9 mar. 2011

Sfera con Sfera- Indiciul de la Vatican

Revin de data aceasta cu inca un simbol-indiciu de la Vatican. Locatia lui este aceeasi curte in care se afla si "conul de pin" despre care am "vorbit" intr-o postare anterioara. Numai ca acest indiciu troneaza in mijlocul curtii, aceasta conferindu-i o importanta mai mare, cel putin daca luam in seama amplasarea.

Este o sfera stralucitoare, de culoare aurie. Dar materialul din care s-a nascut nu este aur, ci bronz (aliaj al cuprului, sa nu uitam pt ca se pare ca insemnatatea cuprului este deosebita). Cat de mare este fata de statura unui om, se poate observa in fotografie.  Chiar daca nu se observa cu ochiul liber, este amplasata aceasta sfera uriasa pe un
ax, deoarece se poate invarti, asa...precum un glob pamantesc ar face-o.

Cum apare aceasta sfera in fata privirii noastre atunci cand o vom analiza? Pai este brazdata de un fel de santuri...iar in aceste santuri se observa un fel de "dinti" patrati ai unui tip de mecanism. Ca si cum ar fi santuri sapate de un cutremur, iar rezultatul acestui cutremur a dus la dezvaluirea unui mecanism robotizat, sa spunem. Invantindu-ne in jurul sferei pentru a-i cuprinde intreaga infatisare, observam ca are inclusa in ea o alta sfera, mai mica. Inclus este un cuvant bland. Este ca si cum aceasta sfera ar fi inpinsa fortat. Sau mai bine zis, daca luam in seama crapaturile din jur, cred ca cel mai potrivit ar fi sa spunem ca este vorba despre un impact de tip coliziune. Pot spune ca mi-a trecut prin gand si asemanarea cu un ochi, insa am renuntat la idee, asta deoarece am descoperit existenta mai multor asemenea sfere in diverse state din lume.

M-am intrebat atunci: ce cauta o sculptura moderna la Vatican? Exista o aripa in Muzeul Vaticanului cu opere de arta contemporane, insa toate se aflau intr-o singura sala, iar majoritatea erau picturi, sculpturi in lemn, vitralii, nimic de dimensiunea acesta. Nimic atat de evident.

Nu mica mi-a fost mirarea sa aflu ca exista multe astfel de sfere in lumea intreaga. De aceeasi marime, facute din acelasi bronz (aliaj al cuprului). Singura diferenta intre ele este ca fiecare in parte infatiseaza o alta etapa a coliziunii.

Inainte de a incerca sa deslusim semnificatia acestor sfere, sa vedem cateva fotografii:

1) Sfera de la Vatican - denumita si Death Star, Italia










2) Sfera din New York, America, United Nations, Bulevardul 1, USA














3) Sfera din New York, Battery Park, WTC, USA - in prima fotografie distrusa dupa explozia de la turnurile gemene, unde era amplasata in mijlocul unei fantani, in a doua fotografie refacuta (cica) in memoria celor morti la 11 septembrie, in Battery Park (locatie temporara).






























4) Sfera din Washigton District Columbia- Sculpture Garden, USA 


















5) Sfera din San Francisco- Golden Gate Park, California, USA














6) Sfera de la Berkley Univerisity of California, USA 














7) Sfera din Tehran - Laleh Park, Iran













8) Sfera de la Trinity College, Dublin, Irlanda













9) Sfera din curtea cladirii American Republic Insurance, Iowa, USA














10) Sfera de la Italian Foreign Office, Pesaro, Italia














11) Mills College, Oakland, California, USA












Inafara de acestea mai exista inca una in USA, in Indianapolis, Indiana, care ar fi a 12-a, si cu siguranta numarul nu se opreste aici (cel putin nu pana la 13, si nu ma refer la fatalitatea numarului 13 ci la semnificatia lui pentru anumite grupuri).

