Calatoriile

Viata este o calatorie...in timp

Simbolurile...

sunt cheia intelegerii trecutului si viitorului

This is default featured slide 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

27 oct. 2010

Planeta Pamant ...


Atat este de frumoasa in simplitatea ei sacra.

25 oct. 2010

Mausoleul Eroilor (sau Mateias din Valea Mare Pravat-jud Arges)

Dat fiind ca tot a fost astazi ziua armatei romane....


Daca vreodata va intoarceti de la munte pe ruta Pitesti, nu treceti indiferenti pe langa Mausoleul Eroilor din Valea Mare (undeva, vizavi pe dreapta este un restaurant numit Mateias), un loc cu o incarcatura istorica uriasa, unde "parca" inca se mai aude freamatul razboiului!

In faţă esti întâmpinat de cativa localnici care vind produse naturale tradiţionale: miere, brânză, ţuică, siropuri naturale şi ceva ce nu mai întâlnisem, un fel de batoane cu miere şi nuci, cred că sunt foarte bune la drum fiindcă au un aport energetic foarte mare.Dar sa trecem la mausoleu...

Mausoleul este o  constructie ampla care cinsteste memoria eroilor romani cazuti in primul razboi mondial.

Treapta cu treapta ne indreptam spre o intalnire cu istoria



Scari monumentale urca spre turnul ce domina terasa.
Ansamblul arhitectural este realizat in principal din calcar de Albesti si este compus din doua corpuri: primul, orizontal, adaposteste osuarul, pe peretii caruia sunt montate placi de marmura cu numele unor militari cazuti la datorie; al doilea, vertical, are forma unui turn cu foisor, spre care duce o scara in spirala. Aici sunt depuse, in 31 de cripte, osemintele a peste 2. 300 de militari romani.



La prima intrare in mausoleu (unde se gasesc doua tunuri), se pot admira costume de armata din perioada razboiului mondial, extrase din ziarele vremii, harta Romaniei intregita (din care ce-a mai ramas in ziua de astazi....), arme, steaguri si steme, si ...chiar veti fi partasi la o sceneta din razboi :).

Apoi, daca veti mai urca un sir de trepte, veti ajunge in fata acestui basorelief:



Ostasii nostri avantandu-se vitejeste catre gloria deplina a nemuririi
 

Aceste randuri in memoria eroilor nostri mi-a facut sufletul sa imi tresara de admiratie, si sa mi se cutremure totodata, deoarece pentru majoritatea dintre noi, sacrificiul lor a fost in van.... :(


Din pacate flacara vesnica nu mai ardea cand am vizitat mausoleul (este amplasta chiar deasupra basoreliufului de mai sus ) .....

Parterul Mausoleului este decorat cu mozaic de Murano, iar printre personalitati marcante pentru istoria neamului nostru, aici ii puteti admira pe: Buebista, Decebal, Traian:

Burebista Rex



Decebalus Perscorilo
 



Ulpius Traianus
  
Aici se afla un osuar, o capela si inauntrul muzeului diorame cu scene de pe front (tot in mozaic de Murano).





Oseminte ale eroilor necunoscuti...
Fie ca odihna lor sa fi vesnica dincolo de Kogaionon


 





21 oct. 2010

Pana la Pestera Dimbovicioara si inapoi...

A trecut ceva timp de la ultima iesire la munte... Si cum s-a ivit si o ocazie, hop si noi. In prima zi, sambata, am avut un sarbatorit de ....sarbatorit :), dar duminica am pornit cu totii spre unul dintre multele locuri pe care inca nu le-am vizitat: Pestera Dimbovicioara.





Privelistea de dimineata pe care am admirat-o de la fereastra din camera


 

Am pornit din zona Piriul Rece catre Pestera Dimbovicioara pe ruta Bran -Rucar -Pestera catre Masivul Piatra Craiului. Desi sambata a fost innourata, duminica a iesit soarele. Pe drum am facut mai multe popasuri, special pentru fotografii.





am evadat in natura
 




Drumul catre Pestera Dimbovicioarei este plin de serpentine unde veti intalni tot felul de comercianti de pui de ciobanesti, cas, carnati vanatoresti din mistret, caprioara sau urs, diverse sucuri de catina, brad
 

Adăugaţi o legendă
  


Drumul a fost prietenul nostru...
  



Oierii erau cu turmele lor pe camp, la pasunat ...ce priveliste idilica!


Muntii Piatra Craiului vazuti din departare...


