Calatoriile

Viata este o calatorie...in timp

Simbolurile...

sunt cheia intelegerii trecutului si viitorului

This is default featured slide 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

30 ian. 2011

Margarina- plasticul de intins pe paine


Desi cunosc de ceva vreme acest aspect, cred ca totusi mai exista oameni care nu au timp sa se informeze, si carora le-am prinde bine o doza de zguduire si adevar.

Atat de indragita margarina. Cu miros de lapte, cu gust bun, usor tartinabila...IEFTINA! Un deliciu.
STOP!

Este timpul sa aflati adevarata poveste a aparitiei margarinei!!!



Margarina a fost inventata in anul 1868 de catre Mege Meuries, un faimos chimist francez. Reteta originala a margarinei era compusa din: seu de vaca si lapte degresat. Aceasta margarina era mai ieftina (pentru ca proprietatile nutritive era mult mai slabe decat cele ale untului natural obtinut numai din grasimea laptelui), si practic substituia untul - dar numai pentru clasele sarace, pentru ca elita evident papa UNT la micul dejun. Dar acesta este numai inceputul..

Cum a evoluat mai departe insa reteta margarinei?  

24 ian. 2011

Mancam mult-fara sa ne hranim! sau Monoglutamatul de Sodiu

Monoglutamatul de sodiu sau E 621. Il regasiti si sub denumirea de potentiator de aroma.

Ce face aceasta substanta, de care va recomand sa va feriti?  Minte creierul ca ati mancat ceva bun si iti creeaza o satisfactie falsa. De ceva vreme (multa), gospodinele s-au invatat sa gateasca cu ....cum a zic sa nu fac  reclama  (stiti voi...ce puneti la orice mancare dintr-un plic, punga, pentru savoaaareeee..

Oricare ar fi adevarul, simplul fapt

Fara Cuza ....Romania nu ar fi existat!

Astazi 24 ianuarie, se implinesc 152 de ani de cand ROMANIA EXISTA! De cand prin demersurile lui Alexandru Ioan Cuza, acest moldovean care si-a meritat cu prisosinta numele de ROMAN, a implinit visul oamenilor din popor: Unirea Principatelor Moldova si Valahia!Totul a inceput cu Revolutia din Moldova din 1848 numita si "Revolutia popoarelor" (pentru ca in acelasi timp, in mai toata Europa au izbucnit revolutii in Franta, statele germane, imperiul Austriac, impotriva imperiului asupritor -Habsburgic.


18 ian. 2011

Venerarea soarelui in zilele noastre

Vreau sa va supun atentiei ceva ..izbitor! Dedesubt regasiti un basorelief ce il reprezinta pe zeul  venerat de babilonieni (sau mesopotamieni)- Shamash. In limba acadiana Shamash inseamna Zeul Soare. Insa nu era singur, acest zeu Shamash, desi era cel mai venerat dntre ei - exista o trinitate: Sin, Shamash si Ishtar. (luna, soarele si pamantul). Si dat fiind ca tot am in biblioteca Epopeea lui Ghilgames, am sa va redau cateva pasaje in care ne este infatisat cum eroul nostru venera zeul soare, in fiecare dimineata, inchinandu-se catre rasarit. (si pt asta ii multumesc profesoarei de latina din liceu): Citatul este din Tableta a Doua, cand Ghilgames pleaca sa se masoare cu Humbaba -stapanul Padurii Cedrilor - partea a V-a : " Ingenunchind, Ghilgames isi ridica mana catre Soare (nota de subsol: gest de rugaciune): Cu toate ca vorbele lor sunt de rau augur, eu plec, Samas; imi ridic mainile catre tine: de-as putea sa scap cu viata acolo; ajuta-ma sa ma intorc teafar pe Cheiul Urukului: intinde asupra mea umbra-ti acrotitoare!"

16 ian. 2011

In Memoriam ...Mihai Eminescu

Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie


Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie,

Ţara mea de glorii, ţara mea de dor?

Braţele nervoase, arma de tărie,

La trecutu-ţi mare, mare viitor!

Fiarbă vinu-n cupe, spumege pocalul,

Dacă fiii-ţi mândri aste le nutresc;

Căci rămâne stânca, deşi moare valul,

Dulce Românie, asta ţi-o doresc.



Vis de răzbunare negru ca mormântul

Spada ta de sânge duşman fumegând,

12 ian. 2011

Egiptul Antic si ...credintele religioase actuale

Egiptul antic…se spune ca a avut o incredibila longevitate ca si imperiu, de circa 3100 de ani! (i. Hr). Daca ar mai fi existat in ziua de astazi, ar fi fost o civilizatie de peste 5000 de ani! Oau!

Sub conducerea faraonilor a inflorit ca civilizatie, in special in timpul Dinastiei a XVIII-a (Tutankhamon, Hatchepsut, Amenhotep III, Ramses II). Insa imediat dupa Dinastia a XIX-a (Ramesses I – perioada exodului israelitilor din Egipt), a inceput declinul.


Faptul ca Egiptul era imens ca teritoriu insa, a condus la revolte populare, lupte intre faraoni si cler, si rivalitati interne. Astfel perioada de apogeu a civilizatiei egiptene a fost urmata la "scurt timp" de atacuri puternice ale dusmanilor imperiului.
Prezente straine au invadat incet incet Egiptul: asirienii, persanii, apoi grecii (Alexandru Macedon).
 
La randul si timpul sau, Imperiul Roman, simtind momentul oportun precum un animal de prada (dat fiind ca Egiptul era slabit de ceva vreme de luptele atat interne, cat si de cuceritori) ataca!

8 ian. 2011

Sambata recunoscuta de Ortodoxie ca ziua a 7-a

Incepand de anul acesta, Ortodoxia recunoaste sambata ca fiind ziua a 7-a, ziua in care, dupa ce l-a facut pe om, creatia Sa cea mai draga, Dumnezeu s-a odihnit. 

Probabil multi oameni au fost derutati atunci cand au vazut noua randuiala in calendarele ortodoxe de anul acesta. Probabil s-au intrebat de ce linia de delimitare a saptamanii este imediat dupa ziua de sambata, iar saptamanile incep cu duminica.

4 ian. 2011

Anul 2011 si evenimentele astronomice

Anul 2011 a fost declarat de cei de la NASA, anul sistemului solar. Numai pentru ca vor avea loc mai multe evenimente astronomice?


Cele despre care s-a auzit deja sunt:

3 ian. 2011

Check the world cu Google Maps si Google Earth

Am descoperit plimbarea cu Google maps si Google Earth acum ceva vreme si totusi m-am gandit ca poate, mai sunt persoane care nu stiu ca astfel poti vizita virtual capitale ale lumii, importante obiective turistice, etc etc.

Tot ce trebuie este