de doi lei egipteni ciopliti intr-o marmura neagra.
Sa fie acest monument o prezenta intamplatoare la Vatican? Intre atatea si atatea minunatii ale sculpturii romane, grecesti si egiptene, acesta parca totusi nu este ordinary.
Se observa ca "la piece de resistance" este conul acela de pin, de culoare verde (probabil materialul din care este facut este cupru sau un aliaj al cuprului - probabil arama sau bronzul, care a oxidat in timp- de aici culoarea verde). Se zice ca undeva prin anii 1500, acest con avea o alta locatie, decorand insa tot o fantana. Mai mult, in antichitate se spune ca ar fi impodobit o statuie a lui Bachus (sau Dionisos)- zeul vinului la greci si romani. La baza, conul de pin este strajuit de catre doi pauni, dupa cum am spus mai sus. Chiar daca in fotografie nu este vizibil, va confirm ca si acestia erau facuti din acelasi material- aliaj de cupru, asta deoarece atat pervazul pe care erau asezati, cat si soclul pinului, ca urmarea a intemperiilor capatasera o culoare verzuie, de cocleala specifica acestui metal.
De data asta la nivelul solului, conul de pin este strajuit de statuetele a doi lei egipteni (la baza lor se regasesc hieroglife egiptene). Materialul din care sunt facute aceste statuete nu este intamplator: marmura neagra sau granit. Egiptenii construiau din marmura/ granit ne(a)gra(u) numai statuile de o importanta deosebita, precum cele ale zeilor celor mai importanti sau statuile care strajuiau locatii deosebit de importante.
In centru, la baza, se regaseste o fantana functionala (insa cu apa nepotabila), sub forma unui cap uman.
Daca veti mai arunca o privire asupra primei poze veti observa ca asezarea conului de pin si a "strajerilor" nu este intamplatoare- asezarea in piramida.
Acum ca ne-am familiarizat cu aceste elemente, este cazul sa aflam si ce semnificatie are fiecare in parte si toate impreuna. Pornind de la baza, acolo unde orice om ar sta si ar privi de jos in sus:
- Fantana cu apa: reprezinta viata- viata care ne este data tuturor al principio. Viata semnifica baza.
- Leii egipteni: reprezinta strajerii intrarii in "templu". Si nu orice templu, ci un templu foarte important (sa nu uitam ce semnifica marmura neagra la statuile egiptene- importanta majora!) Totusi si acestia sunt la baza. Omul ar avea acces la intrare, insa necesita un anumit rang, o anumita importanta pentru a putea "trece".
- Paunii de bronz: reprezinta un fel de strajeri spirituali. Paunul ca si simbolistica poate reprezenta multe lucruri: de exemplu in arta paleocrestina paunul era simbolul nemuririi, reprezenta invierea Domnului, mai ales ca se spune ca paunului nu-i putrezeste carnea. (se spune chiar ca pasarea Phoenix era tot un tip de paun- daca veti cauta reprezentari veti vedea ca seamana- daca nu, va atasez eu o foto )
Deasemenea paunul simbolizeaza claritatea si vigilenta.
Dar cel mai important, sa nu uitam cum arata penele de paun. Penele de paun au "ochi", iar orice paun are "omnes colores" -toate culorile in penajul sau- dar omnes colores insemna odata si "toate calitatile"
Si am ajuns in varf. Acolo unde se afla conul de pin. De ce i s-ar acorda atata atentie unui con de pin? Pentru ca ochilor nostri acesta nu este decat un con de pin, nu? Dar semnificatia lui este la indemana numai daca observam denumirea: con de pin. Ce avem noi, oamenii, in corpul nostru, care sa semene in denumire si in forma? Glanda pineala. Deci o glanda. Majoritaea glandelor din corpul nostru ne sunt destul de cunoscute: glandele sexuale, glandele suprarenale, pancreasul, timusul, glanda tiroida, hipofiza (sau pituitara), si epifiza (glanda pineala). Acesta actioneaza direct asupra celorlalte glande prin intermediul secretiilor sale (melatonina). Este numita "casaspiritului". Situata in centrul capului, aceasta glanda reprezinta centrul psihic si spiritual al omului. Intuitia si constiinta sunt indeobste asociate acestei glande. I se mai spune "al treilea ochi" (penele de paun au ochi pe ele, remember?)
