2 sept. 2010

Va amintiti de povestea cu BARBA ALBASTRA?

Va mai amintiti de povestea cu Barba Albastra?
In fapt o poveste de groaza, care incanta copii prin faptul ca era -de groaza- bineinteles!

Era cam asa: Regele Barbă albastră dorește să se căsătorească, el reușește în cele din urmă să ia de soție pe fiica frumoasă a unei vecine. Aducând miresasa în casă dorește să o pună la încercare, dacă ea îl iubește cu adevărat. El spune tinerei femei că trebuie să plece într-o călătorie, încredințându-i cheile casei cu condiția să nu intre în odaia, la care se închisă cu cheia de aur. Din plictiseală și curiozitate femeia va folosi în cele din urmă și cheia de aur, unde va găsi prima soție ucisă de Barbă albastră. Regele întors găsește urme de sânge pe cheia de aur și vrea să-și pedepsească soția. Aceasta va scăpa de la moarte, prin faptul că sosesc frații ei care în cele din urmă ucid regele.

V-ati intrebat insa vreodata de unde vin povestile? Daca nu cumva este un sambure de adevar in spatele povestilor pe care le ascultam sau citeam in copilarie? Dar daca s-ar ascunde un adevar groaznic in spatele unei povesti de adormit copii? Probabil v-ati intreba cine a fost "dementul" care sa vrea sa faca o poveste din asta, nu-i asa?

Ei bine, in spatele acestei povesti sta o poveste TERIFIANTA! O poveste ADEVARATA!

Numele adevarat al lui Barba Albastra este Gilles de Rais, un personaj controversat al istoriei. S-a nascut in 1404 in orasul Chaptoce, Franta, intr-o familie de nobili (cavaleri de fapt). Ca urmas al acestei familii a fost crescut in lux intr-o perioada de saracie lucie generala cand Franta si Anglia se afllau cam pe la mijlocul  Razboiului de 100 de ani.

Tatal sau a murit pe cand Gilles de Rais avea noua ani, iar mama sa l-a abandonat pe el si pe fratele sau, mai departe crescandu-i bunicul (un om rece). La varsta de 16 ani s-a casatorit, devenind si mai bogat. Moartea bunicului sau i-a adus apoi o mostenire uriasa.

Succesul militar i-a batut la usa la varsta de 24 de ani. A luptat alaturi de Ioana d' Arc in doua lupte importante  in care i-au infrant pe englezi in 1429. Regele Charles al VII-lea, in urma acestor victorii, i-a acordat rangul de Maresal al Frantei. De Rais era erou national.  Avea bani multi, castele, faima, si libertate totala. Resedinta sa era mai luxoasa chiar decat a regelui, dadea cele mai costisitoare petreceri si avea in garda sa 200 de cavaleri. Era modelul ideal al nobilului din acele vremuri.

Pana aici totul bine si frumos nu? Quite a catch!!! (dupa cum ar gandi unele fete materialiste). Dar raul are doua fete!!! Una incantatoare cu care te atrage, si fata reala, hidoasa, care evident! nu te-ar atrage, dar este fata adevarata, cealalta este o iluzie.

Dar se pare ca averea uriasa pe care o detinea nu-i era suficienta. Vroia mai mult! Mai multi bani! A inceput sa fie pasionat de ocult, de alchimie, in special de "piatra filozofala"(o substanta) despre care se credea ca transforma metalele ordinare in aur


Pe măsură ce devenea tot mai fermecat de Magia Neagră, el a înce­put să aducă sacrificii, din ce în ce mai multe sacrificii noilor săi zei si demoni.  Poate va intrebati ce sacrifica....Copii. Nu unul, doi. Sute de copii. Atat fetite cat si baietei. Iar aceste atrocitati le-a infaptuit in numai 8 ani (intre 1432-1440).

Potrivit martorilor oculari, Gille de Rais ii atragea pe copii in locuinta sa – in special baieti blonzi, cu ochii albastri –, dupa care ii viola, ii tortura, ii mutila si ii omora. De regula ejacula pe cadavre. Nu se stie numarul precis al victimelor pentru ca multe dintre ele au fost arse. Oricum, se estimeaza ca ar fi fost intre 80 si doua sute. Unii spun chiar 600. Victimele, atat baieti cat si fete, aveau varste cuprinse intre sase si optsprezece ani.