Ca un sumar al sferelor avem:
  • cele mai multe in USA 7, 
  •  2 in Italia (dintre care cea mai mare si mai importanta dintre toate sferele din lume la Vatican),
  • 1 in Iran
  • 1 in Irlanda.
Si repet, nu cred ca acestea sunt toate.

Semnificatia sferelor:  Prima idee care mi-a trecut prin minte a fost ca seamana cu un ochi urias. (sfera de la Vatican). Ceva care sa simbolizeze ochiul atotvazator al masonilor. Insa, cercetand si descoperind rand pe rand si celelalte sfere, mi-am data seama ca fiecare dintre ele face parte dintr-un puzzle. Diferenta dintre ele este ca fiecare infatiseaza un alt stadiu de distrugere. Pentru mine este insa clar ca lumina zilei ca piesa finala este cea de la Vatican.

Acum, ar putea semnifica doua lucruri:
  • fie "nasterea" unei noi lumi (new wold order), dintr-o lume deja mecanizata (robotizata), cu promisiunea ca va fi o lume mai buna, cand de fapt se observa ca sfera mai mica din interior este chiar mai mecanizata decat cea anterioara (adica sfera mai mare)
  • fie o coliziune puternica a planetei noastre cu un alt corp ceresc (o stea, o planeta mai mica), care va ameninta sa ne distruga cel putin partial. Exista tot mai multe zvonuri despre acest corp, care se zice ca graviteaza  in galaxie si se reintoarce catre Terra o data la 8000 de ani. Aceasta ipoteza este destul de plauzibila, avand in vedere interesul major al USA si al Vaticanului fata de Romania in anul 1996. (dar despre aceasta intr-o postare viitoare - un secret de gradul zero partea a II-a...)
Astept pareri si impresii.

PS: legat de fotografia sferei din Oakland, California, va rog sa observati reproducerea ei artificiala


Aceasta imagine o puteti gasi prin google maps accesand linkul: http://maps.google.com.au/maps?client=firefox-a&hl=en&q=g&ie=UTF8&ll=-33.951165,150.87886&spn=0.001573,0.002393&t=h&z=19

PS 02.06.2011
12)  Am mai descoperit inca o sfera, de data aceasta in Japonia, la Muzeul in aer liber Hakone

















PS 11.10.2013
Nu stiu cum se face ca, pe parcursul articolului, am uitat sa mentionez cu desavarsire autorul acestor "opere de arta intamplatoarea si moderne". Ei bine el este nimeni altul decat Arnaldo Pomodoro (dl Rosie :) . Daca veti da click pe numele ingrosat, veti ajunge la pagina lui de internet, unde are postata o fotografie TOTAL "nevinovata", nu credeti! Mai evident de atat....


13) Si cum astazi ete o zi buna pt descoperiri ,iata inca 2 sfere, tot in Italia, de data aceasta in Milano, cartierul Santa Giulia 


14) Italia, Florenta , Fortul Belvedere 
Nu stiu de ce, insa am impresia ca unele dintre aceste sfere pur si simplu au tot fost mutate pe glob. de exemplu aceasta seamana cu cea din Japonia, izbitor, chiar daca unghiul este altul.


15) Si de ce nu Franta, Palatul Regal



Inafara de sfere, dl Rosie mai face si niste discuri solare, la fel de iterative, cu mici diferente, care se regasec in orase ale marilor puteri ale lumii: Moscova(Rusia), Brazilia, America, Italia

9 comentarii:

mai este o astfel de sfera in fata ministerului de externe din roma, pe linia autobuzului 32 luat din piata risorgimento spre tor di quinto.

Multumesc frumos, insa am trecut-o, este cea de la numarul 10. Oricum, multumesc pt vizita, iar in cazul in care descoperiti o alta inafara de cele din articol va rog sa ma atentionati.

culoarea aurie simbolizeaza noua era inspre care ne indreptam, cea a varsatorului; sfera in sfera inseamna noua fata a pamantului, deci evolutia. Vom evolua! Toate sferele din lume se aseamana pentru ca Arnaldo Pomodoro este creatorul lor. Ideea ca este inserata in "Templul lui Solomon"(adica Vaticanul) inseamna ca suntem aproape de eveniment.

