3 apr. 2011

ATENTIE!!! Soia modificata genetic!

Acum un an de zile s-a realizat un tur de testare pentru depistarea de culturi ilegale şi cazuri de contaminare cu OMG (organisme modificate genetic n.r.).

"Un nou caz de contaminare cu soia modificată genetic ne îngrijorează, deoarece apare la trei ani după interzicere, când credeam că a fost eradicată. Dacă nu se iau măsuri imediate de distrugere a culturii, boabele produse de o singură plantă de soia modificată genetic vor putea fi însămânţate la anul, iar contaminarea va fi masivă", a spus preşedintele Agent Green, Gabriel Păun.

Cultivarea de soia modificată genetic (OMG) nu este autorizată în Uniunea Europeană unde se aplică toleranţă 0 în astfel de cazuri. Rezultatele de laborator confirmă că 0,28% din cultura de soia este modificată genetic. Coordonatele GPS ale culturii contaminate sunt: latitudine N 44° 05’ 13,59” şi longitudine E 26° 31’ 04,09”. În România s-a cultivat soia MG până în anul 2006. Începând cu anul 2007 această cultură a fost interzisă, se mai arată în comunicat, insa acest lucru s-a intamplat numai in "acte". In realitate se continua plantarea de OMG la noi in tara.

aceasta caricatura considera ca
 poate decide ce TREBUIE sa manance ROMANII!!!


De ce? Pai pentru ca ministrul agriculturii, Valeriu Tabara, este un sustinator infocat al organismelor modificate genetic. Acest Valeriu Tabara a fost numit ministru al agriculturii in sept 2010 de catre guvernul Boc, face parte din partidul PDL, si ... este sustinator SUA, atat de infocat (ca si Basescu dealtfel), incat favorizeaza cultivarea organismelor modificate genetic, chiar daca acest lucru este ILEGAL, avand in vedere ca suntem tara memebra a U.E., si trebuie sa ne supunem normelor Uniunii, care repet, INTERZICE CULTIVAREA DE ORGANISME MODIFICATE GENETIC! (apropo, sa nu cumva sa vina comunistii la putere!!! dar Valeriu Tabara nu a fost membru PCR??????- asta pentru cine i-a votat pe puscariasii porticalii- zic puscariasi pt ca in America portocaliul este culoarea puscariasilor).




Acest Valeriu Tabara a lucrat pentru MONSANTO (cine nu stie despre ce este vorba sa caute filmul FOOD Inc)

Despre Valeriu Tabara

Valriu Tabara s-a nascut la 1 iulie 1949, la Salciua, in judetul Alba, este casatorit si are doi copii. In 1984 a devenit doctor in agronomie, iar in prezent este profesor universitar si secretar al Camerei Deputatilor.
In paralel cu activitatea de invatamant a condus activitatea de cercetare din cadrul laboratoarelor de ameliorarea graului si canepii dioice si a fost director de proiecte de cercetare cu CNCSIV, unitatea de management a Bancii Mondiale, firma MONSANTO si vicepresedinte al Consiliului National al Muntelui.
In perioada 1997 - 2001 a fost presedinte PUNR, iar din 2002, membru PD, vicepresedinte PD Timis si membru BPN PD.
Activitatea sa politica l-a adus in perioada 1994 - 1996 in functia de ministru al Agriculturii, fiind apoi, pana in anul 2000, deputat de Timis, presedinte al Grupului interparlamentar si vicepresedinte al Comisiei de agricultura din Camera Deputatilor.

"Este deja evident că plantele modificate genetic nu pot fi ţinute sub control şi că ele pun în pericol soiurile româneşti. Coexistenţa plantelor modificate genetic cu agricultura ecologică şi cu cea convenţională este imposibilă. Cu toate acestea Ministerul Agriculturii insistă să pună pe hârtie legislaţie nouă în acest sens. Putem descoperi oricând cazuri de contaminare, deci în practică coexistenţa este un mit şi putem demonstra asta la nesfârşit pentru a face ministerul de râs", a mai spus Păun.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Daca vreti sa lasati un mesaj, acum e momentul!