21 iul. 2010

Evrei adevarati si evrei falsi?

Cine sunt evreii si cat de multe stim despre ei, avand in vedere ca ei conduc lumea din umbra?

Evreii au fost la inceput poporul ales de Dumnezeu. Regele Iudeilor, Isus, fiul lui Dumnezeu, s-a nascut in poporul lor,in Iudeea, pentru a ne izbavi pe toti de pacate. Ce onoare mai mare poate sa existe pentru un popor? Si totusi cine a fost poporul care l-a asuprit cel mai mult, care nu l-a recunoscut drept Fiul lui Dumnezeu? Cine l-a numit Profet Fals? Evreii!!! Evreii in mijlocul carora a rasarit salvarea noastra. Iudaismul oficial nu a negat niciodata existenta lui Isus, insa i-a negat calitatea de Mesia. Mai mult, in cartea lor "sfanta", talmudul, Isus este ridiculizat, se sustine ca s-a nascut chiar din adulter, ca a studiat magia pentru a insela poporul(prin intermediul careia facea minuni), si ca pentru acest motiv a fost judecat si condamnat la moarte. Chiar si astazi ei sustin ca Isus se afla in Gheena, intr-o mocirla cu apa clocotitoare.

Evreii asteapta si acum venirea lui Mesia, dar de fapt ei asteapta venirea antihristului, si va voi spune si de ce. Evreii au ajuns sa conduca lumea din umbra, din toate punctele de vedere. Lucrul pe care-l iubesc ei cel mai mult pe lume sunt banii, iar banii sunt radacina tuturor relelor din lume.



Cu siguranta cu totii ati auzit de expresia: "de la Anna la Caiafa". Pentru cei care nu-si amintesc aceasta expresie este din Biblie. Anna sau Hannas (socrul lui Caiafa) si Caiafa sau Kaiphas, au fost mari preoti evrei care l-au judecat nedrept pe Isus, trimitandu-l de la unul la altul, apoi catre Pilat. Pilat (guvernator roman urat de evrei), nu a considerat ca Isus este vinovat astfel incat sa merite moartea, si a considerat ca multumea de iudei se va potoli daca Isus va fi batut in public.Mai mult, Pilat a dorit sa-i ofere clementa lui Isus, insa evreii au preferat eliberarea unui ucigas, Barabas. In urma insistentelor lui Irod si a celor doi "inalti preoti", Pilat a consimtit (din motive politice-gresite bineinteles-dar asa a fost sa fie), ca Isus sa fie rastignit.

In batjocura evreii i-au pus pe cap coroana de spini si in batjocura il strigau Regele iudeilor. Pana ce a Isus nu murise inca pe cruce, cine estriga:

"Tu,Cel ce darami templul si in trei zile il zidesti, mantuieste-Te pe Tine Insuti! Daca esti Fiul lui Dumnezeu, coboara-Te de pe cruce!Pe altii i-a mantuit, iar pe Sine nu poate sa Se mantuiasca! Daca este regele lui Israel, sa Se coboare acum de pe cruce, si vom crede in El. S-a increzut in Dumnezeu: Sa-l scape acum, daca-L vrea pe El!"


Evreii nu au crezut in Isus nici atunci cand El a murit pentru pacatele tuturor, nici astazi nu cred, si nici in vremurile ce vor veni nu vor crede....

Totusi, se naste in mintea mea o intrebare: sunt evreii care l-au ponegrit si respins pe Isus adevaratii evrei sau cine sunt ei? Pentru ca totusi Dumnezeu a ales acest popor pentru ca salvarea noastra sa se nasca din el. Atunci cine sunt acesti evrei? Sunt evrei falsi? Cand si cum si-au luat denumirea de evrei?

1 comentarii:

Nu evreii, ci oamenii.
Fiecare om isi poarta individual vina.

Trimiteți un comentariu

Daca vreti sa lasati un mesaj, acum e momentul!