La intrarea in cheile Pietrei Craiului, de acum aproape de pestera.
Am platit inainte de intrare in culoar o taxa de 4 Ron/ masina

Cand de o parte, cand de cealalta a drumului ingust, ne insotea raul Dimbovicioara

Stancile masive, de o inaltime ametitoare, sunt "locuite" chiar si in varf de brazi razleti
Aici te vei simti chiar mic si neinsemnat, dar vei fi uimit de frumusetea neasemuita a naturii

Luna octombrie a imbracat padurile in toata paleta de culori a toamnei: galben, aramiu, ruginiu, rosu aprins, iar din loc in loc verdele brazilor vesnici


Si am ajuns la pestera, prima pestera din viata mea! Un eveniment, nu? Cateva informatii geografice:
Pestera Dambovicioarei este situata in zona castica a culoarului Rucar - Bran. S-a format in calcarele de varsta jurasica ale Masivului Piatra Craiului, datorita actiunii apelor paraului Dambovicioarei, a carui vale se gaseste la cativa metri in aval. Este o pestera calda, cu 10 - 12 °C, cu o umiditate moderata si strabatuta de un usor curent de aer.

In bazinul hidrografic al Dambovicioarei se gasesc circa 50 de pesteri, cele mai importante fiind Dambovicioara, Pestera de la Gura Defileului, Pestera Labirintului etc. Dintre ele pestera Dambovicioara, este cea mai lunga si totodata cea mai reprezentativa.

Zona este de un pitoresc aparte, datorita micilor cascade si repezisuri de pe cursul Dambovicioarei:




La intrarea in pestera esti "preluat" de ghizii locali, niste pusti de 9-12 ani, care isi iau rolul foarte in serios si te conduc prin pestera, povestindu-ti in acelasi timp legende si aratandu-ti diverse stalagtite si stalagmite cu forme ciudate.



Ghizii locali :)
 

Pestera propriu-zisa este cunoscuta de inainte de 1579, cand localnicii o foloseau pe post de ascunzatoare impotriva cotropitorilor. Ulterior pestera a fost locul de reculegere al unui pustnic, ascunzatoarea a doi haiduci cunoscuti la acea vreme- Fulga si Budac (ultimii haiduci din tinut), si chiar ascunzisul unui urs.



Stalagtita sub forma de Sarpe ( nu este intamplatoare, se mai gaseste in muntii Ciucas, in forma mare - vezi prezentarea video "Un secret de gradul zero")
 


Berbecul

 

Prin pestera..
 
Exista o legenda care spune ca in perioada primului razboi mondial in pestera isi gasisera adapostul doi haiduci celebri Fulga si Budac, care asteptau intr-o nisa din interiorul pesterii ce ducea spre varful muntelui, si jefuiau oamenii bogati ce veneau sa viziteze pestera oferindu-le celor saraci. Haiducii erau foarte prietenosi cu localnicii, considerandu-se stapanii pesterii ei organizau nunti si petreceri cu lautari, haiducesti in sala mare a pesterii Dambovicioara. Ei totusi au fost tradati, si in urma luptei cu jandarmii, Budac a fost impuscat iar pe Fulga l-au arestat, si l-au trimis in inchisoare. Batranii isi aduc aminte cu drag cum doineau cu jale:
Frunza verde salba moale,
Ici in vale, mai de vale,
Se plimba Fulga calare,
De potera habar n-are
Cu caciula mocaneasca,
Cu sarica moiceneasca,
Nimenea sa nu-l cunoasca

Foaie verde iasomie,
Fulga pleaca-n haiducie,
Cu un fratior voinic,
De-al codrilor
Pe care-l cheama Budac
Si vine la toti de leac.
Fara frica de jandarmi,
Fara frica de guzgani.




Locul pe unde haiducii ieseau din pestera si jefuiau bogatasii
  
In zona pesterii Dimbovicioara se pare ca s-a dat faimoasa batalie de la Posada, prin anul 1330. In capat exista o zona restrictionata, practic o prelungire a pesterii mai stramta, se spune de vreo 370 metri. Eu cred ca este muult mai adanca. Dar ce este cel mai interesant, ATENTIE! se preconizeaza ca aceasta pestera are in jur de 15.000 ani vechime!!din timpul topirii gheţurilor ultimului Würm. (glaciatiunea Wurm)
Bineinteles ca in zona pesterii veti gasi comeciantii locului, care va vor imbia cu bunatati naturale: dulceata de nuci verzi, cas, branza in burduf, sucuri de catina si brad, slana fiarta cu usturoi... Nu-i asa ca va lasa gura apa?

