Calatoriile

Viata este o calatorie...in timp

Simbolurile...

sunt cheia intelegerii trecutului si viitorului

This is default featured slide 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

29 apr. 2011

Matrix reloaded

Un romanas de-al nostru i-a uimit pe englezi la Britain's got talent! El se numeste Razy Gogonea, are 28 de ani, iar numarul lui a fot unul in care a reprodus miscarile personajului principal din filmul Matrix. Pe mine sincer m-a impresionat. :) Pe voi?

Din pacate nu este permis codul de embed din partea Utube, asa ca va rog sa urmariti linkul de mai jos. (full HD)
http://www.youtube.com/watch?v=dr4_QHYvKIU


25 apr. 2011

Cine a ridicat Statuia Libertatii?

statuia libertatii
In acest articol doresc sa atrag atentia asupra a ceea ce reprezinta cu adevarat faimoasa Statuie a Libertatii, si anume o zeitate masonica, de la piatra de temelie si pana in varf. 

Corespondentii reali ai acesteia nu sunt altii decat:
- zeitatea babiloniana Ishtar (echivalentul grecesc fiind Hera, cel roman Juno(na), si posibil cel egiptean Isis)
- zeitatea numita Libertas pe vremea Imperiului Roman

Fiecare dintre zeitatile de mai sus (care de fapt este una singura sub mai multe denumiri), este un template al statuii libertaii. Puteti verifica singuri dand click pe linkurile atasate numelor zeitatilor, unde veti observa ca patronau aceleasi aspecte ale vietii oamenilor. Insa cea mai reprezentativa este asemanarea acestora. Practic statuile tuturor acestor zeitati sunt sunt surprinse in  postura: cu mana ridicata, purtand o torta sau un alt obiect de iluminare. Totusi mult mai graitoare ar fi fotografii, asa incat

14 apr. 2011

11 septembrie 2001 si filmul The Patriot

Ne amintim cu toti de filmul The Patriot, cu Mel Gibson in rolul principal...frumos film, nu? captivant! Rezumatul il stiu multi pe de rost.
Dar ce se intampla cand, conform celor povestite in articolul Rain Man si Industria Muzicala, ne sunt puse semne la vedere peste tot si totusi noi nu le vedem? Industria muzicala "colcaie" cum imi place mie sa zic, cu aceste semne la vedere.

Dar oare si cinematografia sa fie cazuta in aceasi patima? Din pacate...da! Vreau sa va atrag atentia asupra unei scene de la inceputul filmului. Are legatura cu tragedia deloc intamplatoare de la 11 septembrie 2001 din America.

Filmul "The Patriot" a fost lansat cu un an inainte, in 2000. Si in el s-au strecurat "profetii" a ce urma sa se intample un an mai tarziu. Am taiat scena din film- o puteti viziona dedesubt. Cine va aduce un

9 apr. 2011

Rain Man si Industria Muzicala


Vreau sa va supun atentiei un film documentar despre industria muzicala internationala.  (si sper sa aveti rabdare sa vizionati prezentarea video de la sfarsitul postarii, care este tradusa in romana). Probabil multi dintre voi au auzit deja destule teorii ale conspiratiei incat sa nu mai creada in ele, ori sa li se faca lehamite numai la auzul unei astfel de discutii. Probabil acesta este si scopul. Obisnuinta care te face sa lasi garda jos numai pentru ca auzi sau vezi un lucru de destul de multe ori.

Si daca ar fi sa ne fie ascuns ceva de catre

8 apr. 2011

Balcic-ul infloreste in luna mai

Se apropie cu repreziciune luna mai, cand multi dintre noi isi vor lua 1-2 zile libere pentru a-si satisface dorul de duca (sper eu), si mai putin pe cel de gratare.

Si ce destinatie ar fi mai potrivita intr-o luna a florilor, decat domeniul Balcic, parte a istoriei tarii noastre. mai ales ca se afla aproape ("la o aruncatura de bat"- numai la 60 de km departare de Vama Veche)

Domeniul Balcic (sau Balchik in bulgara), acum parte din Bulgaria, a fost teritoriu romanesc timp de 27 de anipana in anul 1940  (ce bine ca regina Maria nu a apucat sa vada o asa grozavie, la cat era de atasata de acest loc, probabil ar fi murit de inima rea!), cand, la data de 7 septembrie prin semnarea tratatului de la Craiova dintre Romania si Bulgaria (consecinta a dictatului de la Viena), am pierdut atunci Cadrilaterul.

In anul 1925 au fost incepute lucrarile de constructie si amenajare ale domeniului Balcic, acestea sfarsindu-se in anul 1936. In timp, parcul a devenit o adevarata gradina botanica, continannd peste 3.000 de specii de plante si  250 de cactusi (care in luna august "explodeaza" in culoare). Aceasta gradina este

3 apr. 2011

De la 1 aprilie Romanii raman fara 67 de spitale!

Guvernul acesta nenorocit si alienat mintal, a adoptat o hotarare ca, incepand din 1 aprilie 2011, sa fie inchise un numar de 67 de spitale.

Lista acestor spitale a fost deja publicata in Monitorul Oficial din data de 31.03.2011. Dupa cum veti putea observa consultand lista, cele mai multe unitati au fost deja inchise in judetele: Arges, Prahova (cate patru spitale). Bineinteles ca la polul opus, adica judetele in care nu s-a inchis NICI O UNITATE sunt: Covasna, Harghita, Satu Mare. De ce oare aceste judete nu au fost afectate de aceasta hotarare criminala? Sa fie din cauza ca sunt ele populate majoritar de catre maghiari? Nu trebuie decat sa consulatti Wikipedia aici pentru a vedea ca acesta este motivul real!

Avand in vedere ca

ATENTIE!!! Soia modificata genetic!

Acum un an de zile s-a realizat un tur de testare pentru depistarea de culturi ilegale şi cazuri de contaminare cu OMG (organisme modificate genetic n.r.).
"Un nou caz de contaminare cu soia modificată genetic ne îngrijorează, deoarece apare la trei ani după interzicere, când credeam că a fost eradicată. Dacă nu se iau măsuri imediate de distrugere a culturii, boabele produse de o singură plantă de soia modificată genetic vor putea fi însămânţate la anul, iar contaminarea va fi masivă", a spus preşedintele Agent Green, Gabriel Păun.

Cultivarea de soia modificată genetic (OMG) nu este autorizată în Uniunea Europeană unde se

2 apr. 2011

Assasins Creed Brotherhood si familia Borgia


Nu de foarte mult timp a fost eliberata urmarea celebrului joc Assasins Creed- Assasins Creed Brothehood.
Scurt rezumat: Personajul central este in continuare Ezio Auditore, iar naratiunea este preluata la cateva momente dupa terminarea seriei anterioare (Assasisn Creed 2), cand Minerva il instiinteaza pe eroul nostru ca Pamantul este in mare pericol de distrugere, iar Desmond (urmasul lui Ezio in timpurile actuale) este singurul care poate face ceva in sensul de a