Calatoriile

Viata este o calatorie...in timp

Simbolurile...

sunt cheia intelegerii trecutului si viitorului

This is default featured slide 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

10 aug. 2012

Carti de povesti ieftine ca braga

Pentru cei care au copilasi marisori care stiu sa citeasca sau carora vreti sa le cititi povesti, Editura Litera are la oferta carti de povesti la pretul de 5 Ron. SIngurele povesti care mai sunt pe stoc sunt:  Scufita Rosie, Inima de piatra, Spargatorul de nuci,  etc. Fiecare carte mai contine pe langa povestea principala inca vreo trei-patru povesti, si pe deasupra si un CD cu povestile in format audio. 

Pentru cine este interesat dati click AICI. si cautati in pagini aceste carti. Costul de transport este 8 Ron.

8 aug. 2012

Binecuvantare sau blestem?

De cate ori am fost la nuntile prietenilor sau rudelor, am incercat pe cat posibil sa fac prezenta la biserica. Nu sunt o persoana bisericoasa, nicioadata nu am fost, chiar imi amintesc ca fiind copil si mergand de Pasti cu familia la biserica, cum era obiceiul, eram indemnata cand intrebam ce trebuie sa fac odata ce intru, sa ma uit ce fac cei dinaintea mea: era ceva de genul treci pe sub masa, pupi icoana din dreapta si iti faci cruce, pupi icoana din stanga si iti faci cruce, treci pe la popa sa iti dea paine inmuiata in vin si pe drumul de iesire mai pupi nu stiu ce icoane erau in cale si reprezentau pe nu stiu ce sfant. Si intotdeauna ma simteam stupid si rasuflam usurata dupa ce scapam de "ritual". Cred ca la mine pur si simplu nu a prins niciodata chestia asta cu "urmareste turma" de fapt...

In fine, sa trecem la subiect. Revin la ritualul de nunta. Si, cu ocazia unei nunti, cum stateam eu acolo in biserica si ascultam cantarea de nunta, odata incep preotii (ca erau mai multi, deh!) sa cante binecuvantarile miresii: "Si tu, mireasa, marita sa fii ca Sarra, sa te veselesti la Rebeca, sa te inmultesti ca Rahela, veselindu-te cu barbatul tau si pazind randuielile Legii, ca asa a binevoit Dumnezeu." 

Eh, uite ca partea cu : "sa te inmultesti ca Rahela", n-am inteles-o!  Si nu pentru ca as fi eu tare de cap. Ci pentru ca exista numai una Rahela in Biblie, ea fiind una dintre cele doua sotii (si sora buna a celeilalte, Lia) ale lui Iacov. De fapt povestea este ca Iacov pe Rahela o iubea si o dorea de sotie, insa socra-su, dupa ce l-a pus sa munceasca pt el 7 ani la rand promitandu-i ca i-o da, in noaptea nuntii, dupa ce l-a imbatat bine, i-a trimis-o in cort pe Lia, sora mai mare a Rahelei, de frica cum ca daca cea mica s-ar marita inaintea ei, aceasta ar ramanea nemaritata. Si uite asa a mai muncit Iacov inca 7 ani ca s-o ia si pe Rahela, si s-a procopsit cu 2 neveste (deloc rau aud pe unii! ). Pana acum pare telenovela.

Mai departe insa deslusim "binecuvantarea". Nemailuand in considerare ca Lia ii daruia mai multi fii, si pe langa Lia si roaba Liei, Rahela a fost si stearpa la inceput dandu-si acordul ca sotul ei sa se culce cu roaba sa, apoi i-a daruit numai 2 fii, pe Iosif si Beniamin. Cu greu l-a nascut pe Iosif, insa si mai greu pe Beniamin, in urma nasterii celui de-al doilea fiu dandu-si duhul. 

Asadar! Dragutii de preoti le ureaza tinerelor mirese sa aiba nasteri grele si sa se cam limiteze la una, ori de nu sa moara in chinuri??!!! Poate nu am inteles eu bine??!! Ma lamureste cineva in bransa poate?

Citatele din Biblie sunt din Facere, capit. 35.

16. Dupa aceea au plecat din Betel. Si si-a intins cortul sau dincolo de turnul Gader. Dar cand se apropiase de Havrata, inainte de a intra in Efrata, Rahila a nascut si nasterea aceasta a fost iar tare grea.
17. Si pe cand se chinuia Rahila in durerile nasterii, moasa i-a zis: “Nu te teme, ca si acesta va fi baiat!”
18. Iar cand Rahila isi dadea sufletul, caci a murit, a pus copilului numele Ben-Oni, adica fiul durerii mele, iar tatal lui l-a numit Veniamin.



6 aug. 2012

Parc de Ciutadella

Stiu, nu am mai scris de mult articole pe blog, insa astazi mi-am amintit ca mai am undeva "in sertar" un loc frumos despre care nu am scris sau postat fotografii. Ma refer la un parc urban din Barcelona, un loc idilic si probabil cea mai mare oaza de verdeata din orasul cosmopolit. A fost infiintat undeva pe la mijlocul secolului al XIX-lea si pentru zeci de ani a fost singurul spatiu verde al orasului.

Suprafata pe care o ocupa de aproape 30 de hectare este destula incat sa satisfaca dorul oricui de plimbare, mai ales daca luam in considerare ca plimbarea prin parc se poate incheia si cu o vizita la Zoo ca tot este exact langa, sau poate la Muzeul de Stiinte ale Naturii.

Denumirea parcului se spune ca se trage de la faptul ca Regele Filip V, dupa ce a castigat in 1714 razboiul de succesiune, a cladit aici o fortareata in forma de stea care mai tarziu a devenit si inchisoare pentru detinuti politici . Pentru a fi construita, a fost nevoie ca un intregul cartier Ribera sa fie demolat, fiind reconstruit tocmai 30 de ani mai tarziu in cu totul alta locatie, astazi cunoscut ca Barceloneta.  In 1869 s-a emis ordinul ca fortareata sa fie demolata.


De designul fantanii parcului, La Cascada,  s-a ocupat arhitectul catalan Josep Fontsere. Si cum Antonio Gaudi si-a cam lasat amprenta prin toata Barcelona, de ce n-ar fi facut-o si aici. Se pare ca fantana baroca construita in anul 1888 este oarecum gandita si de el in calitate de asistent al lui Fontsere, insa pe atunci tanarul arhitect era putin cunoscut si fascinat de grifoni innaripati. Printre statuitele ce infrumuseteaza minunata fantana se numara Nasterea lui Venus, Carul Aurorei cocotat tocmai hat in varf. Ce bine aduce cu Carul lui Apollo, nu? Asta pentru ca ei bine, Aurora era sora lui Apollo, adica zeita Lunii. Si uite asa de fugareau ei unul pe altul, dar asta este o alta poveste...

Carul Aurorei

Nasterea lui Venus

vedere dinspre fantana spre parc 
Parcul este amenajat foarte frumos cu promenade largi, multe flori, leandrii si palmieri. Exista chiar si un lac mic pe care te poti plimba cu barca si totodata imprieteni cu ratustele.

lacul
o ratusca sta pe lac...

Mamutul si noi :)

Leandrii infloriti

detaliu romatic fantana arteziana

Castelul celor 3 dragoni
cladirea Parlamentului

Un loc care cu siguranta merita vizitat.