Drumul pe care l-am ales la intoarcerea acasa a fost cel ce duce catre Pitesti. Insa inca eram intre muntii Pietrei Craiului, de a caror frumuseti nu ne mai saturam....












18 oct. 2010

GummyBear!

Draguta noua reclama la Ifantis, nu? Ei bine aceasta este varianta lunga, in spaniola *(cu alte versuri). M-am interesat si nu, reclama Ifantis nu este plagiat la aceasta, ci au obtinut dreptul de a folosi imaginea ursuletului GumjmyBear!

12 oct. 2010

Ce se ascunde in spatele numelui lui Basescu?

Mi-am promis ca nu am sa fac postari care sa aiba nuanta politica nici cat un bob de mazare pe acest blog ...
Dar ce am sa va spun astazi este real!

Presedintele nostru (nu si al meu pentru ca eu nu-l recunosc nici macar ca fiind om), TRAIAN BASESCU ...

Cu putin timp in urma mi s-a trezit brusc interesul pentru criptologie si anagrame. Totul a pornit de la " Lorem Ipsum" (sau mai complet zis- Dolorem Ipsum- intraducere din latina - Fa-ti rau singur)...dar despre asta va povestesc alta data.

Stiti care sunt sansele ca din doua nume sa iasa o anagrama perfecta (cu sens) tot in  doua nume, de aceeasi lungime ca si litere (in cazul Basescu Traian - 7  litere, respectiv 6)? 

ZERO! Nu glumesc! Daca cineva imi poate demonstra contrariul....il astept!

Ei bine ca urmarea a anagramarii numelui Basescu Traian, rezulta:   
                            SATANIC ABUSER!

Ce parere aveti? Credeti ca este o intamplare, sau un semn? Puteti incerca oricand sa obtineti anagrame din cuvinte printr-un motor de anagrame online de exemplu. Incercati si cu alte cuvinte si va vetui da seama cat de mici sunt sansele sa rezulte o anagrama perfecta (ca sens si numarul de litere folosite in fiecare cuvant sa rezulte acelasi).




10 oct. 2010

Misterele de la Sagrada Familia

De multa vreme am vrut sa postez acest articol..insa am amanat (mai mult din lipsa timpului).
In primul rand vreau sa incep prin a va spune ca nimic din ce vedem in fotografii nu poate sa dea fiorul acela pe care-l ai cand te aflii in fata locului unde odata visai sa ajungi. Bineinteles ca ma refer la Sagrada Familia, demult celebra biserica uriasa din capitala Catalunei -Barcelona.



Antonio Gaudi
Desi lucrarile la acesta capodopera arhitectonica masiva (parte a patrimoniului Unesco), au inceput in anul 1882, nici in ziua de astazi nu sunt finalizate, si se preconizeaza ca lucrarile se vor finaliza abia in jur de 2030.

De ce dureaza asa de mult? Pentru ca, celebrul Antonio Gaudi, care a dedicat aproximativ 50 de ani din viata sa acestei constructii, desi a murit in anul 1926 ( curios, calcat de un tramvai), a lasat in urma  schitele, cu "limba de moarte" pentru a se respecta intocmai aceste planuri si a se continua lucrarea lui.

Pe parcursul vietii lui Gaudi construirea bisericii a fost sponsorizata de catre bogatasul Eusebi Guell (da, tot el a sponsorizat si actualul parc Guell), insa dupa moartea sa, biserica catolica refuzand sa sprijine continuarea constructiei, aceasta s-a inaltat pana in zilele noastre din donatii publice.

Acum, pe langa faptul ca Sagrada Familia iti ia respiratia prin frumusetea ei interesanta, nu este numai o piesa de arhitectura ci si un puzzle de dimensiuni uriase. Si de asta m-am convins cu ochii mei... eu cautand nu doar sa admir ci si sa observ si sa inteleg...



Sagrada Familia, o biserica plina de mistere

Desi Sagrada Familia are doua fatade in prezent: Fatada Nasterii si Fatada Pasiunii, exista in plan  si Fatada Gloriei (inca neconstruita). Insa  cea de-a doua mi-a atras atentia mai mult datorita multitudinii de simboluri existente.


Analizand una dintre portile Fatadei Pasiunii


De obicei cand fac o fotografie, imediat dupa, o revad pe display pentru a ma decide daca unghiul a fost bun si daca merita sa o pastrez sau sa am o noua tentativa. Atunci mi-a fost captata atentia de un patrat ce contine 16 capsule cu numere inscrise in fiecare capsula.  
                                                                            

Patratul magic care mi-a atras atentia..