Stiam ca dl Rosie este presupusul lor autor. Referitor la chestia cu evolutia, permite-mi sa ma indoiesc. Tot ce vad in jur imi indica o INVOLUTIE, in defavoarea individului de rand, o rupere de natura si o rupere a omului de latura lui umana, adica ROBOTIZAREA- vezi mecanismul din sfera. Toate sferele din lume nu doar seamana, ci ai uitat un detaliu: se completeaza, pt ca, puse intr-o anumita ordine redau un eveniment ceva. Crezi ca sunt intamplatoare si s-a rezit intr-o noapte dl Rosie sa faca asa...sfere peste sfere :D!

Arnaldo Pomodoro zici? A random door loop, oare nu asta a creeat?

Cat despre culoarea aurie, nu trebuie sa ne cramponam in a o descifra pt ca este inselatoare, iti fura ochiul. Mai important este materialul, intelegi?

Personal cred ca arata futurist si pentru asta a fost copiata, arata bine, orice speculatie mi se pare iesita din comun. Exista multemonumente sau sculturi mai moderne sau mai putin moderne care au fost reproduse , ex . Turnul Eifel.

Aici nu vorbim despre o reproducere, ci despre sfere care pastreaza numai materialul folosit la constructia lor, in rest fiecare dintre ele prezinta alta etapa a unui proces, nici una nu este exact la fel cu cealalta.

Iar faptul ca Vaticanul o detine pe cea mai mare dintre ele ca marime, culmea, expusa si in curtea Conului de Pin, ar trebui sa dea de gandit oricaruia dintre cei care inca stiu sa isi mai puna intrebari din cand in cand.

La Muzeul Vaticanului exista o zona restransa dedicata artei contemporane, majoritatea picturi pe sticla, tablouri in stiluri avantgardiste, cateva sculpturi mici in lemn. Pe langa scara eliptica de la iesirea din muzeu, sfera din curtea conului de pin este cea mai importanta piesa contemporana de arta (si nu numai). Ti se pare o "speculatie"??? Better sit on it!

A...și încă o chestie..Pământul, Terra, nu este ceea ce credem NOI că este, cum nici Luna, de altfel. Suntem făcutți și manipulați să credem că SUNT ceeea ce SUNT. Treci dincolo de distragerea atenției. REALITATEA e total diferită...

Mai este o sferă și în Israel la Universitatea din Tel Aviv

de curand am dat din intamplare peste o carte, "Religion and Revelation after Auschwitz", de Balazs Mezei. curios, in pagina 294 atentia autorului s-a indreptat catre aceste Sfere misterioase, imprastiate pe tot pamantul, dar, mai ales, asupra celei de la Vatican. Parerea acestui scriitor este ca, sfera mai mare, reprezinta intr-un fel lumea veche, cea care a functionat dupa anumite reguli, cea din care venim noi, cea in care mai exista anumite repere f importante (unul dintre cele mai importante repere de-a lungul istoriei este familia). Aceasta lume apare ca sfasiata, lasand la iveala o noua lume, pe cale sa apara. acest proces lasa privitorul cu un sentiment de haos, orivind la acest mecanism jumatate biologic, jumatate robotizat, a carui natura este greu de determinat. pare asteptarea unei realitati a carei forma este greu de definit, de previzualizat macar, din moment ce pare mai aproape de haos, decat de ceva organizat.... spus in mai putine cuvinte, lumea asa cum o stim este pe cale sa fie sfasiata din interior, o noua lume ce pare bazata pe haos pare ca sta sa apara, o lume mecanizata, care pare ca nu are legatura cu rotunjimea (care inseamna perfectiunea), pe care o macina din interior.

Trimiteți un comentariu

Daca vreti sa lasati un mesaj, acum e momentul!