Glanda pineala se numeste astfel pentru ca are forma de con de pin. I se spune casa spiritului pentru ca este centrul geomertic exact al creierului. In copilarie, maxim pana a ajunge la adolescenta (incepand cu 10 ani, desi se pare ca mai exact pana la 7 ani), aceasta glanda se dezvolta normal. Apoi, nimeni nu stie ce se intampla, insa incepe sa se atrofieze. Nu am putut sa nu ma abtin de la a face o comparatie cu o persoana care de ex. nu-si foloseste picioarele pentru o vreme indelungata- o persoana cu dizabilitati. Desi muschii picioarelor sunt sanatosi, din cauza ca picioarele nu mai sunt "folosite", muschii se atrofiaza.
Oare nu cumva aceasta glanda se atrofiaza pentru ca nu o mai folosim? De ce nu o mai folosim imediat dupa ce am incheiat perioada copilariei? Poate pentru ca ne pierdem inocenta si puterea de a crede ca putem indeplini aproape orice ne propunem...Mai mult in glanda pineala exista structuri cristaline, precum intalnim la ochi.
Intotdeauna m-am intrebat cam ce putem face cu creierul nostru. Mi se pare destul de vast incat ramane spatiu "nevalorificat", nedescoperit. Si totusi multi dintre noi au descoperit ca pot avea trairi si viziuni inexplicabile, sau "puteri ale gandului". este cazul sa nu ne mai miram. Asa am fost construiti de catre Dumnezeu, si toate au fost puse "acolo" cu un scop.
Reprezentarea de la Vatican a conului de pin nu este singulara. De-a lungul istoriei, conul de pin a fost pus la rang de cinste in cam toate civilizatiile.Vedeti mai jos diverse reprezentari:
Daca putem sa ne reactivam cumva glanda pineala, consider ca acest lucru depinde de fiecare in parte!
Afirmatia acestei persoane este falsa. Anghinarea despre care vorbeste, chiar daca solzii fructului sunt dispusi la fel ca si cei ai conului de pin, forma acesteia tinde mai mult spre rotund decat spre o forma conica. Deasemenea, solzii sunt mai mari si mai putini.
Probabil l-a indus in eroare si culoarea sculpturii- verde. Insa este esential sa nu uitam ca materialul din care este facuta este aliaj al cuprului (la inceput culoarea era aurie, insa a coclit in timp si a devenit verde).
Va atasez dedesubt doua fotografii: o anghinare si un con de pin. Se poate vedea cu ochiul liber foarte usor care dintre ele reprezinta subiectul sculpturii.
Va atasez dedesubt doua fotografii: o anghinare si un con de pin. Se poate vedea cu ochiul liber foarte usor care dintre ele reprezinta subiectul sculpturii.
con de pin |
Probabil va intrebati totusi, cum si eu m-am intrebat dealtfel, de ce conul de pin este surprins intr-o pozitie neneturala (am intors si eu fotografie de mia sus pt a se vedea asemanarea). Raspunsul este ca, atunci cand un simbol este prezentat invers fata de cum este normal (de ex crucea dispusa invers), acesta este pervertit. In acest caz reprezinta faptul ca se doreste ca glanda pineala sa raman inactiva.
“In simbolism, o reprezentare inversata intodeauna semnifica pervertirea unei puteri (…) Magia neagra nu este o arta fundamental; este folosirea abuziva a artei. De aceea nu are propriile simboluri. Astfel ca preia simboluri drepte si, prin inversarea lor sugereaza idea de mana stanga- stangaci – stanga” (apropos, in italiana stiti care este cuvantul pt stanga? Sinistra) - Manly P. Hall, Secret Teachings of All Ages
“In simbolism, o reprezentare inversata intodeauna semnifica pervertirea unei puteri (…) Magia neagra nu este o arta fundamental; este folosirea abuziva a artei. De aceea nu are propriile simboluri. Astfel ca preia simboluri drepte si, prin inversarea lor sugereaza idea de mana stanga- stangaci – stanga” (apropos, in italiana stiti care este cuvantul pt stanga? Sinistra) - Manly P. Hall, Secret Teachings of All Ages
Ca ultima mentiune a post scriptumului, curtea in care se afla aceasta sculptura con de pin se numeste culmea! - Curtea Conului de Pin :) - Court of the Pigna
14 comentarii:
nu e con de pin mufa , e un carciof sau artichocks sau ceva de genul asta ....e o planta ce creste in italia e un fel de chestiie traditionala ....wtf ....