„... Conform mărturiilor referitoare la ţipete, gemete şi vaiete, ca si potrivit denunţurilor sosite din partea numeroaselor persoane de ambele sexe, care au deplâns pierderea şi moartea copiilor lor, numitul Gilles de Rais a răpit băieţi si fete nevino­vate, copii pe care i-a măcelărit bestial, i-a ucis, i-a dezmembrat, i-a ars şi le-a aplicat şi alte torturi, după care acelaşi Gilles le-a sacrificat trupurile demonilor, spiritelor răului, a comis păcatul sodomiei cu băieţi tineri si a preacurvit contra naturii cu tinere fete... în timp ce nevinovaţii copii trăiau, muriseră sau se aflau în chinurile morţii".

Cu adevarat zdruncinatoare este marturia unuia dintre servitorii baronului, Etienne Corillait, care a dezvaluit:

„... ca să-si practice actele de desfrâu cu băieţii si fetele menţionate, împotriva cursului naturii, el îşi lua mai întâi mădularul în mâna stângă sau dreaptă si şi-l freca, până când devenea erect si pulsând, apoi şi-1 plasa între picioarele băieţilor sau fetelor, fiind indiferent faţă de organul feminin natural, şi-si freca membrul viril pe pântecele numiţilor băieţi sau fete cu o excitare libidinoasă, până ce-si arunca sperma pe stomacurile lor... după ce avea un orgasm... avea o plăcere deosebită să observe cum sânt separate capetele copiilor de corpul lor. Uneori, le făcea o incizie în ceafă, pentru a-i face să moară încet, moment în care devenea foarte excitat şi, în timp ce ei sângerau de moarte, el se masturba uneori pe ei, iar alteori o făcea după ce muriseră si corpurile le erau încă fierbinţi...
Ca să înăbuşe ţipetele copiilor când voia să aibă relaţii cu ei, le punea mai întâi o frânghie în jurul gâtului şi îi ridica la trei picioare deasupra solului, după care dispunea să fie daţi jos exact înainte de a muri, şi le poruncea să nu scoată nici o silabă. După asta îşi excita membrul până ce ejacula pe stomacurile lor. Când termina, le tăia gâtul şi le separa capetele de trup. Uneori, după ce mureau, întreba care dintre ei avea cel mai frumos cap".

Ce m-a frapat cel mai tare in aceasta poveste este ca baronul posedat nu a fost tras la judecata din acest motiv.Desi copii dispareau cu nemiluita, se pare ca fapta declansatoare a fost ca l-a insultat pe fratele puternicului trezorier al Bretaniei, Geoffroi de Ferron, bătîndu-l şi trimiţîndu-l în temniţă. Abia atunci, in timpul procesului, a inceput sa se cerceteze aceste crime odioase.

De ce? imi pun eu intrebarea.... Pai gasiti raspunsul intr-un alt articol de pe blog la sectia simboluri.

Pedeapsa aplicata a fost spanzurarea si apoi arderea pe rug. O pedeapsa cam blanda (parerea mea este ca trebuia in ordine inversa)...

Asadar si prin urmare....aveti grija cu ce povesti va delectati copiii!!!

PS: probabil va intrebati "Bine, bine! dar de unde pana unde este Gilles de Rais Barba Albastra?!"

In ciuda precaritatii de documente diversi istorici vorbesc despre prestanta nobila si aerul lui distins, dar mai ales despre faimoasa lui barba albastra. In doua vechi texte bretone si intr-o legenda, Gilles aparea, conform celor spuse de abatele Bossard, sub chipul faimosului "Barba Albastra".


Verill, un istoric contemporan, intr-o lucrare asupra Inchizitiei (Paris 1932), mentioneaza: "..este cunoscut sub numele de Barba Albastra si se povesteste ca un demon familiar a schimbat barba rosie a maresalului in albastra". Un alt istoric, Charles Lea, a relatat si el aceasta anecdota conform traditiei, adaugand: "Demonul i-a schimbat intr-o barba de un albastru arzator superba barba rosie, de care Gilles era asa de mandru". 










0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca vreti sa lasati un mesaj, acum e momentul!