12 aug. 2011

Androizii - amenintarea omenirii

De ce zic o amenintare la adresa noastra? Nu ma gandesc totusi la ceva gen "Terminator" (desi nu neg ca acest lucru ar putea fi posibil). Insa stiinta a evoluat intr-atat de mult deja, in special robotica, incat androizii se aproprie extrem de mult de infatisarea umana.

Androizii au functii deosebite acum: pielea este fabricata din silicon, respira (desi nu au nevoie pt ca nu sunt vii), au mimica faciala, isi misca pleoapele intr-un mod natural si pot purta o conversatie. Pot chiar si simti durere, in sensul ca daca ii stragi bratul prea tare va replica cum ca il ranesti (desi practic nu simte nimic).

De unde vine pericolul pentru oameni? Din perspectiva locurilor de munca. Androizii, in mai putin de 10 ani ne vor putea inlocui cu succes. Vor fi preferati de angajatori pentru ca, ei bine, androizii nu cer salariu, pot face ore suplimentare oricand si oricat, nu au nevoi fiziologice, nu se pot razvrati. In felul acesta, oamenii vor fi fortati sa accepte si mai multe incalcari ale drepturilor, precum si salarii mizere, numai pentru supravietuirea zilnica.

Vizionati mai jos cum arat un android si ce poata sa faca. Mentionez ca androizii au aparut inca din anii 2008-2009 la acest nivel.2 comentarii:

Sper sa nu se ajunga acolo, desi dupa cum vad numai spre rau se indreapta lumea asta :(((

ps sa stii ca noua fata imi place foarte mult!

Trimiteți un comentariu

Daca vreti sa lasati un mesaj, acum e momentul!