14 apr. 2011

11 septembrie 2001 si filmul The Patriot

Ne amintim cu toti de filmul The Patriot, cu Mel Gibson in rolul principal...frumos film, nu? captivant! Rezumatul il stiu multi pe de rost.
Dar ce se intampla cand, conform celor povestite in articolul Rain Man si Industria Muzicala, ne sunt puse semne la vedere peste tot si totusi noi nu le vedem? Industria muzicala "colcaie" cum imi place mie sa zic, cu aceste semne la vedere.

Dar oare si cinematografia sa fie cazuta in aceasi patima? Din pacate...da! Vreau sa va atrag atentia asupra unei scene de la inceputul filmului. Are legatura cu tragedia deloc intamplatoare de la 11 septembrie 2001 din America.

Filmul "The Patriot" a fost lansat cu un an inainte, in 2000. Si in el s-au strecurat "profetii" a ce urma sa se intample un an mai tarziu. Am taiat scena din film- o puteti viziona dedesubt. Cine va aduce un argument de genul: este pur si simplu o intamplare, tin sa il contrazic. Exista o multitidine de sute de alte combinatii de numere pe care sa le rosteasca personajul. De ce le rosteste tocmai pe acestea si apoi mai adauga si: "perfect...perfect!" pentru mine inlatura orice dubiu! Puteti sari direct la  minutul 3:18, cand vom fi la cateva secunde de scena respectiva.


12 comentarii:

Ce filme ai mai vazut , Rapha, nu pot sa cred ca asta e ultimul ;)

Limitless. foarte "interesant". am sa-i dedic o postare cand o sa am mai mult timp. :)

in ce priveste Patriotul, pur si simplu am decis sa-l revad intr-un moment de plictis. Si desi prima oara mi-a scapat, acum l-am vazut cu alti ochi si am observat imediat ca ceva "miroase".

Tocmai am vazut "Kings speech" Impresionant , dar nu l-as recomanda ca remediu impotriva plictisului :)

Cat despre paralela din filmul patriotul - interesanta. Poate fi coincidenta.....dar daca nu e, cum o interpretezi? :)

Eu nu cred ca este o simpla coincidenta. Am explicat de ce: pt ca exista o posibilitate destul de mare de combinatii de alte numere care sa redea greutatea scaunului; in al doilea rand, scena este foarte aprope de inceputul filmului, special pentru a nu putea fi observata (stii cand lumea de foieste, isi aseaza floricelele in brate, cand mai fuge la bucatarie dupa niste apa etc etc).
Insa cel mai important, daca scaunul avea intr-adeva greutatea de 9 pounds 11 ounces (adica in jur de 4kg si jumatate, cu siguranta ata aceea subtirica si rupta, care se mai tinea intr-un fir, din partea stanga a mainii tale cum privesti monitorul, ar fi cedat!-vezi min 3:29- 3:30). Si chiar si asa, si tot nu mi se pare o greutate justificata: in primul rand firul de ata ar fi cedat cum am mai spus, iar in al doilea rand, pentru un scaun balansoar este totusi o greutate mica. (adica scaunul ala il facuse sa stea ca bibeloul?)Pune pauza in min 3:37 si observa adevarat marime a scaunului.

Bine, argumentele tale sunt logice dar nu inteleg ideea finala.....Sa zicem ca e o premonitie...Sau o profetie chiar? (In profetii cei care prevad viitorul sunt de obicei siguri ca se va intampla....iar premonitia e mai mult un "feeling" care poate fi inconjurat de incertitudine)

Parca am spus in articol. exact-"profetii". filmul asta contine o "profetie". o profetie a ceva ce stiau sigur ca urma sa se intample. cum de stiau sigur? te rog nu ma intreba si asta. raspunsul il poti prinde cu mana prin aer, ca doar pluteste, nu?

Dap.....erau conectati telepatic cu Bin Laden sau alte retele din middle east.
Sauuuu s-au aruncat singuri in aer de dragul publicitatii.
Rapha, esti o draguta ;)

Nu, nu s-au aruncat singuri in aer...ca nu s-au aruncat pe ei! nici pe mamele lor. ci niste oameni care erau tocmai buni de "carne de tun". care nu insemnau nimic in fata intereselor. asa cum nici tu spre surprinderea ta poate, nu insemni mai nimic decat pt familia ta.
si nu au facut-o de dragul publicitatii. publicitate au destula oricum.
in ce priveste gluma ta cu Bin Laden asta (ca numele este de fapt un nume de cod ireal, adevaratul nume nu i-a fost dezvaluit), este un popiat de-al Casei Albe, cu care ace asa...niste afaceri de genul ia niste bani, da-mi niste arme....etc
Capisci? Se pare ca nu prea cunosti lumea in care traiesti, ca sa spun asa...

au chiar crezi ca "bin Laden" asta era asa de negasit de toate serviciile secrete. hai fii serioasa!

1. Ata putea sa fie ata de pescuit care rezistenta si suporta multe kilograme.
2. Nu vad ce legatura poate exista intre scena exemplificata si 9/11
3. Osama Bin Laden este numele lui adevarat. Familia saudita Bin Landen este foarte cunoscuta si proeminenta in tot orientul mijlociu. Numele cod dat de CIA era Tim Osman.

1. Ata respectiva nu este ata de pescuit. daca nu ai fost vreodata la pescuit si nici n-ai pus mana pe una vreodata, abtine-te de la a spune prostii. Ata respectiva are firele putrezite, si mai mult, multe dintre fibrele a ceea ce a fost odata fir intreg sunt rupte, deci era imposibil sa sustina greutatea.
2. nu vezi ce legatura are? asta este treaba ta. vor vedea insa altii... (am explicat ca 9 pounds 11 ounces este o greutate prea mare pt ata si prea mica pentru un scaun balansoar folosibil- 4,5 kg).
3. serios? poate i-ai vazut si actul de identitate. Cand, inainte sau dupa operatia estetica? de ce nu l-a gasit CIA-ul si toata haita de servicii secrete??? mai sa fie!! nu cumparam gogosi, incearca la alta poarta!

Trimiteți un comentariu

Daca vreti sa lasati un mesaj, acum e momentul!