4 ian. 2011

Anul 2011 si evenimentele astronomice

Anul 2011 a fost declarat de cei de la NASA, anul sistemului solar. Numai pentru ca vor avea loc mai multe evenimente astronomice?


Cele despre care s-a auzit deja sunt:



- eclipsa partiala de soare, care a avut loc chiar astazi si s-a incheiat la ora 12:09 (soarele a fost acoperit in proportie de 86% de catre luna)

- eclipsa totala de luna ce va avea loc in data de 15 spre 16 iunie (luna va fi eclipsata de Pamant) si totul se va desfasura in intervalul 20:23 (cand va incepe) - 23:02- 02:02 (cand va fi eclipsata total)

-vor fi multe stele cazatoare: o etapa deja a fost in noaptea trecuta la ora 2:00 am, alte etape vor fi in aprilie si august (desi putin vizibile datorita lunii care va fi plina), in octombrie si in decembrie

- la inceputul lunii mai vom avea surpriza sa vedem pe cerul diminetii patru planete: Venus, Jupiter, Marte si Mercur, care se vor afla foarte aprope una de cealalta in zilele de 11, 12 si 13 mai



Insa, odata cu noul an vine si o stire cu iz de SF, insa confirmata de NASA. Datorita furtunilor solare in anul 2012 sau 2013, este posibil sa ramanem fara "tehnologie": adica fara sisteme de comunicatie, electricitate, sateliti (majori- pt cine?) Va dati seama ca daca cei de la NASA au admis acest lucru, de fapt este de 10x mai grav cel putin, si anul in care s-ar putea intampla acest lucru ar putea sa fie mai aproape decat credem.

Articole legate de acest subiect au inceput sa apara in diverse ziare si televiziuni:
(dati click pt a vedea articolele)



- BBC (stire data la newsnight pentru a nu panica prea multa lume).

Intr-unul dintre reportajele pe care le-am urmarit, un "nene" foarte destept incerca sa ne linisteasca spunand ca oricum, daca s-ar intampla ceva, am fi avertizati cu 24 de ore inainte. 24 DE ORE!!!???

Si ca sa intaresc ceea ce v-am prezentat, aceasta stire SF menita sa aduca groaza (eu am zis ca informarea nu strica) este cu atat mai veridica cu cat NASA in februarie 2010 se pregatea sa lanseze un nou telescop special pentru a monitoriza soarele.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca vreti sa lasati un mesaj, acum e momentul!