Foarte interesant articolul! Felicitari si multumiri! :)
Explicaţia poate fi mult mai pămănteană, trecând peste atracţia ta pentru mister şi ezoteric (să ţinem cont şi că, în Evul Mediu, nemaivorbind de Antichitate, nu se ştiau funcţiille acestei glande): conul de pin era simbolul unui district al Romei!
http://en.wikipedia.org/wiki/Pigna_%28rione_of_Rome%29
http://it.wikipedia.org/wiki/Pigna_%28rione_di_Roma%29
P.S. Foarte bune pozele de la Barcelona!
Arta nu este intamplatoare si are multe de "spus". Atractie catre ezoteric nu am :)
Nici in ziua de astazi nu prea se cunosc bine functiile acestei glande, inafara faptului ca secreta melatonina la intuneric. Si totusi glandele fac "sistemul" nostru sa mearga si toate au functii deosebite. Ori aceasta consider eu ca are functia cea mai "speciala". Si aceasta este o explicatie foarte pamanteana :)
Multumesc pt vizita
Este perfect real cea ce explici despre glanda pineala, ea secreta melatonina in absenta lumini si serotonina in prezanta ei. Pe langa toate astea mai secreta o substanta numita dimetiltriptamina (DMT). Te felicit pentru articol si pentru incercarile tale de a face cunoscut acest subiect despre glanda pineala, pe care ar trebui sa-l inteleaga si uni ca tipul care comenteaza mai sus sub anonimat. Nu vreau sa jugnesc pe nimeni, dar e foarte urat sa constatam, ca inca mai sunt si persoane pe acest pamant care nu vor sa isi deschida mintea si traiesc dupa sabloane ale societatii "moderne". Un salut si mult succes in continuate.
Si parintele Arsenie Boca a vorbit de glanda pineala si zicea ca glandele din cap le conduc pe toate celelalte si le conduc intru-un fel cand credem in Dumnezeu si in alt fel cand nu credem in Dumnezeu
Intr-adevar, cunosc studiile parintelui Arsenie Boca asupra glandelor din corpul uman. Intr-adevar glandele sunt cele mai importante puncte care practic coordoneaza intreg organismul. Despre glanda pineala se crede ca adaposteste constiinta, care poate fi treaza sau adormita, dupa cum am mentinut-o fiecare dintre noi.
Si mai este interesant conform scrierilor lui Arsenie Boca,cum ca barbatul are o glanda in plus fata de femeie: prostata, care produce un hormon care neutralizeaza foliculina. Dar aici intram in sfera sanatatii relatiilor sexuale dintre barbat si femeie, unde ar fi multe de spus :)
Un amanunt pentru nickro ! Tot mai multi cercetatori , ajung la concluzia ca stramosii nostri stiau mult mai multe lucruri decat noi ! Piramidele , in afara de faptul ca nici in zilele noastre nu avem tehnologia pentru a le construi , sunt si foarte precis calculate ! Spui ca in antichitate nu se stiau prea multe despre aceasta glanda , dar anticii o venerau si o puneau la loc de cinste ! Culmea este ca erau constienti de existenta ei si o asociau cu al treilea ochi ...Ochiul Mintii sau cunoasterea mistica ! Explicatia pe care o dai este neconvingatoare ! Oricum , chiar daca ar fi stiut numai atat si tot stiau destule ...Parerea mea este ca anticii stiau mult mai multe decat noi desi nu ne place sa recunoastem !
foarte bun articolul. Bravo!
de ce dezvolta normal in cei 7 ani (de-acasa) ? ;)
Poate daca le-ati vorbi si despre MerKaBa s-ar mai lamuri lumea...
Nu cunosc f multe despre Merkaba, si inainte de a vorbi despre un subiect intai il cercetez si il confrunt cu ceea ce cred eu ca poate fi o dovada. Sunt curioasa ce diferente sunt pe acest subiect cu Biblia evreiasca...
Super interesant...felicitari!:)
Cuvintele astea nu va zic nimic? Con-centrare, con-ducere, con-știința ...
Trimiteți un comentariu
Daca vreti sa lasati un mesaj, acum e momentul!