Dupa cum puteti observa numerele sunt (de sus in jos, de la stg la dreapta):
1, 14, 14, 4
11, 7, 6, 9
8, 10, 10, 5
13, 2, 3, 15

Patratul magic se regaseste in mai multe locuri, chiar pe una dintre usile masive....
(dedesubt)


Si pe un perete.....


Oricum veti calcula, pe coloana, pe rand sau pe diagonala, rezultatul adunarii numerelor va fi 33 (treizecisitrei).

Patratul pare gen Sudoku, insa in Sudoku exista o regula, numerele nu au voie sa se repete, cum este aici cazul lui 14 si 10, culmea! asezate iterativ. Si patratul este de 3/ 3 capsule. Deci eu zic ca nu are legatura cu Sudoku (Sudoku eliminat!)

Deci practic sunt trei numere care ies in evidenta: 10 -pentru ca se repeta, la fel 14...si cel mai important numarul 33! Acum ce semnificatie au aceste numere:

33 (treizecisitrei) -
  •  este format din cifra 3 iterata-in majoritatea religiilor (crstinism, budism, hinduism) divinitatea este reprezentata prin cifra 3 (Tatal- Fiul- Duhul Sfant; Buddha- Dharma-Sangha; Brahma-Vishnu- Shiva) -deci trei este cifra perfectiunii; chiar si timpul il masuram in trei (trecut, prezent, viitor)
  • se spune ca Isus a fost rastingnit la  33 de ani -in anul 33 A.D. ( varsta la care omul atinge perfectiunea fizica si psihica)
  • coloana vertebrala umana are 33 de vertebre
  • Numarul 33 este format din adunarea lui 11 cu 22 de exemplu. de ce 11 si 22? 11 si 22 sunt deasemenea numere cu puteri deosebite (care pot fi atat de partea binelui cat si a raului).
11 reprezinta numarul profetiei, viziunii, energia (nu neaparat buna); de exemplu evreii il considera un numar rau; "cordelutele" albastre ale masonilor maestri au 11 cm. De fapt numarul 11 reprezinta si esenta a tot ce este pacatos, rau si imperfect- pentru ca depaseste cifra 10 a poruncilor; In Biblie este clar, alb pe negru ca 11 este cifra Antihristului (al 11-lea 'corn"):
" In urma am privit in vedeniile mele de noapte si, iata, o a patra fiara inspaimantatoare si infricosatoare si nespus de puternica ......Ea se deosebea de toate celelalte fiare de mai inainte si avea zece coarne. M-am uitat cu luare aminte la coarne si, iata, un alt corn mic crestea intre ele..."(vezi Daniel capitolul 7, versetele 7-8 despre apocalipsa)
22 reprezinta un multiplu al lui 11, este unul dintre numerele cheie ( 11, 22, 33)
  • dar 33 are o insemnatate deosebita si pentru masoni ( citez pe cineva de la tv: "noi vorbim adesea la intrunirile noastre de Dumnezeu"- probabil ca da, zic eu, dar nu in sensul bun din pacate, pentru ca si dusmanul omului stie Biblia pe de rost si a avut chiar curajul sa incerce sa-L ispiteasca pe Fiul lui Dumnezeu- am inchis paranteza). Este cel mai inalt rang din consiliul suprem al lojelor masonice.
Asadar numarul 33 descoperit la Sagrada Familia poate reprezenta lucruri total opuse, pentru fiecare ce vrea sa vada: pe Isus sau masoneria-illuminatii (urmasii lui lucifer cel luminat -dusmanul omenirii ).

Al doilea lucru care mi-a atras atentia este reprezentarea statuilor sculptate.


Sarutul lui Iuda, sarutul tradarii
 
Dupa cum puteti vedea, relieful prezinta doua personaje, unul imbratisandu-l pe celalalt intr-un gest aparent de trandrete, sarutandu-l pe obraz. La baza se observa sarpele (intruchiparea raului inca din Gradina Edenului, cel care i-a amagit pe Adam si Eva). Se spune ca Iuda L-a tradat pe Isus pentru ca a fost posedat, si l-a vandut pe 30 de arginti. Imediat ce si-a dat seama ce a facut, a vrut sa returneze banii, insa fapta era deja facuta. S-a sinucis si a murit inainte ca Isus sa fie rastignit, tot la indemnul Diavolului (sarpelui).


Un alt simbol este ochiul inclus in triunghi, banuiesc binecunoscut de-acum de toata lumea, simbol al masonilor.


