Scriu aceast articol special pentru a face cunoscuta o destinatie de weekend despre care multi dintre noi au auzit, insa putini se incumeta sa si mearga la Slanic Prahova, desi se afla la numai 1h-1h:30 min de Bucuresti. (putin peste 100 de km depinde ce drum alegeti)
Lacul Miresii 20 m adancime |
Daca plecati la ora 7:00 din Bucuresti, veti ajunge la Slanic Prahova mai devreme de ora 9:00, chiar si luand in calcul opririle de pe drum (pentru cei pasionati de fotografie). Zic asta pentru ca traseul de iesire din Bucuresti spre Slanic este evident pe DN 1. Dupa ce se trece de Ploiesti (pe centura, nu intrati in oras), va recomand sa faceti dreapta spre Paulesti, asta deoarece
acest drum are un farmec aparte. Padurea il inconjoara din ambele parti, creeand un fel de copertina din ramurile opacilor, printr car, din loc in loc se strecoara razele soarelui de dimineata. Padurea miroase a pamant si a verde, si a aer curat, si pentru o vreme veti avea impresia ca sunteti in alta lume.
acest drum are un farmec aparte. Padurea il inconjoara din ambele parti, creeand un fel de copertina din ramurile opacilor, printr car, din loc in loc se strecoara razele soarelui de dimineata. Padurea miroase a pamant si a verde, si a aer curat, si pentru o vreme veti avea impresia ca sunteti in alta lume.
Pentru a va configura propriul traseu accesati Google Maps sau dati click pe tilul articolului pentru a fi redirectionati catre site-ul Slanic Prahova unde gasiti mai multe indicatii rutiere si o mica harta.
Bugetul minim :
- Intrarea la uriasa piscina naturala (de fapt lac, dar care este foarte frumos amenajat de jur imprejur) se face printr-un restaurant cu specific romanesc, dotat cu o parcare cu taxa (5 ron p toata ziua).
- Taxa de intrare este de 20 Ron/ adult si 10 Ron pe copil (pana la 14 ani).
- Taxa de chaise-long 10 Ron (in acest pret intra si umbrela)
Facilitati:
- De jur imprejurul lacului sarat (in care nu este nevoie sa stiti sa innotati pentru a va balaci pentru ca va tine apa la suprafata) sunt podete construite pe care se afla chaise-longuile, mai exista si o plaja cu nisip cu chaise-longuri,
- o trambulina de unde cei curajosi pot face sarituri in apa,
- mai multe restaurante pitoresti (o Cola mica 6 ron, 1 bere Heineken 8 Ron), insa exista si posibilitatea sa veniti cu gratarelul dupa voi si sa va asezati pe deal la masutele special amplasate in acest scop. (desi nu sunt foarte multe, va recomand sa mergeti mai de dimineata). La fel puteti sa stati pe iarba pe prosoape daca nu va permiteti un chaise-long.
- Exista dincolo de constructia de lemn vopsita in verde trei lacuri cu namol in care , ei bine, va invit sa va innamoliti (este bine pt reumatism). De spalat de namol va invit sa va spalati tot in lacul unde v-ati innamolit, pentru ca la dusuri nu este permis, si nici in lacul destinat balacelii.
- dusurile sunt foarte moderne si exista si cabine de schimb, toate foarte curate
cabine de schimb |
lavoarele, cabinele de schimb, iar in spate dusurile (nu se vad) |
Tratamente: lacurile cu concentratie mare de sare sunt folosite la tratarea unor boli reumatismale degenerative si diartritice (spondiloze cervicale, dorsale si lombare, artroza, poliartroza, tendinita, tendimiozita, periartrita scapulohumerala), celor aflati in stari posttraumatismale (dupa entorse, luxatii si fracturi ale membrelor, tratate prin metode chirurgicale si vindecate, dupa artroze), celor acuzand boli ale sistemului nervos periferic (pareze usoare, sechele vechi ale poliomelitei, urmari dupa polinevroze) boli ginecologice (insuficienta ovariana, cervicita cronica, metrosalpingita cronica), boli respiratorii (bronsita cronica si traheobronsita, astmul alergic), boli dermatologice (psoriasis, ichthyosis incipient, dermatita keratotica), si desigur boli vasculare (varice incipientes, erythremelalgia).
3 comentarii:
Super! Ma intreb daca ai cum sa ajungi acolo cu mijloace de transport in comun? sunt ce autobuze/microbuze ce merg incolo?
Alice, este un nene care are un microbuz pe site-ul celor de la Slanic, care face rute de la Bucuresti la Slanic. Numarul lui de tel il gasesti urmand linkul de mai jos. Se numeste Dorel Rizea. Poti sa-l suni sa intrebi cat taxeaza si care este numarul minim de persoane.
http://www.slanic.ro/acces.html
Oricum este un loc frumos si merita efrotul nu prea mare de a merge acolo. Eu nu m-as duce la stranduri obisnuite nici daca m-ai tiri cu forta.
:)) te inteleg nici eu nu ma duc la strand! multumesc de recomandare. voi nota pentru data viitoare cand ajung in Bucuresti
Trimiteți un comentariu
Daca vreti sa lasati un mesaj, acum e momentul!