Marele sigiliu masonic- piramida si ochiul atotvazator

Intr-un singur film artistic simbolul ochiului atoatevazator a fost dezvaluit ca fiind de natura rea, precum si este, si anume....Lord of the Rings

Piviti atenti mai jos de piramida, in stanga, scris "in oglinda", apare numele Socrates (adica Socrate, da, chiar el). De ce aici, aproape de piramida masonica? Hm...Pai probsabil era mason! Ce mod de gandire stupid, veti zice probabil! De fapt mai mult ca sigur asa veti zice...dar.... 
Ce stim despre Socrate? Ca era un intelept, filozof, eu zic ca era si alchimist (asta pentru ca invatatorul lui, Archelaos, era de exemplu alchimist). Ca s-a nascut se spune, cu vreo 400-500 ani inainte de Hristos. Sa fi existat masoni de atunci, inca? Eu spun ca da!

Priviti atenti fotografiile de mai jos: prima infatiseaza judecata lui Socrate, urmatoarele doua: statuia lui George Washington (cunoscut mason) si reprezentarea cea mai cunoscuta a lui Baphomet (zeitate satanica, adulata de masonerie). Vi se pare ceva similar?


Scena de la judecata lui Socrate



Eu sunt de parere ca nu exista coincidente. Coincidentele trebuie intotdeauna sa ne dea de gandit. De fapt definitia coincidentei este = Faptul de a coincide; potrivire (întâmplătoare) a două lucruri, evenimente, fapte etc. Eu tocmai v-am prezentat trei "coincidente".... Comunicarea nonverbala in arta si reprezentari este foaarte simbolica cand vine vorba de masonerie si iluminati. Este limbaj codificat "ascuns la vedere".

Acum ca am lamurit-o si pe asta, sa trecem mai departe:


Si ce este adevarul?

Ce este adevarul? Toti pretindem ca vrem sa stim adevarul. Sa nu fim mintiti...Dar oare chiar ne dorim adevarul? Un lucru este clar: ADEVARUL TE VA ELIBERA! Adevarul elibereaza in primul rand constiinta. Dar cum poate cineva sti ce este adevarat si ce nu? Nu in toate situatiile ne putem da seama care este calea dreapta, chiar daca ne dorim, nu?

Dar ce vrea sa zica aceasta intrebare: "Si ce este adevarul?" incrustata pe aceasta usa? Puteti gasi destule baliverne pe intrenet despre acedasta intrebare care a "sarit in  ochii" multora. Bieninteles ca poate avea dublu inteles si oamenii vor incepe sa filozofeze in prezenta ei, dar adevarul este ca aceasta intrebare este din Biblie.

"Ce este adevarul?" a fost intrebare pe care I-a dresat-o Pilat din Pont lui Isus. Iar Isus a spus: " Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa."

Eu sper ca am inteles macar o mica parte din adevar. Adevarul il afli cand ai inima si mintea una, desi in aceasta lume vicioasa este o lupta sa faci asta in fiecare zi, atunci cand descoperi incet-incet care sunt "lucrurile" care conteaza in viata, "lucrurile" care  nu se pot cumpara, ci doar se daruiesc si se primesc, si care iti daruiesc pacea.

Apropo, "Adevarul te va elibera" nu este dintr-un film, este tot din Biblie (Ioan cap8, v32).



Anul 1996 in cifre romane


De ce este trecut anul 1996 aici? Ce insemnatate are anul 1996? Bineinteles ca au fost multe "evenimente".
Dar cele care mi-au atras mai mult atentia sunte cele de mai jos.
  1. in primul rand este an bisect de 366 zile
  2. 14 februarie: Biblioteca Apostolică a Vaticanului aprobă pentru Arhivele Statului român microfilmarea unor documente referitoare la istoria României.
  3. 13 decembrie: Liderii Uniunii Europene au prezentat design–ul bancnotelor EURO, care au inlocuit banii locali ai tarilor membre

     
Mai sunt multe simboluri precum cele de mai jos. Dar pentru a le descifra este nevoie de vaste cunostinte de simbolistica, si nu numai. Sper ca macar cele pe care vi le-am dezvaluit sa va pastreze atentia vie atunci cand vizitati orice loc din lumea asta mare!


Simboluri asteptand sa fie descifrate...














    

    Adevărul este o flacără atât de luminoasă încât mulţi oameni nu-i pot suporta lumina. Unii închid ochii ca să nu-l vadă, iar alţii fug ca să nu fie arşi.